رتبه دوم ایران در تولیدات علمی نسل پنجم صنعت؛ گزیده اخبار علمی
پارس تودی- پژوهشگران یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به طراحی و تولید سبد متنوعی از ایمپلنتهای ستون فقرات شامل ایمپلنتهای ستون فقرات گردنی، ایمپلنتهای ستون فقرات کمری و ایمپلنتهای ستون فقرات مخصوص کودکان با کیفیتی همتراز نمونههای بینالمللی شدند.
برگزاری هشتمین سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز در ایران، قرارگیری هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه طباطبایی ایران در فهرست نشریات برتر جهان اسلام و تأمین نیاز ایران به ایمپلنتهای ستون فقرات به همت یک شرکت دانشبنیان ایرانی، گزیدهای از مهمترین اخبار علمی ایران است که در این بسته خبری از پارستودی میخوانید:
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
معاون سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی ایران با اشاره به پایان دهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ونزوئلا گفت: یکی از مهمترین محورهای همکاری دو کشور، علم و فناوری بود و شرکتهای دانشبنیان نقشی محوری در این نشست داشتند.
وی در ادامه از افتتاح قریب الوقوع مرکز نوآوری و فناوری ایران و ونزوئلا با حضور مقامات دو طرف خبر داد.
هشت عنوان نشریه علمی-پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی ایران در فهرست جدید نشریات برتر جهان اسلام (Q۱)
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، هشت عنوان نشریه علمی دانشگاه علامه طباطبایی با کسب ضریب تأثیر لازم موفق به کسب رتبه برتر Q۱ شدند. ۱۰ نشریه دیگر هم رتبه Q۲ کسب کردند. گفتنی است، ضریب تأثیر نشریات علمی همه ساله بر اساس میزان استناد به مقالات سالهای گذشته توسط ISC محاسبه و اعلام میشود.
روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بازیافت فیلتر سیگار به کامپوزیت
محققان ایرانی در دانشگاه تهران موفق شدند از فیلتر سیگار مصرفشده، گونهای کامپوزیت نانوالیاف سلولزی-اپوکسی تولید کنند که در صنایع بستهبندی کارایی دارد. این کامپوزیت هم به لحاظ مکانیکی و هم به لحاظ حرارتی، بسیار مقاوم است. یافتههای این پژوهش به تازگی در نشریه بینالمللی مولکولهای زیستی International Journal of Biological Macromolecules منتشر شده است.
رتبه دوم ایران در تولیدات علمی فناوریهای نسل پنجم صنعت
«علی نایبی» معاون فناوری و نوآوری موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام ISC اعلام کرد: ترکیه، ایران و مالزی به ترتیب با یکهزار و ۸۱۷، یکهزار ۶۲۵ و یکهزار و ۶۱۱ مدرک، بیشترین تولیدات علمی را در زمینه فناوریهای نسل پنجم صنعت داشتهاند، ایران درحوزه فناوریهای پیشرفته در زمینه چاپ چهاربعدی هم باکسب رتبه ۱۱ جهانی جایگاه نخست را میان کشورهای جهان اسلام به خود اختصاص داده است.
بر اساس اعلام «نایبی»، نسل پنجم صنعت یا انقلاب صنعتی پنجم (Industry ۵) ریشه در مفهوم صنعت نسل چهارم دارد و به بررسی پیشرفت کشورها در دهه نخست قرن ۲۱ و توانایی آنها در ایجاد تأثیرات پایدار در دهههای آینده میپردازد. این نسل از صنعت نهتنها بر رفع نیازهای اقتصادی تمرکز دارد، بلکه به نیازهای زیستمحیطی نیز توجه ویژهای دارد و بر تولید سبز بهعنوان یک اولویت کلیدی تأکید میکند.
تأمین نیاز ایران به ایمپلنتهای ستون فقرات به همت یک شرکت دانشبنیان ایران
پژوهشگران و نخبگان جوان یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به طراحی و تولید سبد متنوع و نوینی از ایمپلنتهای ستون فقرات شامل ایمپلنتهای ستون فقرات گردنی، ایمپلنتهای ستون فقرات کمری و ایمپلنتهای ستون فقرات مخصوص کودکان با کیفیتی همتراز نمونههای خارجی شدند. ایمپلنتها یکی از تجهیزات پزشکی پرمصرف و گرانقیمت است که کاربردهای مختلف دارند.
برگزاری هشتمین سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز در ایران
«هشتمین سمپوزیوم بینالمللی تازههای نقشهبرداری مغز ایران» با هدف معرفی تازهترین دستاوردهای پژوهشی و فناورانه و جلب همکاریهای ملی و بینالمللی، ۲۲ آذر ماه (۱۲ دسامبر) به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران (شهر تهران) برگزار خواهد شد. از بخشهای مختلف این سمپوزیوم میتوان به برگزاری نشستهای تبادل تجربیات، برگزاری پنلهای تخصصی، ارائه مقالات منتخب و اهدای جوایز نفرات منتخب اشاره کرد.
عبارات کلیدی: توان علمی ایران، شرکتهای دانش بنیان ایرانی، اقتصاد دانش بنیان، تولیدات ایران، صنعت ایران
MGH/MMA