ابتکار بریکس برای همکاری رسانه‌ای در حوزه هوش‌مصنوعی
https://parstoday.ir/fa/world-i16956
پارس‌تودی- در مجمع رسانه و اندیشکده‌های بریکس در برزیل، ابتکاری در مورد همکاری رسانه‌ای در حوزه هوش‌مصنوعی ارائه شد.
(last modified 2025-07-26T04:29:34+00:00 )
تیر ۲۹, ۱۴۰۴ ۰۹:۳۰ Asia/Tehran
  • ابتکار بریکس برای همکاری رسانه‌ای در حوزه هوش‌مصنوعی
    ابتکار بریکس برای همکاری رسانه‌ای در حوزه هوش‌مصنوعی

پارس‌تودی- در مجمع رسانه و اندیشکده‌های بریکس در برزیل، ابتکاری در مورد همکاری رسانه‌ای در حوزه هوش‌مصنوعی ارائه شد.

در مجمع رسانه و اندیشکده‌های بریکس که به‌ تازگی با حضور بیش از ۲۵۰ نماینده از رسانه‌ها و اندیشکده‌های ۳۶ کشور در ریودوژانیرو برزیل برگزار شد، طرح بریکس برای همکاری و توسعه در هوش‌مصنوعی (AI) برای رسانه‌ها و اندیشکده‌ها مطرح شد. به گزارش پارس‌تودی به نقل از TV BRICS، این طرح خواستار تبادل آزاد و عادلانه دانش و فناوری‌ها برای بهره‌برداری از پتانسیل هوش‌مصنوعی در تولید رسانه‌ای و فعالیت‌های تحقیقاتی است.

«فو هوآ» رئیس خبرگزاری شینهوا در این مجمع از شرکت‌کنندگان خواست تا همزیستی فراگیر تمدن‌ها را ترویج دهند و تأکید کرد که تنوع فرهنگی باید بریکس را به سمت آینده‌ای مشترک هدایت کند.

فو هوآ گفت: «از سال ۲۰۱۵، ما مجمع رسانه‌ای بریکس را برگزار کرده‌ایم و به‌طور مداوم بازخوردهای مثبتی دریافت کرده‌ایم. در این مدت، ما همکاری‌های عملی شامل جلسات سالانه، اعلامیه‌های مشترک و برنامه‌های عملیاتی داشته‌ایم. ما نمایشگاه‌های عکس، کارگاه‌های مشترک و بازدیدهای تبادلی برگزار می‌کنیم که همه اینها به تقویت روابط فرهنگی بین کشورهای بریکس و مردم آنها کمک می‌کند.»

«داریا ایوانکووا» مدیر بخش همکاری‌های بین‌المللی تلویزیون بریکس هم در این مجمع بر اهمیت گسترش روابط رسانه‌ای برای ایجاد یک دستور کار مثبت یکپارچه و تعمیق تبادل فرهنگی تأکید کرد.

او اظهار داشت: «تلویزیون بریکس مفتخر است که حمایت خود را از «برنامه مشارکت ارتباطی مشترک جنوب جهانی» اعلام کند. ما عمیقاً از اینکه اولویت‌ها و چشم‌انداز ما با اولویت‌ها و چشم‌انداز شرکایمان همسو است، قدردانی می‌کنیم و مشتاقانه منتظر همکاری برای تقویت ظرفیت جمعی خود در شکل‌دهی به یک محیط اطلاعاتی جهانی عادلانه‌تر و فراگیرتر هستیم.

«محمدمهدی رحمتی» مدیرعامل گروه رسانه‌ای مهر ایران و عضو این شبکه رسانه‌ای هم گفت: «ایده تلویزیون بریکس بر ایجاد ارتباطات فرهنگی و انسانی بین کشورهای بریکس متمرکز بوده است. بر اساس تقریباً دو سال همکاری ما، می‌توانم بگویم که این امر به بهبود تولید و توزیع منصفانه محتوا و تقویت وحدت در بریکس کمک کرده است. من معتقدم که بیانیه پایانی این مجمع باید از چنین تلاش‌هایی حمایت کند و خواستار پیگیری و پیشرفت از طریق کمیته‌های فرعی و جلسات آینده شود.»

نمایندگان آفریقا نیز در این مجمع شرکت کردند. علی محمد علی، مدیرعامل خبرگزاری نیجریه (NAN) اظهار داشت که کسب عنوان کشور شریک بریکس تأثیر قابل‌توجهی بر توسعه بخش رسانه‌ای نیجریه داشته است. او به مزایای کسب این عنوان از جمله دسترسی به برنامه‌های آموزشی برای روزنامه‌نگاران نیجریه‌ای، فرصت‌های گسترده‌تر برای تبادل محتوا و قرار گرفتن در معرض فناوری‌های پیشرفته در حوزه رسانه اشاره کرد.

مدیرعامل NAN در یک اظهار نظر اختصاصی به TV BRICS افزود: «مشارکت نیجریه در مجمع رسانه‌ای و اندیشکده بریکس برای ارتقای صدای آفریقا در فضای اطلاعات جهانی بسیار مهم است.»

نظر مشابهی در مورد نقش رسانه در ادغام بریکس و کشورهای جنوب جهان توسط «یوهانیل رودریگز ریورو» معاون وزیر ارتباطات و اطلاعات ونزوئلا هم بیان شد. او در گفتگو با شبکه رسانه‌ای خاطرنشان کرد که کشورش در حال ایجاد روابط قوی با این گروه است و در حوزه رسانه، همکاری‌های نزدیکی به‌ویژه با روسیه و چین در حال توسعه است.

او گفت: «منصفانه است که بگوییم ونزوئلا همیشه بخشی از بریکس بوده است. ما این را سال گذشته گفتیم و این استعاره نبود. ما واقعاً اقدامات و ابتکارات مشخصی را با هدف نزدیک‌تر کردن کشورهای این گروه و کشورهای جنوب جهان ارائه می‌دهیم.»

mrt