سنای افغانستان: آمریکا فرد دیگری را به‌جای خلیلزاد بگمارد
(last modified Tue, 10 Nov 2020 12:46:24 GMT )
عقرب 20, 1399 17:16 Asia/Kabul
  • سنای افغانستان: آمریکا فرد دیگری را به‌جای خلیلزاد بگمارد
    سنای افغانستان: آمریکا فرد دیگری را به‌جای خلیلزاد بگمارد

معاون مجلس سنای افغانستان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: از دولت جدید منتخب آمریکا توقع داریم تا در قضایای صلح افغانستان به جای زلمی خلیل‌زاد فرد دیگری را که از تجربه و تاثیر بهتری برخوردار باشد، بگمارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مجلس سنای افغانستان در نشست عمومی روز سه‌شنبه (۲۰ عقرب) این مجلس تاکید کردند که توافقنامه صلح آمریکا و طالبان کوچکترین تاثیری نداشته و باید در مورد آن تجدید نظر صورت گیرد.

آنها همچنین تاکید کردند که دولت جدید آمریکا به جای زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه وزارت خارجه این کشور، در مورد صلح افغانستان فرد دیگری را بگمارد.

به گفته سناتورهای افغان؛ زلمی خلیل‌زاد نتوانسته تاکنون طالبان را وادار به عملی سازی مفاد توافقنامه صلح با آمریکا کند.

محمد اعلم ایزدیار معاون مجلس سنا با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و سیاست خارجی آن کشور در قبال قضایای جاری افغانستان گفت: از دولت جدید منتخب آمریکا توقع داریم تا در قضایای صلح افغانستان به جای زلمی خلیل‌زاد فرد دیگری را که از تجربه و تاثیر بهتری برخوردار باشد، بگمارد.

ایزدیار افزود که گروه طالبان در توافقنامه‌ای که با آمریکا به امضا رسانده‌ به تعهدات خود در کاهش خشونت و سایر مسایل صادق نبوده‌اند و خلیل‌زاد نیز نتواسته آنان را وادار به عملی ساختن مفاد توافق‌نامه کند.

به گفته ایزدیار، با وجود خلیل‌زاد احتمال رسیدن روند صلح به نتیجه‌ای مثبت بسیار پایین می‌باشد.

این در حالی است که روز گذشته سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان نیز در یک نشست خبری در کابل، از دولت جدید آمریکا خواست تا در روند صلح افغانستان بازنگری کند.

همچنین سنای افغانستان تاکید کرد که روند گفت‌وگوهای صلح در قطر با بُن‌بست مواجه شده و ایجاب می‌کند تا سیاسیون و نخبگان بی‌طرف این کشور، شورای امنیت سازمان ملل متحد و کشورهای اسلامی در این زمینه مداخله کنند.

آنان همچنین خواستار آن شدند تا دولت جدید آمریکا موافقتنامه دوحه میان گروه طالبان و آمریکا که دارای کاستی‌های زیاد می‌باشد مورد تجدید نظر قرار دهد.این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که با گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی در قطر نه تنها جنگ کاهش نیافته بلکه گروه طالبان به حملات خونین خود شدت داده‌اند.

کلیدواژه