افغانستان عضو کمیته علمی همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه
(last modified Wed, 30 Dec 2020 11:42:54 GMT )
جدی 10, 1399 16:12 Asia/Kabul
  • افغانستان عضو کمیته علمی همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه
    افغانستان عضو کمیته علمی همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه

دبیر علمی همایش جهانی حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه گفت: ترکیب کمیته علمی این همایش از ۶ کشور ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، سوئیس، عراق، افغانستان و ترکیه تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار رادیو دری،  «مصطفی فضائلی»دبیر علمی همایش جهانی حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت:نقشی که حقوق بین الملل می تواند در دفاع از منافع ملی کشورها ایفا کند کمتر مورد توجه قرار گرفته است

 وی افزود: اغلب رویکردها به موضوع حقوق بین الملل تحت تاثیر نگاه های سیاسی بوده و از اینکه می توان در جهت دفاع از منافع ملی از آن بهره بُرد غافل بودیم.

دبیر علمی همایش جهانی حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه ادامه داد: این در حالی است که کشورهای بزرگ که دست برتری در سیاست و دیپلماسی دارند در عرصه حقوق بین الملل نیز دست برتر را دارند و بیشترین استفاده را از این ظرفیت می کنند.

فضائلی  مخاصمات مسلحانه را یکی از چالش های منطقه خاورمیانه و غرب آسیا در یک دهه اخیر دانست و خاطرنشان کرد: شکل گیری داعش، جنگ یمن و درگیری هایی که به تازگی بر سر مساله قره باغ به وجود آمد موضوع مخاصمات مسلحانه را به یکی از مهمترین مسائل منطقه تبدیل کرده کمااینکه برخی از جنگ هنوز هم ادامه دارد و به طور بالقوه تهدیدهای دیگری نیز وجود دارد.

وی با یادآوری اینکه این دومین همایش از سلسله نشست های حقوق بین الملل است که با محوریت دانشکده حقوق بین الملل دانشگاه قم ترتیب می یابد افزود: نخستین همایش تحت عنوان حقوق بین الملل و صلح و امنیت در منطقه برگزار شد و این همایش نیز بی ارتباط با قبلی نیست چرا که مخاصمات مسلحانه یکی از محورهای آن بود که با توجه به اهمیت موضوع با تفصیل بیشتری به آن پرداخته می شود.

دبیر علمی همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه از مخاصمات مسلحانه از منظر حقوق توسل به زور، مخاصمات مسلحانه از منظر حقوق بشر دوستانه، مخاصمات مسلحانه از منظر حقوق پس از جنگ و همچنین موضوع تروریسم به عنوان چهار محور اصلی این همایش یاد کرد و گفت: برای این همایش چهار پیش نشست نیز پیش بینی شده که اولین آن در ماه قوس با موضوع ترور شهید فخری زاده برگزار و سه پیش نشست دیگر نیز با موضوع ترور سردار سلیمانی، مبارزه های مردم فلسطین و جبهه مقاومت و مخاصمات مسلحانه یمن برگزار خواهد شد.

سید یاسر ضیایی دبیر اجرایی این همایش نیز با بیان اینکه این همایش طی روزهای ۲۶ و ۲۷ ماه حوت سال جاری و با توجه به دستورالعمل وزارت علوم به صورت مجازی برگزار می شود گفت: دانشگاه ها و نهادهای علمی آموزشی مختلفی از جمله دانشگاه تهران، جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شیراز، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، پردیس فارابی، دانشگاه مفید، جمعیت هلال احمر، سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، موسسه فرهنگی پیام آزادگان، مرکز مطالعات تطبیقی اسلام و حقوق بشر، سازمان جوانان حقوق بشر، سازمان تبلیغات اسلامی از حامیان این همایش هستند و با برخی دانشگاه های خارجی نیز در حال مذاکره جهت مشارکت هستیم.

 ضیایی ادامه داد: این همایش مجوز و نمایه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام را گرفته و مقاله های ارسالی به دبیرخانه بعد از داوری با نمایه ای. اس. سی انتشار پیدا می کند.

 حجت الاسلام عسکر رئیس این همایش نیز طی سخنانی همایش مذکور را در راستای تبیین اقدام های نظام اسلامی در منطقه و روشنگری در این زمینه عنوان کرد و گفت: برغم اقدام های حقوقی که نظام انجام می دهد مواجه استکبار با آن خصمانه است و این موضوع با هیچ یک از حقوق بین الملل سازگار نیست.

حجت الاسلام عسکر دیرباز با تاکید بر اینکه ما می توانیم از مواضع نظام اسلامی دفاع و تبیین حقوقی خیلی متغنی داشته داشته باشیم گفت: در کنار ابعاد سیاسی اقدام های نظام اسلامی ابعاد حقوقی این اقدام ها نیز در جاهایی که نظام مظلوم است نباید مورد غفلت قرار بگیرد و چنین همایش هایی نیز در راستای تبیین و روشنگری حقوقی چنین مسائلی است.

کلیدواژه