اظهارات "جو بایدن" و حقایق افغانستان
(last modified Mon, 07 Nov 2022 07:23:54 GMT )
عقرب 16, 1401 11:53 Asia/Kabul
  • اظهارات \
    اظهارات \"جو بایدن\" و حقایق افغانستان

سخنگوی حکومت موقت طالبان افغانستان در واکنش به اظهارات "جو بایدن" رییس جمهوری آمریکا درباره افغانستان گفت: این کشور نیازی به آمریکا ندارد.

برخی رسانه‌ها در افغانستان نوشتند، رییس جمهور آمریکا در جدیدترین گفته‌هایش درباره افغانستان حرف‌هایی مطرح کرده که از منطق به دور است. "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا اخیرا گفته بود، افغانستان رها شده است.

 "ذبیح الله مجاهد" در واکنش به این اظهارات "بایدن" تاکید کرد، افغانستان جای امنی است و هیچ نیازی به همکاری با آمریکا نیست. "ذبیح الله مجاهد" با اشاره به اشغالگری آمریکا در افغانستان، بر آبادانی این کشور از طرف مردم تاکید کرد.

"جو بایدن" رئیس جمهوری امریکا در حالی از مشکلات افغانستان سخن می گوید که این کشور در دو دهه گذشته در اشغال امریکا قرار داشت و ایالات متحده در سال ۲۰۰۱ با شعار عوامفریبانه "مقابله با تروریسم و حل مشکلات افغانستان" به این کشور لشکر کشی کرد.

اما آنچه اکنون از افغانستان برجای مانده ویرانه ای بیش نیست که مورد تایید محافل جهانی از جمله غرب نیز است. به همین دلیل رسانه های افغانستان اظهارات "جو بایدن" در مورد وضعیت جاری این کشور را یاوه گویی عنوان کرده اند.

دان کووالیک کارشناس مسایل بین المللی درارزیابی از وضعیت افغانستان پس از خروج نیروهای امریکایی می گوید:

«امریکا افغانستان را به ویرانه ای تبدیل کرده است که جنایت ضد بشریت محسوب می شود.اصولا نیروهای امریکایی به هر کجا که وارد می شوند، آنجا را ویران می کنند که نمونه های مختلف آن در افغانستان و عراق قابل مشاهده است». 

در ارایه نمونه های جنایات امریکا در افغانستان بی توجهی به وضعیت اقلیمی و همچنین فلج اطفال است که گزارشهای منتشر شده در این خصوص بسیار نگران کننده است.

در اجلاس بررسی وضعیت اقلیمی در شرم الشیخ که اکنون جریان دارد، افغانستان به عنوان آسیب دیده ترین کشور در برابر تغییرات اقلیمی اعلام شده است. 

"رامز الا کبروف" نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل و هماهنگ کننده امور بشر دوستانه این سازمان در افغانستان اعلام کرد، مردم عادی بیشترین اسیب را از هر گونه فاجعه طبیعی متحمل می شوند، این بدان معنا است که در دو دهه اشغال افغانستان هیچ اقدام مثبتی برای مقاوم سازی افغانستان برای مقابله با حوادت طبیعی و تغییرات اقلیمی صورت نگرفته است.

"سید حسین حسینی" کارشناس مسایل سیاسی در این باره می گوید :

«باید یک کمیته حقیقت یاب بین المللی برای بررسی جنایات امریکا در افغانستان تشکیل شود تا عمق جنایات نیروهای امریکایی در بخش های مختلف بررسی و اعلام عمومی شود».

در حالی که فلج اطفال در جهان ریشه کن شده، افغانستان همچنان جزء معدود کشورهایی است که در آن فلج اطفال ریشه کن نشده است. بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی، مبارزه با فلج اطفال، در افغانستان به معنای مبارزه با این بیماری در کل جهان است که نشان می دهد در زمینه بهداشتی نیز کار خاصی در افغانستان در دو دهه گذشته صورت نگرفته است.

در هر حال با گذشت زمان عمق جنایات آمریکا در افغاتستان هر چه بیشتر نمایان می شود. اما انچه جای تاسف دارد، اینکه هیچ مرجع قانونی بین المللی برای رسیدگی به جنایات امریکایی ها در افغانستان وجود ندارد و یا جرات رسیدگی ندارند. به همین دلیل گزارش های جنایات امریکا در افغانستان در هیچ محکمه ای مطرح نمی شود و در حد گزارش باقی می ماند.

در این شرایط اظهارات مقام افغان برای پیشبرد سازندگی افغانستان با کمک مردم این کشور موضوع مهمی است که اجرایی شدن آن، نیازمند ایجاد شرایط و بستر مناسب سیاسی و اجتماعی است تا به نوشته رسانه های افغانستان بیگانگان نیز نتوانند با سو استفاده از وضعیت افغانستان‌، هر سخن بیهوده ای را بر زبان خود جاری کنند.