ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند
(last modified Tue, 15 Sep 2020 11:25:37 GMT )
سنبله 25, 1399 15:55 Asia/Kabul
  • ایران و افغانستان مرز جدید گمرکی ایجاد می‌کنند

منابع خبری افغانستان اعلام کردند: گمرک جدید ایران و افغانستان در شمتیغ استان خراسان و شهرستان غوریان هرات، در نقطه پایانی قطعه سوم راه آهن خواف- هرات ساخته می‌شود.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری طلوع نیوز افغانستان امروز سه شنبه افزود: به گفته مسؤولان وزارت اقتصاد، کار برای آماده سازی این گمرک در شهرستان غوریان ولایت هرات آغاز شده‌ است و این گمرک برای مدیریت حمل و نقل کالاها از راه آهن خواف-هرات ایجاد می‌شود.

شمروزخان مسجدی سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان گفته است: افغانستان و ایران کارهای ابتدایی روی ایجاد گمرک در منطقه روزنک و شمتیغ را شروع کرده‌اند و فعلأ کار روی تشکیل و تجهیز آن در طرف افغانستان ادامه دارد.

طلوع  نیوز نوشت: روزنک-شمتیغ همچون یک راه تجارتی جدید از سوی حکومت افغانستان به رسمیت شناخته شده‌ اما با وجود آمادگی‌های دولت ایران و ایجاد زیرساخت هایی که این کشور از پیش احداث کرده‌است، هنوز از سوی این کشور به رسمیت شناخته نشده است.

امین بابک رییس اطلاعات و روابط عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اظهار داشت: دولت ایران اقداماتی را در داخل مرز خود در بخش ایجاد تأسیسات انجام داده و توقع ما این است که دولت افغانستان نیز گام‌های عملی را بردارد و این راه باز شود.

گمرک ایران در شمتیغ ولایت خراسان و گمرک افغانستان در روزنک شهرستان غوریان هرات، جایی‌که نقطه پایان قطعه سوم راه آهن خواف- هرات است، ساخته می‌شود.

عبدالباری صدیقی معاون فنی ادارۀ راه آهن گفت: برنامه‌هایی در دست اجرا است که این پروژه در اواخر ماه مهر یا نهایتا در نیمۀ اول آبان با آمادگی‌ دو طرف افتتاح شود و مورد بهره برداری قرار گیرد.

راه روزنک-شمتیغ ظرفیت انتقال دو میلیون تن کالا و دویست هزار مسافر را در سال خواهد داشت.  

استاندار خراسان رضوی گفته است که با بهره برداری این راه، مرز دوغارون که به اسلام قلعه می‌انجامد و در حال حاضر راه اصلی داد و ستد کالاها با ایران است، دیگر شاهد تجمع و معطلی محموله‌های بازرگانی نخواهد بود.

راه‌آهن در دست تکمیل خواف - هرات ۲۲۰ کیلومتر طول دارد که ۸۰ کیلومتر آن در خاک ایران و ۱۴۰ کیلومتر آن در خاک افغانستان است. تاکنون ۶۰ کیلومتر از بخش برون‌مرزی این مسیر ریلی توسط مجری ایرانی اجرا شده است. طراحی و اجرای بخش باقیمانده این مسیر راه‌آهن توسط افغاستان انجام می‌شود. 

ساخت راه‌آهن خواف - هرات در قالب چهار قطعه در مجموع به طول ۱۹۳ کیلومتر از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است. این مسیر ریلی شهر هرات را در غرب افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند.