نگاهی به تلاشها و دستاوردهای فاطمه فرجادیان، دانشمند شیمیدان ایرانی
پارس تودی -خانم «فاطمه فرجادیان» شیمیدان موفق ایرانی که اهل شیراز و 43 ساله است، جز افراد ۲ درصد دانشمند برتر جهان است.
فرجادیان که تمام مقاطع تحصیلی خود را در ایران گذارنده است می گوید: «فرصت مطالعاتی را در دانشگاه دویسبورگ-اسن آلمان بودم و یک بازدید علمی را از مرکز تحقیقات علوم نانو از دانشگاه کمبریج انگستان داشتم و درحال حاضر نیز دانشیار مرکز تحقیقات علوم دارویی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ایران هستم.»
ارائه یک رویکرد جدید در درمان مسمومیتها
فرجادیان از فعالیت های علمی پژوهشی خود نیز صحبت کرد و گفت: «از سال 2007 با سنتزترکیبات نانو آشنا شدم و شروع به تهیه آنها کردم؛ تمرکز اصلی کارم بر روی نانو ساختارها بوده، که این ترکیبات میتوانند کاربردهای مختلفی داشته باشند از جمله برای کاتالیز ها، به عنوان حامل های دارویی و به عنوان پادزهر استفاده بشوند.»
وی افزود، از سال 2013 که وارد دانشگاه علوم پزشکی شیراز شدم، اساس کارم را بر روی نانو ساختارهایی گذاشتم که در پزشکی کاربرد داشته باشند.
این بانوی دانشمند ایرانی اضافه کرد: در سال 2016 موفق به مشارکت در یک فصل از کتاب با عنوان «میزبانهای نانوسایز هوشمند پاسخگو به محرک در دارو رسانی» در کتاب «کاربرد صنعتی پلیمرها و پوشش های هوشمند» از انتشارات اسپرینگر شدم، این تالیف مقدمه ای بر شروع کارهای تحقیقاتی من در تهیه ترکیبات هوشمند بود.
ترکیباتی با ساختار نوآورانه و با کاربرد بدیع
این دانشمند با اشاره به اینکه با ترکیبات جدید توانسته محصولات دارویی جدید تولید کند اظهار داشت: ترکیباتی که در پروژه هایی با اجرای این جانب تهیه و استفاده شده اند، یا دارای ساختار نواورانه یا کاربرد بدیعی بوده اند.
او بیان کرد: هیدروژلهای هوشمندی که در تحقیقات ما معرفی شدند، ساختارهای زیست سازگاری دارند که به صورت هدفمند در دارورسانی بافتهای سرطانی استفاده می شوند، این ترکیبات بدون آسیب رساندن به بافتهای سالم، داروی پرخطر را در بافت مربوطه بر اساس محرکهای موجود در سلولهای سرطانی مانند تغییر دما یا اسیدیته رها می کنند.
پادزهر قرص برنج در مرحله کار بالینی
وی ادامه داد: در زمینه پادزهر قرص برنج نوآوری صورت گرفته و نتیجه در این زمینه ارائه شده که در مرحله کارآزمایی بالینی است.
او که اکنون یکی از پژوهشگران پر استناد جهان شده است؛ علت این موفقیت را بیان کرد: به خاطر تحقیقاتی که در زمینه ترکیبات نانو ساختار داشتم و در سطح جهان مراجعات زیادی به این تحقیقات شد؛ اسم من جز افراد ۲ درصد پژوهشگران پراستناد برتر جهان قرار گرفت، فهرست مربوطه توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد با بررسی ایندکس علمی اسکوپوس بر اساس شاخص ترکیبی اعلام شده است.
دینی که به وطنم داشتم مانع مهاجرت من شد
فرجادیان از فرصت هایش برای مهاجرت تا عشق خدمت به زادگاهش نیز صحبت کرد و گفت: یقینا امکان مهاجرت برای دانشمندان وجود دارد، این موقعیت چند باری برای من هم فراهم شده است اما به خاطر احساس مسئولیت پذیری در شغل محول شده و دینی که به وطن داشته ام، از آن صرف نظر کردم.
خانواده مشوق اصلی
استاد علوم پزشکی دانشگاه شیراز، مشوق اصلی خود را خانواده دانست و توضیح داد: مشوقان اصلی من پدر مرحومم، مادر و برادران و همسرم هستند.
این مطلب برگرفته از خبرگزاری فارس است.
عبارات کلیدی: وضعیت زنان در ایران، موفقیت های ایران، تحریم ایران، پژوهشگر برتر جهان چه کسی است؟ وضعیت علم در ایران چگونه است؟