گزارش میدانی از اوضاع معیشتی مردم افغانستان
-
گزارش میدانی از اوضاع معیشتی مردم افغانستان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در گزارش میدانی، اوضاع معیشتی مردم افغانستان را تشریح کرد.
به گزارش رادیودری، در آستانه فصل زمستان کار و کاسبی در افغانستان رونق چندانی ندارد و مردم این کشور کاهش ارزش پول افغانی در برابر دلار، مسدود ماندن ذخایر ارزی افغانستان از طرف آمریکا و پرداخت نشدن حقوق کارکنان دولت را از عوامل رکود کار و کاسبی و افزایش قیمتها دانستند.
براساس این گزارش، برخی از مردم افغانستان گفتند: دولت طالبان فعلا پول نقد را وارد بازار نمیکند تا ببیند اوضاع چگونه پیش میرود.
در این زمینه یک بخاری فروش در افغانستان میگوید، سال گذشته در این فصل، روزانه پنج بخاری میفروخت، اما امسال به یک بخاری کاهش یافته است.
فروشندگان مواد غذایی در افغانستان هم میگویند، نرخ مواد غذایی در این کشور افزایش یافته و خرید مردم کاهش یافته است.
نرخ برخی اقلام غذایی از جمله آرد و روغن در بازارهای شهر کابل هم تا حدود دو برابر نسبت به چند ماه گذشته افزایش یافته است.
اما در این بین نانواییهای شهر کابل هر چند نرخ نان را افزایش نداده اند، اما وزن نان را کاهش دادند و علت آن را افزایش نرخ آرد میدانند.
در این زمینه «دیوید بیسلی» David Beasley مدیر اجرایی «برنامه جهانی غذا» هم پس از سفر به افغانستان و مشاهده وضعیت اسفناک و قحطی و گرسنگی مردم این کشور، در پیامی در توئیتر ازهمه کشورهای جهان خواست به مردم گرسنه و بی پناه افغانستان کمک کنند.
«دیوید بیسلی» در توصیف وضعیت اسفناک مردم افغانستان گفت: حدود ۲۳ میلیون نفر از مردم افغانستان غذای کافی در اختیار ندارند و در آستانهی گرسنگی هستند و بیش از هشت میلیون و ۷۰۰ هزار نفر هم با قحطی دست به گریبانند.
این در حالی است که کشورهای غربی از جمله آمریکا به بهانه های مختلف سرمایه ها و دارایی های افغانستان را بلوکه کردند.
نظامیان آمریکایی پس از 20 سال اشغالگری و نابود کردن زیر ساخت های اقتصادی افغانستان در اواخر ماه اوت با خفت، سرافکندگی و شکست از این کشور خارج شدند.