ژاپنیها: آمریکا را نمی بخشیم/ ایران: صدای بلندتری نسبت به تجاوز آمریکا داشته باشید
-
تصویری از فاجعه اتمی در ژاپن؛ جنایتی که توسط آمریکا رقم خورد
پارستودی- نتایج یک نظرسنجی جدید در ژاپن نشان میدهد نیمی از بازماندگان بمباران اتمی این کشور «نمیتوانند» آمریکا را به دلیل بمباران اتمی ژاپن ببخشند.
ششم اوت سال ۱۹۴۵ میلادی یک فروند بمب افکن "بی ۲۹" ارتش آمریکا به دستور"هری ترومن" رئیس جمهور وقت این کشور، یک بمب اتمی بر روی شهر هیروشیمای ژاپن انداخت. سه روز بعد آمریکا، دومین بمب اتمی خود را بر سر مردم شهر "ناکازاکی" Nagasaki ژاپن آوار کرد. بر اساس اعلام منابع رسمی، حدود ۲۲۰ هزار نفر در اثر این دو بمباران اتمی جان باختند. آمریکا هیچگاه بهدلیل بکارگیری این بمبها عذرخواهی نکرده است. به گزارش پارستودی، براساس نتایج نظرسنجی جدید خبرگزاری "کیودو" ژاپن، ۴۵.۷ درصد از بازماندگان بمباران اتمی این کشور، حاضر به بخشش آمریکا در قضیه بمباران اتمی شهرهای "هیروشیما" و "ناکازاکی" نیستند. نتایج این نظرسنجی که روز یکشنبه در تارنمای تیآرتی گلوبال آمده است، همچنین نشان میدهند که نزدیک به ۷۰ درصد از بازماندگان بمباران اتمی ژاپن از افزایش خطرات هستهای در حالی که این کشور برای سالگرد جنایت هیروشیما و ناکازاکی آماده میشود، میترسند.
شهردار هیروشیما: ترامپ درکی از بمباران اتمی ندارد
از سوی دیگر، رئیس جمهور آمریکا که اواخر ژوئن، با هدف نابودی تاسیسات صلحآمیز هستهای ایران، به سه سایت در ایران حمله کرد، در جریان سفر اخیرش به هلند برای شرکت در اجلاس ناتو گفت: «من نمیخواهم از مثال هیروشیما استفاده کنم، نمیخواهم از مثال ناکازاکی استفاده کنم، اما این دو اساساً یکی بودند. این بمباران به آن جنگ پایان داد.» مقامهای رسمی، بازماندگان بمبارانهای اتمی و فعالان ضد جنگ در ژاپن به سخنان وی که حمله به تاسیسات هستهای ایران را با بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی مقایسه کرده بود، واکنش تندی نشان دادند و این مقایسه را بیرحمانه و بیملاحظه دانستند.
درهمین راستا، «کازومی ماتسویی» شهردار هیروشیما به اظهارات ترامپ واکنش تندی نشان داد و آن را نادیده گرفتن درد و رنج مردم ژاپن دانست. وی تاکید کرد که استفاده از سلاحهای کشتار جمعی، چه در گذشته و چه در امروز، هرگز قابل توجیه نیست.
شهردار ناکازاکی: توجیه کاربرد بمب اتمی توهین به قربانیان است
«شیرو سوزوکی» شهردار ناکازاکی هم با محکوم کردن این اظهارات گفت: «استفاده از بمب اتمی در هیچ شرایطی قابل توجیه نیست و مطرح کردن دوباره آن به عنوان ابزاری برای پایان دادن به جنگ، توهین به یاد قربانیان است.»
یکی از بازماندگان بمباران هستهای ژاپن: خودم شاهد سوختن مردم در آتش بودم
همچنین جامعه بازماندگان بمباران اتمی ژاپن نیز سکوت خود را شکستند و با ابراز خشم، این اظهارات را محکوم کردند. یکی از بازماندگان به خبرنگاران گفت: «خودم شاهد سوختن مردم در آتش بودم. اینکه کسی بمب اتم را راهحلی برای صلح بداند، نشانه بیاطلاعی یا بیرحمی است.»
سفیر ایران خطاب به ژاپن: صدای بلندتری نسبت به تجاوز آمریکا داشته باشید
در همین حال، «پیمان سعادت»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو، از اظهارات ترامپ به شدت انتقاد کرد و آن را «غیرقابل قبول» خواند. وی این اظهارات را «توهین» به ژاپن و ایران توصیف کرد. «سعادت» همچنین از ژاپن به عنوان کشوری که قربانی بمباران اتمی بوده است، خواست تا در مقابل حملات ارتش اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هستهای ایران «صدای بلندتری داشته باشد». وی با اشاره به دریافت جایزه نوبل صلح توسط انجمن قربانیان بمب اتمی ژاپن (هیباکوشا) خاطرنشان کرد که مردم جهان به صدای ژاپن به عنوان کشور قربانی بمباران اتمی گوش میدهند.
fz