زنگ هشدار بیماری ام اس در بدن را بشنویم
(last modified Sat, 07 Jun 2025 08:56:34 GMT )
جوزا 17, 1404 13:26 Asia/Kabul
  • زنگ هشدار بیماری ام اس در بدن را بشنویم
    زنگ هشدار بیماری ام اس در بدن را بشنویم

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در ایران گفت: ام‌اس می‌تواند نواحی مختلفی از شبکه اعصاب مرکزی را درگیر کند، از این رو طیف وسیعی از مشخصات بالینی را در بر می‌گیرد که ممکن است برای بیمار یا حتی پزشک گمراه‌کننده باشد.

به گزارش رادیو دری،  دکتر مسعود غیاثیان افزود: گزگز، بی‌حسی یا مورمور شدن اندام‌ها به‌صورت غیرقرینه به‌ویژه اگر در یک سمت بدن غالب باشد و بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد، تاری دید یک‌طرفه به همراه درد پشت چشم و همچنین اختلالات حرکتی نظیر ضعف عضلانی، به‌ویژه اگر غیرقرینه باشد و با اختلال در راه رفتن همراه شود می‌تواند از علایم هشداردهنده ام‌اس باشد.

این پزشک ایرانی متخصص ام اس ادامه داد: مشکلات تعادلی یا احساس گیجی و ناپایداری هنگام راه رفتن که به‌صورت مداوم یا در حملات موقت بروز می‌کند، اختلالات ادراری شامل تکرر ادرار، بی‌اختیاری یا احساس تخلیه ناقص مثانه بدون وجود عفونت یا ناهنجاری ساختاری در کلیه‌ها یا مثانه می‌تواند از دیگر علایم این بیماری به شمار رود.

دکتر غیاثیان اظهار کرد: اگر بیماری جوانی با هر یک از علائم فوق، به‌صورت مداوم یا تکرارشونده مراجعه کند و علت مشخص دیگری برای این علایم یافت نشود، باید حتماً احتمال ابتلا به ام‌اس بررسی شود.

وی  با هشدار درباره تشخیص دیرهنگام بیماری ام اس اضافه کرد: اگر درمان به‌درستی صورت نگیرد، ممکن است بیمار پس از ۱۵ تا ۲۰ سال با پیشرفت بیماری دچار ناتوانی جدی شود و حتی تا ۸۰ در صد احتمال نیاز به ویلچر و وابستگی حرکتی وجود دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان با تأکید بر این‌که بیماری ام‌اس اغلب در جوانان به‌ویژه در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بروز می‌کند افزود: بیماری ام‌اس در زنان تقریبا ۲ برابر بیشتر از مردان روی می‌دهد و با توجه به اینکه در دوران جوانی و در اوج فعالیت فرد بروز می‌کند، تبعات اجتماعی، خانوادگی و شغلی مهمی به‌دنبال دارد.