Feja

 • Podkasti “Besnikët e Husejnit (a.s)”  3

  Podkasti “Besnikët e Husejnit (a.s)”  3

  Korrik 13, 2024 19:22

  Programi serik “Besnikët e Husejnit (a.s)” është përgatitur në formën e një podkasti radiofonik në 12 episode, dhe i kushtohet prezantimit të disa prej shokëve besnikë të Imam Husejnit (a.s). Në këtë episod do të njihemi me biografinë e Vehab ibn Abdullah Kelbi.

 • Podkasti “Besnikët e Husejnit (a.s)”  2

  Podkasti “Besnikët e Husejnit (a.s)”  2

  Korrik 10, 2024 21:06

  Programi serik “Besnikët e Husejnit (a.s)” është përgatitur në formën e një podkasti radiofonik në 12 episode, dhe i kushtohet prezantimit të disa prej shokëve besnikë të Imam Husejnit (a.s). Në këtë episod do të njihemi me biografinë e Habib ibn Mezahir.

 • Kryengritja e Ashurasë, përpjekja e Imam Husejnit (a.s.) për ta çliruar arsyen dhe fenë nga devijimi emevit

  Kryengritja e Ashurasë, përpjekja e Imam Husejnit (a.s.) për ta çliruar arsyen dhe fenë nga devijimi emevit

  Korrik 10, 2024 18:44

  Sipas Ajetullah Xhavadi Amoli, Imam Husejni (a.s.) u ka bërë thirrje njerëzve që ta adhurojnë Zotin në mënyrë të vetëdijshme që në ta gjitha çështjet e jetës së tyre, të ndjekin mësimet e shëndosha të cilat çojnë drejt zhvillimit.

 • Besnikët e Husejnit (a.s) (1)

  Besnikët e Husejnit (a.s) (1)

  Korrik 07, 2024 21:11

  Programi serik “Besnikët e Husejnit (a.s)” është përgatitur në formën e një podkasti radiofonik në 12 episode, dhe i kushtohet prezantimit të disa prej shokëve besnikë të Imam Husejnit (a.s).

 • Pse Zoti i mëshirshëm ka krijuar ferrin?/ Përgjigja e Ajetullah Xhavadi Amoli

  Pse Zoti i mëshirshëm ka krijuar ferrin?/ Përgjigja e Ajetullah Xhavadi Amoli

  Qershor 15, 2024 19:11

  Projektimi dhe planifikimi i gjithësisë është sipas mëshirës së Zotit të madhëruar, Zoti i cili rregullon dhe sistemon çdo gjë, që nga qiejt e deri te bota e materies. Zoti i çdo herë kur dëshiron të dënojë një individ ose një grup, paraprakisht bënë inxhinierinë dhe planifikimin përkatës, ndërsa edhe kjo është nga mëshira e Tij.

 • Imam Khomejni: Njeriu, një qenie e krijuar prej dashurisë

  Imam Khomejni: Njeriu, një qenie e krijuar prej dashurisë

  Qershor 15, 2024 16:34

  Ajo çfarë bëhet shkak për lidhjen e njeriun dhe Zotit, është dashuria e natyrës qenësore të cilën Zoti i madhëruar e ka vendosur në qenien e njeriut, për arsye se Ai e do njeriun dhe e krijon atë në mënyrë që të komunikojë me të, prandaj njerëzit janë krijuar për të bashkëbiseduar me Zotin.

 • Gjashtë çështje në lidhje me Profetin e maturisë dhe mëshirës/një burrë i urtë dhe popullor

  Gjashtë çështje në lidhje me Profetin e maturisë dhe mëshirës/një burrë i urtë dhe popullor

  Qershor 12, 2024 20:45

  "Zoti i madhëruar e ka dërguar Hazretin Muhamed s.a.v.s. për profet në kohën kur kishte kaluar një periudhë mjaftë e gjatë që nuk ishte dërguar asnjë profet i Zotit, ndërkohë që njerëzit ishin futur në një gjumë të gjatë, ndërsa intrigat, komplotet dhe veprimet e liga kishin arritur kulmin, gjendja e shoqërisë njerëzore ishte e trazuar dhe shoqëritë ishin përfshirë nga zjarri i luftës...

 • Ehli Bejt i Profetit, shembulli më i mirë kuranor / Rritja e spiritualitetit të rremë në Perëndim

  Ehli Bejt i Profetit, shembulli më i mirë kuranor / Rritja e spiritualitetit të rremë në Perëndim

  May 19, 2024 12:49

  Pars Today- Hoxhatul Islam Reza Ramezani në një fjalim tha: Kurani është libri shpëtimtar i shoqërisë së sotme njerëzore, e cila po përballet me një krizë intelektuale, morale dhe praktike.

 • Mbrojtja e Jemenit shiit për Hamasin sunit, shembull praktik i unitetit

  Mbrojtja e Jemenit shiit për Hamasin sunit, shembull praktik i unitetit

  May 16, 2024 08:59

  Pars Today - Sekretari i Përgjithshëm i Asamblesë së Aktivistëve për Clirimin e Kodsit të Shenjtë tha: "Sot, për fat të mirë, uniteti midis shiitëve dhe sunitëve është formuar praktikisht dhe Jemeni shiit po mbron Hamasin sunit. "