عبداللطیف نظری: بدنبال ارتقای همکاری اقتصادی و تجاری با ایران هستیم
(last modified Mon, 04 Mar 2024 11:09:42 GMT )
حوت 14, 1402 15:39 Asia/Kabul
  • مقام طالبان: بدنبال ارتقای همکاری اقتصادی و تجاری با ایران هستیم
    مقام طالبان: بدنبال ارتقای همکاری اقتصادی و تجاری با ایران هستیم

معاون وزارت اقتصاد حکومت طالبان می‌گوید: یکی از اهداف این کشور، بالا بردن شناسایی ظرفیت‌های همکاری اقتصادی و تجاری با ایران است تا هر دو کشور همسایه بتوانند گام های بیشتری در راستای منافع مشترک اقتصادی و تجاری بردارند.

به گزارش رادیو دری، عبداللطیف نظری معاون وزارت اقتصاد حکومت طالبان، درباره سفرهای اخیر هیات اقتصادی افغانستان به‌ چابهار و ترکمنستان گفت که این سفرها عمدتا با هدف ارتقا سطح همکاری های تجاری و اقتصادی انجام شده است.

نظری افزود: هدف از سفرهای اخیر این است که بتوانیم ارتباط اقتصادی و تجاری را میان افغانستان، ایران و ترکمنستان به سطح مناسب و مطلوب ارتقا ببخشیم.

به گفته نظری، در حال حاضر مناسبات اقتصادی و تجاری بین سه کشور(افغانستان، ایران و ترکمنستان)، مخصوصاً جمهوری اسلامی ایران و افغانستان جریان دارد، اما هنوز نتوانسته ایم به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم.

به باور نظری، هدف اساسی از سفر هیات اقتصادی افغانستان به ایران و ترکمنستان این است که بتوانیم ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان را با همسایگان بیش از پیش فعال کنیم و واردات و صادرات میان افغانستان و کشورهای همسایه به خصوص افغانستان و ایران افزایش پیدا کند تا هردو کشور بتوانند منافع مشترک اقتصادی را شناسایی و در راستای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری در آینده گام های بلندتری بردارند.

معاون وزارت اقتصاد حکومت طالبان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: افغانستان ظرفیت‌های زیادی برای جلب سرمایه‌گذاری به خصوص از سوی همسایگان دارد.

بر اساس گفته‌های نظری، افغانستان منابع معدنی منحصر به‌فردی از نظر کمی و کیفی دارد و بهترین خاک را برای زراعت و کشاورزی و بهترین منابع ‌آبی را در اختیار دارد که می‌تواند از طریق گسترش مناسبات در این راستا، توجه همسایگان را به سرمایه‌گذاری جلب کند تا هم منافع افغانستان تامین شود و هم همسایگان بتوانند به‌رشد و شکوفایی اقتصادی دست پیدا کنند.

در عین حال از دید نظری، افغانستان در عرصه صادرات میوه‌های ارگانیک «تازه و خشک» از کشورهای مهم در منطقه محسوب می‌شود که می‌تواند به همسایگان خود صادر کند و از این طریق مبادلات اقتصادی گسترده‌ای شکل بگیرد.

نظری افزود: افغانستان در بخش راه و حمل و نقل نیز می‌تواند با همسایگان روابط مطلوب ایجاد کند و آن‌را توسعه ببخشد، از جمله در حوزه راه آهن، که خواف-هرات را می‌توان یکی از این نمونه‌ها ارزیابی کرد.

نظری همچنین تصریح کرد: مبادلات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران از طریق راه آهن خواف-هرات، نقش مهم ایفا کرده و خواهد کرد.

نظری در ادامه سخنانش اظهار داشت: رابطه اقتصادی افغانستان با کشورهای منطقه، به خصوص جمهوری اسلامی ایران در سطح مطلوبی قرار دارد، البته می‌خواهیم که این همکاری افزایش پیدا کند تا بتوانیم بالاترین سطح مبادلات اقتصادی و تجاری را با جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم.

وی ادامه داد: از یکسو منافع مشترک اقتصادی میان افغانستان و ایران وجود داشته و دارد و از طرف دیگر از نگاه جغرافیایی، جمهوری اسلامی همسایه ما است و در عین حال مشترکات تمدنی و فرهنگی سبب می‌شود که محصولات ایران در افغانستان خریدار زیاد داشته باشد و همچنین ما می‌توانیم صادرات خود را به ایران افزایش بدهیم.

افزایش ۷۰ درصدی تجارت ایران و افغانستان