حضور موثر بانوان در عرصههای مدیریتی ایران
پارس تودی- مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان جمهوری اسلامی ایران از حضور موثر زنان ایرانی در تمامی عرصهها خبر داد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به واسطه حضور فعال بانوان ایرانی در عرصههای آموزش عالی کشور، سرانه دانشجویان دختر افزایش یافته و در پی آن کشور با نسل جدیدی از بانوان آگاه، تحصیلکرده و توانمند روبرو شده است. زنان ایرانی بدین روی توانستهاند سکان مدیریت در بخشهای مختلف مدیریتی را هم در دست بگیرند. به گزارش پارس تودی و به نقل از خبرگزاری مهر، «عاطفه سعیدینژاد» مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان ایران با تاکید بر اینکه زنان ایرانی در همه عرصهها میتوانند مؤثر باشند اعلام کرد: هم اکنون ۳۷۰ ستاد این بنیاد در استانهای ایران فعال هستند.
اهمیت نقش پررنگ زنان در جامعه ایرانی تا بدانجاست که امام خامنهای رهبر انقلاب اسلامی نیز همواره بر حمایت از بانوان در عرصههای مختلف تاکید کردهاند.
ایشان حضور در جامعه و مسئولیتهای اجتماعی را از عرصههای نقشآفرینی یکسان زن و مرد خواندهاند و اعلام کردهاند که هیچ محدودیتی برای حضور زنان وجود ندارد.
امام خامنهای، شایستهسالاری را تنها ملاک واگذاری مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی به زنان و مردان میدانند و در این زمینه خاطرنشان کردهاند که در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرّب و کارآمد بهتر و شایستهتری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدّی او وجود ندارد.
گزارش ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با عنوان مشارکت زنان در عرصههای مدیریتی و تصمیمگیری نیز حاکی از آن است که عدالت جنسیتی در نظام اداری ایران محقق شده است.
بر اساس گزارشی که در سالهای 1401 و 1402 توسط سالنامه آماری نظامی اداری ایران منتشر شده است، آمار کل کارکنان رسمی، پیمانی، قرارداد کارمعین و کارگری دستگاههای اجرایی کشور در پایان سال ۱۴۰۱، تعداد ۲ میلیون و ۲۴۶ هزار و ۳۹۷ نفر بوده که از این تعداد یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۵۵۹ نفر معادل ۵۶ درصد مرد و ۹۹۸ هزار و ۸۳۸ نفر معادل ۴۴ درصد زن هستند.
بر این اساس، در نظام اداری ایران عدالت جنسیتی در استخدام و بکارگیری نیروی کار کاملا مشهود است.
عبارات کلیدی: وضعیت زنان در ایران، موفقیتهای زنان ایرانی، عدالت جنسیتی در ایران، وضعیت تحصیلی زنان در ایران
MS/MMA