انتقاد سازمان های حقوق بشری از رویکرد غرب در قبال پناهجویان افغان
-
انتقاد سازمان های حقوق بشری از رویکرد غرب در قبال پناهجویان افغان
سازمان های بین المللی حقوق بشر برخورد کشورهای اروپایی با پناهجویان افغان را خشونتبار و وحشتناک خواندند و از عملکرد این کشورها در مواجهه با آوارگان افغانستانی انتقاد کردند.
به گزارش رادیو دری، سازمان عفو بین الملل همزمان با روز جهانی پناهجو به وضعیت ناگوار پناهجویان از جمله افغانها در سراسر جهان پرداخت و از عملکرد کشورهای غربی به ویژه یونان در این زمینه انتقاد کرد.
همزمان سازمان دیده بان حقوق بشر نیز اعلام کرد: بیش از 6 میلیون تبعه افغانستان به دلیل جنگ، خشونت و فقر از خانههایشان رانده و مهاجر شدهاند.
بر اساس اعلام این سازمانها، این آوارگان از حقوق خود مطابق قوانین بینالمللی برخوردار نبوده و با خشونت و رفتار نامناسب روبهرو هستند.
این نهادها همچنین با انتقاد از مسوولیتناپذیری کشورها در قبال حقوق مهاجران، خواهان توقف فوری در روند اخراج اجباری پناهجویان افغانستانی و فراهم کردن امکان گذر امن آنان به کشورهای دلخواهشان شدند.
اغلب اتباع افغانستان برای رسیدن به کشورهای اروپایی، مسیر ترکیه را در پیش میگیرند تا به یونان و دیگر کشورهای اروپایی برسند.
این در حالی است که سازمان بینالمللی مهاجرت (آی او ام) گزارش داده است که ترکیه در 6 ماه گذشته بیش از 18 هزار پناهجوی افغان را در 79 پرواز چارتر به افغانستان بازگردانده است.
سازمان های حقوق بشری می گویند که گارد ساحلی و نگهبانان مرزی یونان، اغلب قایقهای مهاجران را از آبهای خود به سمت ترکیه باز می گردانند و وضعیت آنها در ترکیه نیز بسیار اسفبار گزارش می شود.
در همین زمینه، «بیل فرلیک» عضو ارشد دیده بان حقوق بشر درباره رفتار تبعیضآمیز یونان به عنوان با پناهجویان افغان گفت: یونان در حالی که از اوکراینیها به عنوان «پناهندگان واقعی» استقبال میکند، افغانهایی را که از خشونتهای مشابه فرار میکنند به صورت ظالمانهای به عقب میراند.
وی افزود: این استاندارد دوگانه رفتاری است که ارزشهای ادعایی اروپا در مورد برابری، حاکمیت قانون و کرامت را به سخره میگیرد.
این اظهارات در حالی منتشر می شود که مقامات ارشد اتحادیه اروپا، اقدامات کنترل مرزی یونان را تحسین کرده و این کشور را «سپر اتحادیه اروپا» نام نهاده اند.
بحران مهاجرت افغانستانیها، بزرگترین و ادامهدارترین وضعیت مهاجرتی در چند دهه اخیر در جهان است و پس از برگشت طالبان به قدرت در اواسط سال 2021 موج جدیدی از مهاجرت آنان شروع شد و نسل جدیدی از این ملت وادار به مهاجرت و ترک وطن شدند.
واکنش رئیس پارلمان اروپا به عدم توافق اعضای اتحادیه اروپا درباره پناهجویان افغان