«موسی کلیم الله»؛ فیلم کارگردان شهیر ایرانی درباره پیامبر بزرگ بنی‌اسرائیل
(last modified Mon, 17 Feb 2025 09:21:41 GMT )
بهمن ۲۹, ۱۴۰۳ ۱۲:۵۱ Asia/Tehran
  • کدام پیامبر الهی، سوژه جدیدترین فیلم ایرانی با مضمون دینی است؟
    کدام پیامبر الهی، سوژه جدیدترین فیلم ایرانی با مضمون دینی است؟

پارس تودی - فیلم «موسی کلیم الله» ساخته «ابراهیم حاتمی‌کیا» جدیدترین فیلم ایرانی با مضمون دینی است که روایتگر بخشی از زندگی حضرت موسی(ع) پیامبر دین یهود است.

فیلم «موسی کلیم الله» در مهمترین رویداد سینمایی ایران یعنی جشنواره فجر مورد تمجید داوران و تماشاگران قرار گرفت و تمامی بلیط‌های نمایش آن به فروش رفت. به گزارش پارس تودی، فیلمنامه اولیه این اثر را «فرج‌الله سلحشور» نوشته بود که بعد از درگذشت وی، حاتمی‌کیا آن را بازنویسی و فیلمبرداری کرده است.

 

فیلمنامه‌ای برگرفته از کتاب آسمانی

منبعی که فیلم «موسی کلیم‌الله» برای نگارش فیلمنامه استفاده کرده است، قرآن است. فیلم «موسی کلیم‌الله» به دلیل استفاده از کتاب آسمانی مسلمانان و بسنده نکردن به تورات، از نظر حجم اطلاعات، سطح بالاتری نسبت به فیلم مشهور «ده فرمان» دارد که سال 1956 توسط «سیسیل بی‌.دمیل» در هالیوود ساخته شده است.

 

داستان فیلم برای چه دوره‌ای است؟

ممکن است بیشتر مخاطبان به دلیل آموزه‌های دینی با داستان زندگی حضرت موسی آشنا باشند اما وجود جزییات و وقایعی که از دل منابع تاریخی بیرون کشیده شده و به داستان حضرت موسی اضافه شده است، جذابیت بالایی در فیلم به وجود آورده است. قصه فیلم از ماه‌ها قبل از تولد حضرت موسی در شهری کوچک در نزدیکی کاخ فرعون مصر شروع می‌شود. داستان بیشتر حول محور جلوگیری عوامل دربار فرعون از تولد یک نوزاد می‌گذرد که قرار است منجی قوم بنی‌اسراییل از ظلم‌های حاکمان زمانه شود.

 

نقش اصلی این فیلم یک زن است

«مریلا زارعی» بازیگر ایرانی در نقش یوکابد مادر حضرت موسی(ع) پررنگ‌ترین شخصیت فیلم است که با قدرت بازیگری و تسلط بر فیزیک و بیان، عواطف مادرانه یک زن در دوران مصر باستان را به خوبی به نمایش گذاشته است.

 

استفاده از فناوری‌های نوین

بیش از 70 درصد صحنه‌ها در فیلم «موسی کلیم الله» با واقعیت مجازی در پس‌زمینه تصویر ساخته شده است. سازندگان فیلم حضرت موسی، این تکنولوژی را به خدمت گرفتند تا بتوانند واقعیت آن دوران را به خوبی به تصویر بکشند. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد «موسی کلیم‌الله» نورپردازی آن است که به فضاسازی قصه و باورپذیری آن بسیار کمک می‌کند. 

 

تصویرمحور بودن فیلم

بخش بزرگی از فیلم «موسی کلیم الله» به تصویرسازی صحنه‌ها و شخصیت‌های داستان اختصاص یافته است. از این رو ادراک این فیلم برای مخاطبان بین‌المللی کار سختی نیست و متکی نبودن این فیلم بر دیالوگ، باعث می‌شود مخاطب غیرفارسی زبان نیز با استفاده از زیرنویس بتواند با آن همراه شود. این موضوع باعث می‌شود فیلم «موسی کلیم الله» موفقیت‌های زیادی در اکران‌ بین‌المللی کسب کند.

smt/mrt