سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات:
تاکید بر تلاش های ایران برای رسیدن افغانستان به صلح
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت: با آغاز گفتوگوها و مذاکرات صلح در افغانستان جمهوری اسلامی ایران نیز در کنار افغانستان تلاشهای زیادی را برای صلح انجام داده تا این روند مهم به نتیجه برسد.
به گزارش رادیو دری به نقل از فارس،«محمد صدیقی فر» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات در مراسم معرفی رایزن فرهنگی این کنسولگری گفت: مسوولان عالی رتبه ایران بارها برای رسیدن افغانستان به یک صلح کامل و با ثبات تلاشهای زیادی را انجام داده تا گفتوگوهای صلح هرچه زودتر به یک نتیجه مطلوب برسد.
وی افزود: ما هم براین عقیده هستیم که اگر مذاکرات افغانی در خاک افغانستان صورت بگیرد مناسبتر خواهد بود و با توجه به تاریخ و سابقه ولایت هرات، این ولایت میتواند میزبان خوبی برای مذاکرات صلح باشد و گرد یک میز تمام گروهها جمع شوند و برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند تا خشونتها کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به معرفی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هرات گفت: باید گامهای بیشتری از سوی مسوولان فرهنگی دو کشور برای گسترش روابط فرهنگی برداشته شود و پویاتر عمل کنیم.
وی تاکید کرد که فرهنگها باید در کشورها دارای حمایتهای اقتصادی باشند تا فرصتهای خوب ایجاد شده و مسوولان فرهنگی افغانستان باید بیش از گذشته به روابط فرهنگی میان دو کشور توجه کنند.
وی تصریح کرد: امیدواریم با تلاشها و روابط حسنه میان دوکشور روزی مانند عراق که در همسایگی با ایران قرار دارد و در حال حاضر کار برای حذف ویزا میان دوکشور ادامه دارد، کارحذف ویزا میان افغانستان و ایران نیز آغاز شود.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد که در صلح و ثبات افغانستان برنامههای خوبی از جمله برنامههای فرهنگی خواهیم داشت و هرات میزبان فرهنگیان ایرانی خواهد بود و فرهنگیان سفرای خوبی برای توسعه روابط میان دوکشور خواهند بود.
از سوی دیگر دکتر مجید خالقیان رایزن جدید فرهنگی سرکنسولگری ایران در هرات در این مورد گفت: همانند گذشته که برنامههای خوبی برای گسترش روابط فرهنگی میان ایران و افغانستان ایجاد شده بود در آینده نیز این برنامهها افزایش خواهد یافت و روابط فرهنگی بیش از این خواهد بود.
آریا رئوفیان رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات گفت: نقطه اشتراک میان ایران و افغانستان به حدی است که انکار ناپذیر و غیر قابل جدایی است، در حوزه شعر، هنر، ادبیات و در سایر زمینههای فرهنگی این اشتراکات به حدی زیاد است که غیر قابل تفکیک است.
وی تصریح کرد که ایجاد کمیته مشترک فرهنگی گامی مثبت در راستای گسترش روابط فرهنگی است و در سال 1400 کمیته فرهنگی مشهد به هرات خواهد آمد و تلاشها برای همکاری فرهنگی در دست اجراست.
ولی شاه بهره کارشناس فرهنگی در هرات گفت: افغانستان و ایران از منظر عشق و محبت دو فرزند آریانای کهن هستند و امیدواریم به گونه قانونمند به سوی برنامههای فرهنگی گسترده برویم تا روح بزرگان فرهنگی دو کشور شاد باشد.
وی برنامههای فرهنگی گذشته را کافی ندانسته و تاکید برافزایش روابط فرهنگی میان دوکشور داشت.
کامران علیزائی رئیس شورای ولایتی هرات با اشاره به این که وجود روابط نیک و حسنه و احترام متقابل میان ایران وافغانستان امروز سبب شده تا شاهد ارتباطات مهم اقتصادی و فرهنگی باشیم اما باید مسوولان دوکشور بیش از این برای مستحکم کردن و حفظ این روابط بکوشند تا گروههایی که قصد دارند تا این روابط را ضربه بزنند توان فعالیت نداشته باشند.
این در حالی است که قرار است تا دوهفته دیگر دونشست برای صلح افغانستان در مسکو و استانبول برگزار شود که در این نشستها نمایندگان حکومت و طالبان شرکت خواهند کرد.