نگرانی والدین هراتی از کاهش کتابخوانی فرزندان
(last modified Sat, 16 Dec 2023 13:35:58 GMT )
قوس 25, 1402 18:05 Asia/Kabul

شماری از شهروندان هرات فقر، بی‌توجهی والدین و نبود برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در این ولایت را از عوامل کاهش مطالعه و کتابخوانی می‌دانند.

به گزارش فیض احمد محمدی خبرنگار رادیو دری، شهروندان هرات بر این باورند که مشکلات فراوان اقتصادی، بیکاری و نبود شرایط لازم برای تعلیم سبب شده است که فرهنگ کتاب و مطالعه به گونه نگران کننده ای از این ولایت غربی افغانستان رخت بربندد.

آنان در کنار این عوامل، وجود سرگرمی ها و بازی‌های رایانه ای را در سیر نزولی پیدا کردن گراف مطالعه و فرهنگ کتابخوانی به خصوص در جوانان موثر می دانند.

این موضوع، نگرانی شمار زیادی از کتابفروشان و ناشران کتاب در هرات را نیز برانگیخته است.

آنان با اشاره بر اینکه در ولایت هرات ده ها کتابخانه، مرکز فروش کتاب و نمایشگاه کتاب وجود دارد می گویند با این وجود به موضوع کتاب و مطالعه توجه توجه آنچنانی نشده است.

کتابفروشان هرات با بیان اینکه والدین در قدم اول و مقام های فرهنگی در گام های بعدی نسبت به تشریح فواید و نیاز اساسی جامعه مسئول هستند می گویند: مسوولان برای زنده نگهداشتن فرهنگ مطالعه باید برنامه ریزی های مشخص و معینی داشته باشند.

امین الله احمدی از کتابفروشان هرات است و می گوید: چند سال اخیر سال‌های دوری مردم از کتاب و مطالعه بوده و تاکنون اقدامی در این باره نشده است.

وی با ابراز نگرانی از تداوم این روند تاکید کرد: جوانان باید بیشتر از هر زمان دیگری با کتاب و مطالعه خو بگیرند و از فواید آن بهره ها به دست آورند.

احمدی تصریح کرد: در نمایشگاه های کتاب که در هرات و سایر ولایت های افغانستان برگزار می شود تمایل شماری از مردم به خرید کتاب‌هایی در حوزه روانشناسی و روان درمانی است که این نشان می دهد مردم افغانستان با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم می کنند و نیاز به آرامش، امنیت، کار و شغل مناسب دارند.

از سوی دیگر مقام ها در اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات نیز برای برطرف کردن این معضل و تشویق مردم به کتابخوانی و مطالعه خواستار توجه همه اقشار مردم شدند.

حمیدالله غیاثی مسئول بخش فرهنگ اداره اطلاعات و فرهنگ هرات با تایید کاهش شمار افراد علاقه مند مطالعه و کتابخوانی تأکید می کند که اداره اش تمام تلاش خود را به خرج داده تا از طریق برنامه ها، برگزاری کنفرانس ها و تحقیقات علمی موضوع بی‌علاقگی به مطالعه در رده های سنی مختلف را ارزیابی و برای آن راه حل هایی را جستجو نماید.

غیاثی نیز از عموم خانواده ها خواست تا مسأله مطالعه را بی اهمیت نشمارند و به آن توجه خاص داشته باشند.

از جانب دیگر، کارشناسان فرهنگی در هرات نیز همانند سایر مردم نگران این وضعیت هستند.

آنان می گویند: عواملی چون فقر، وجود سرگرمی های اینترنتی، قیمت گزاف کتاب و بی‌توجهی والدین و مسئولان در این بخش باعث شده که کتاب و مطالعه به فراموشی سپرده شود.

تاکید رییس اطلاعات و فرهنگ هرات بر ارزش کتاب و کتاب خوانی