تحریم؛ چالشی پیش‌روی طالبان برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان
(last modified Sun, 10 Jul 2022 13:30:08 GMT )
سرطان 19, 1401 18:00 Asia/Kabul
  • تحریم؛ چالشی پیش‌روی طالبان برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان
    تحریم؛ چالشی پیش‌روی طالبان برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان

شبکه تلویزیونی انگلیس گزارش داد که وابستگی اقتصاد افغانستان به تولید مواد مخدر، مبارزه طالبان با این مواد را بسیار دشوار می‌کند.

به گزارش رادیو دری، یک شبکه تلویزیونی انگلیس گزارشی از تولید و کشت مواد مخدر پس از اعلام ممنوعیت آن از سوی طالبان تهیه کرده است.

شبکه تلویزیونی کانال 4 انگلیس گزارش داد: اگرچه طالبان اعلام کرده است که این گروه به دنبال قطع وابستگی درآمد افغانستان به تولید و کشت مواد مخدر است، اما با توجه به درآمد هنگفت تولید این مواد با مشکلات بسیاری زیادی مواجه خواهد بود. 

عبیدالله مدبر، معاون پلیس منطقه 6 کابل در این خصوص گفت: پس از به قدرت رسیدن طالبان و با ممنوعیت کشت مواد مخدر از سوی ملاهبت الله آخند زاده، رهبر طالبان مردم می‌توانند در امنیت بهتری زندگی کنند.

به نوشته این رسانه انگلیسی اما با وجود حضور گسترده نیروهای طالبان در هلمند که بزرگترین مرکز تولید هروئین در جهان است، کشت و تولید مواد مخدر در این ولایت همچنان ادامه دارد. 

این رسانه گفته است که حتی در زمان حضور نیروهای انگلیسی در هلمند، کشت و تولید مواد مخدر در این ولایت افزایش یافت و این موضوع دشوار مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را به خوبی نشان می‌دهد.

کانال 4 تلویزیون انگیس در ادامه گزارش خود نوشت: هرچند طالبان در دوران حکومت گذشته خود به موفقیت‌های در زمینه ممنوعیت کشت مواد مخدر در افغانستان دست یافت، اما در حال حاضر به دلیل ادامه تحریم‌ها و عدم وجود جایگزین و نیاز طالبان به پول این گروه با دشواریهای زیادی در این زمینه مواجه است.

به نوشته این رسانه، کشت مواد مخدر طی ماه گذشته به دلیل افزایش قیمت و حتی با وجود ممنوعیت از سوی طالبان و وضع مالیات بیشتر، افزایش چشم‌گیری داشته است.

یک کشاورز در هلمند در این رابطه به این رسانه انگلیسی گفت: کشاورز، خریدار، فروشنده و دولت از تجارت مواد مخدر سود می برند.

وی  به دلیل وابسته بودن کارگران در روستا به کشت مواد مخدر و نبود فرصت شغلی، افزود: اگر طالبان کشت مواد مخدر را به صورت کامل ممنوع کند، بسیاری از افراد کار خود را ار دست می‌دهند.

شبکه تلویزیونی انگلیس اضافه کرد: هزاران کارگر فصلی در زمان برداشت مواد مخدر به هلمند مسافرت می‌کنند و هیچ محصول کشاورزی دیگری قادر نیست این تعداد از کارگران را جذب کند.

این شبکه می‌گوید که با توجه به نقش 7 درصدی مواد مخدر تولید ناخالص ملی افغانستان، بسیار از مردم در هلمند به تجارت مواد مخدر وابسته هستند و سیاست طالبان در مبارزه با این مواد را دشوار می‌کند.

این رسانه در پایان گزارش خود تاکید کرد: منافع سرشار از مواد مخدر طالبان را بر سردوراهی ممنوعیت و یا ادامه کشت این مواد قرار داده است.

این در حالی است که براساس فرمان رهبری طالبان همچنین در سراسر افغاستان استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانه‌های تولید هرگونه مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز ممنوع شده است. 

تاکید مقام طالبان بر مبارزه هدفمند با مواد مخدر در افغانستان