افزایش نگران کننده شمار کودکان مبتلا به سوء تغذیه در افغانستان
سازمان «نجات کودکان» با اعلام اینکه ۶.۶ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید مواجه هستند، از افزایش نگران کننده سوء تغذیه بین کودکان در این کشور خبر داد.
به گزارش رادیو دری، یک سازمان کمکهای بشری برای کودکان موسوم به «نجات کودکان» در گزارشی تازه اعلام کرد 6.6 میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید مواجه هستند، که بالاترین میزان گرسنگی در کشورهای جهان است.
این گزارش که بر اساس دادههای طبقهبندی فاز امنیت غذایی یکپارچه (IPC) انجام شده است، نشان داد که افغانستان، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، سومالی، سودان جنوبی، سودان و یمن دارای بالاترین تعداد افرادی هستند که بین سالهای 2019 و 2022 با سطوح اضطراری و فاجعهبار گرسنگی و سوء تغذیه مواجه هستند.
IPC مقیاس جهانی برای طبقهبندی ناامنی غذایی است و از 1 به 5 میرسد، IPC4 و IPC5 نشان دهنده سطوح اضطراری و فاجعهبار گرسنگی و حتی در برخی مناطق شرایط شبیه قحطی است.
براساس این گزارش، کشوری که بیشترین تعداد افرادی را دارد که با گرسنگی شدید روبرو هستند افغانستان است که این رقم از 2.5 میلیون در سال 2019 به 6.6 میلیون نفر در سال 2022 افزایش یافته است.
«نورا حسنین» سرپرست سازمان نجات کودکان در افغانستان در این باره گفت: کودکان در افغانستان آنقدر گرسنه هستند که نمیتوانند آنچه در مدرسه آموختهاند را به خاطر بیاورند. سوء تغذیه کودکان در افغانستان همچنین سبب افزایش ابتلای آنها به بیماریهای خطرناکی مانند وبا شده است.
وی با اظهار اینکه به دلیل افزایش فقر و گرسنگی در افغانستان موارد ازدواج کودکان و کار کودکان افزایش یافته است، تصریح کرد که پاسخگویی به نیاز فزاینده بشری در افغانستان بدون مشارکت کامل زنان و نیروهای امدادرسان زن غیرممکن است.
این درحالی است که در پی اعلام طالبان مبنی بر ممنوعیت به کارگیری کارمندان زن توسط سازمان های غیردولتی، شماری از نهادهای امدادرسان بینالمللی فعالیت خود را در افغانستان به حالت تعلیق در آوردهاند.