سیاست شکست خورده پنهانکاری؛ تفاوت رویکرد رسانهای اسرائیل و ایران چیست؟
پارستودی- جمهوری اسلامی ایران در جریان رویارویی با رژیم اسرائیل در پی آن است تصویری واقعی و روشن از جنگ ارائه دهد تا همگان بدانند که مردم بیدفاع غزه و لبنان، با چه دشمن غدار و جنایتکاری روبرو هستند.
یکی از مسائل مهم در کشف حقیقت جنگ صهیونیسم علیه مردم غزه و لبنان و ستیز آن با ایران درک رویکردهای خبری هر طرف است. به گزارش پارستودی، «محمد کاظم انبارلویی» در یادداشتی در روزنامه ایرانی جام جم در اینباره نوشت:
سرپوش گذاشتن رژیمصهیونیستی بر تلفات و صدماتی که طی یکسال اخیر متحمل شده، ناشی از نگرانی اسرائیل از فروریختن ابهت پوشالیاش نزد افکارعمومی جهانیان است. بعد از عملیات طوفان الاقصی، ما شاهد دو رویکرد رسانهای بودیم.
در یک سوی ماجرا رژیم اشغالگر قدس قرار دارد که تمام تلاش خود را به کار میبندد تا با وجود ضربات محکمی که از سوی محور مقاومت دریافت کرده، با سانسور شدید اخبار و اطلاعات، جلوی انتشار هر خبر درباره تلفات و صدمات وارده را بگیرد و در دیگر سوی صحنه، رویکرد رسانهای جمهوری اسلامی قرار دارد که درخصوص هرگونه جنایاتی که از سوی رژیم صهیونیستی صورت میگیرد، بهطور شفاف اطلاعات را در اختیار اهالی رسانه قرار میدهد.
سیاست پنهانکاری رژیمصهیونیستی، نشانه ضعف این رژیم است و اسرائیلیها کاملا رسانههای خود را نسبت به انتشار اخبار مربوط به جنگ، تحت کنترل قرار دادهاند تا بدین صورت، به اذهان عمومی القا کنند که طرف پیروز جنگ هستند و نمیخواهند با وجود تلفاتی که تاکنون متحمل شدهاند، چهرهای مخدوش و ضعیف از خود نشان دهند.
جمهوری اسلامی ایران در جریان این رویارویی در پی آن است تصویری واقعی و روشن از جنگ ارائه دهد تا همگان بدانند که مردم بیدفاع غزه و لبنان، با چه دشمن غدار و جنایتکاری روبرو هستند که به هیچیک از قواعد، ضوابط و مقررات جهانی احترام نمیگذارد و مرتکب نسلکشی و جنایتهای بیشمار جنگی شده است.
در رویکرد رسانهای و خبری جمهوری اسلامی ایران جنگ، آنچه هست منعکس میشود و در این نوع اطلاعرسانی نه بزرگنمایی رخ میدهد و نه کوچکنمایی، بلکه آنچه ما در پی آن هستیم واقعنمایی اتفاقاتی است که درطول یکسال اخیر در غزه و متعاقب آن در لبنان رخ داده تا جهانیان بدانند که در غربآسیا چه تحولاتی رخ داده؛ اما در مقابل اسرائیلیها هم میزان تلفات و هم میزان هزینههایی را که در جریان جنگ متحمل شدهاند پنهان میکنند تا هم در داخل با تنشهای اجتماعی روبرو نشوند وهم هزینه - فایده نبرد را به مردم واگذار نکنند.
سیاستهای رسانهای توأم با سانسور رژیمصهیونیستی، اقدامی شکستخورده است. با وجود اینکه اسرائیلیها، اهالی رسانه در سرزمینهای اشغالی و همچنین رسانههای وابسته به خود در غرب را کاملا محدود کردهاند، اما این رویکردها راه به جایی نمیبرد، چون افکارعمومی جهان بهخوبی دریافته است که اسرائیل طی سالهای اخیر، باوجود همه جنایتهای جنگیای که مرتکب شده و تلاش کرده تا چهرهای پیروز ازخود در این رویارویی در افکارعمومی ثبت کند، اما هم در داخل سرزمینهای اشغالی و هم در سراسر دنیا، صدای اعتراضات علیه اقدامات رژیمصهیونیستی شنیده میشود.
عبارات کلیدی: ایران و اسرائیل، جنگ غزه، جنگ لبنان، جنایات اسرائیل، عملیات طوفان الاقصی
X/MMA