نگاهی به علل افزایش حس همگرایی کشورهای غرب آسیا به ایران
-
نگاهی به علل افزایش حس همگرایی کشورهای غرب آسیا به ایران
پارستودی- یکی از وجوه مثبت زد و خورد ایران با اسرائیل باورپذیریِ کشورهای همسایه از استراتژی دفاعی ایران در ابعاد نظامی بود.
به گزارش پارستودی، «سیدمحمد حسینی» در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز نوشت: جمهوری اسلامی ایران در قالب سیاست اعلانی در ماههای اخیر تلاش کرد، بین کارکردِ ایران در جبهه مقاومت با کاردکردِ ایران در رابطه با همسایگان تفکیک قائل شود و حتی آنها را مقوم یکدیگر نشان دهد.
براین اساس دیپلماسی ایران استدلال میکرد؛ توان دفاعی ایران بازدارندگی و در جهت حفظ ثبات و امنیت منطقه و مقابله با توسعه طلبی رژیم صهیونیستی است. ایران تلاش میکرد نشان دهد در قبال آمریکا و اسرائیل منطقی رئالیستی دارد اما نسبت به همسایگان منطقی ایده آلیستی را دنبال میکند.
فعال شدن تعارض جبهه مقاومت با رژیم صهیونیستی پس از ۷ اکتبر و مجموعه زد و خوردهایی که میان ایران و رژیم صهیونیستی به وجود آمد؛ وجوه مثبت و منفی فراوانی داشت. یکی از وجوه مثبت آن باورپذیریِ کشورهای همسایه از استراتژی دفاعی ایران در ابعاد نظامی بود. منطق بازدارندگی حاکم بر عملیاتِ وعده صادق یک و دو و نیز دیپلماسی هوشمندانه دستگاه دیپلماسی ایران (به ویژه سفرهای فشرده و موثر دکتر عراقچی ) در یک هم افزایی دقیق، این پیام را به کشورهای همسایه و منطقه ارائه نمود که قدرت نظامی ایران، بازدارنده و دفاعی است. ایران به دنبال توسعه جنگ نیست ولی قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود دفاع میکند. این صحنه پیش روی کشورهای همسایه و منطقه قرار گرفت و نشان داد که جمهوری اسلامی ایران چگونه از سوی صهیونیستها تهدید نظامیشد و چگونه به این تهدیدها با منطق بازدارندگی پاسخ قاطع داد.
محکومیت حمله صهیونیستها به ایران از سوی کشورهای عربی به ویژه عربستان و مصر و اذعان دولت ترکیه مبنی بر اینکه ایران در قبال تجاوز رژیم صهیونیستی به سرزمینهایش حق پاسخ دارد؛ علامت مهمی از باورپذیری کشورهای همسایه و عربی از دفاعی بودن توان نظامی ایران است که به شدت پیشبرد سیاست همسایگی را تسهیل میکند. بنابراین نحوه مواجهه ایران با آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشورهای همسایه اثبات کرد که :
۱- ایران آغازگر جنگ علیه کشورهای منطقه نخواهد بود و استراتژی نظامیاش بازدارندگی و دفاعی است.
۲- ایران داوطلبانه در جهت حفظ امنیت جمعی منطقه و منافع عمومی امت اسلامی وارد عمل میشود.
۳- تعارضی میان کنش نظامی ایران در جبهه مقاومت با سیاست همسایگی ایران نیست بلکه این دو با یکدیگر هم افزا هستند.
۴- ایران در قبال قدرتهای مداخله گر دارای منطق رئالیستی و در قبال کشورهای مسلمان و همسایه منطق ایده آلیستی دارد.
۵- هلال شیعی؛ صفویه گرایی و ایران هراسی؛ افسانههای رسانههای غربی هستند و پا در واقعیت ندارند.
عبارات کلیدی: قدرت ایران، ایران و کشورهای منطقه، نگاه ایران به همسایگانش، ایران و اسرائیل، عملیات وعده صادق
X/MMA