دلو 16, 1399 14:56 Asia/Kabul
  • افزایش 26 درصدی خشونت علیه خبرنگاران افغانستان در سال گذشته میلادی
    افزایش 26 درصدی خشونت علیه خبرنگاران افغانستان در سال گذشته میلادی

کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان گزارش سال ۲۰۲۰ خود در ارتباط به وضعیت خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای، قتل‌های هدفمند خبرنگاران، چگونگی وضعیت آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها و اثرات پروسه صلح بر کار خبرنگاران را نشر کرده و گفته‌است که در سال ۲۰۲۰ میلادی، خشونت در برابر خبرنگاران نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی ۲۶ درصد افزایش یافته‌است.

به گزارش رادیو دری ، در این گزارش که امروز پنج‌شنبه، ۱۶ دلو منتشر شده، آمد‌ه‌است که  در سال 2020 میلادی 132 مورد انواع خشونت‌مثل جراحت، لت‌و‌کوب، اختطاف، شیوه‌های گوناگون تهدید، سرقت

وبرخورد غیر قانونی در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای صورت گرفته‌است.

بر بنیاد این گزارش در سال 2020 میلادی پنج مورد ترور هدفمند، دو مورد مرگ بر اثر انفجار، 18 مورد جراحت، 10 مورد لت‌و‌کوب، هفت مورد اختطاف، ‌مورد تهدید،‌ 28 مورد بدرفتاری، 13 مورد برخورد غیر قانونی از سوی مالکان رسانه‌ و دو مورد سرقت وسایل خبرنگاران در جریان ایفای وظیفه رخ داده‌است.

تروریزم، صلح، حکومت و کروناهمچنین در این گزارش، طالبان و داعش مسئول بیشترین خشونت‌ها و تهدیدات در برابر خبرنگاران داسته شده و مسئولان حکومتی پس از گروه‌های داعش و طالبان بیشترین خشونت را در برابر خبرنگاران داشته‌اند.

بر اساس گزارش کمیته مصونیت خبرنگاران، تاثیرات ناگوار اقتصادی شیوع کرونا باعث افزایش مشکلات مالی و از دست‌دادن شغل ده‌ها کارمند رسانه‌ای شده‌است.

در گزارش آمده‌است که در سال 2020،‌جامعه رسانه‌ای از نبود برنامه‌ای منسجم در تیم گفتگوکنندگان دولت در دوحه برای حراست از حقوق اصلی و اساسی از جمله آزادی بیان و رسانه‌های آزاد، نگران‌بوده‌اند.

گزارش افزوده‌است که مخالفت ایدئولوژیک گروه طالبان با ارزش آزادی بیان ورسانه‌ها و نبود برنامه‌ای جامع از سوی هیات گفتگوکننده دولت برای حراست از این ارزش‌ها این نگرانی‌ها را بیشتر کرده‌است.

این در حالی است که وضعیت برای کار رسانه‌ای در افغانستان، به شدت دشوار شده‌است. تهدید و ترور از یکسو، مشکلات مالی و عدم حمایت دولت از جانب دیگر، عرصه را بر خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای تنگ کرده‌است.

افزون بر این، در سال‌های گذشته نیز دولت عملا اقدام مؤثری در حمایت از رسانه‌ها و امنیت خبرنگاران، انجام نداده‌است. حملات مرگبار انتحاری و انفجاری علیه مراکز رسانه‌ای بی‌پاسخ مانده و دولت حتی در زمینه کمک مالی برای احیای دوباره رسانه‌های قربانی این‌گونه حملات نیز کاری نکرده‌است. ضمن آن‌که پرونده‌های ترور و کشتار خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای هم همچنان مسکوت مانده و به آن‌ها رسیدگی نمی‌شود.

کلیدواژه