دیپلمات پاکستانی: روابط کابل-اسلامآباد به لبه پرتگاه رسیده است
سفیر سابق پاکستان در افغانستان، روابط کنونی اسلام آباد - کابل را بسیار سرد و بر لبه پرتگاه توصیف و تاکید کرد: روابط با افغانستان اولین پله نردبان سیاست همسایگی پاکستان است و دولت اسلام آباد باید رویکرد تعامل همهجانبه با دولت موقت کابل را در پیش گیرد.
منصور احمد خان داشتن روابط نیک و پایدار و سیاست همسایگی خوب با افغانستان را برای پاکستان بسیار حیاتی خواند و افزود: یکی از جنبههای مهم وضعیت در حال تحول افغانستان این است که اگرچه حکومت سرپرست این کشور در سطح بینالمللی به طور کامل به رسمیت شناخته نشده، اما نشانهها حاکی از آن است که تعامل رهبری آن با جهان به تدریج در حال گسترش است.
وی اضافه کرد: آمریکا و غرب به طور کلی به افزایش تعامل خود با رهبری طالبان در دوحه ادامه دادهاند و سازمان ملل نیز با وجود محدودیتهای بانکی در افغانستان، هر هفته از طریق تزریق 40 تا 50 میلیون دلار به عنوان کمک بشردوستانه، نقدینگی خود را در افغانستان حفظ کرده است.
سفیر سابق پاکستان در افغانستان با تاکید بر اصلاح سیاست های دولت پاکستان در روابط با افغانستان اظهار کرد: کانالهای نظامیشده باید جای خود را به تعامل در سطح سیاسی و تماسهای دولت به دولت بدهد و همچنین رفتوآمدهای مردمی باید در اولویت باشد.
احمد خان گفت: مردم و اقتصاد افغانستان و پاکستان از طریق پیوندهای تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی در هم تنیده شدهاند و میان دو کشور مرز 2600 کیلومتری وجود دارد که میلیونها نفر از هر دو طرف در آن زندگی میکنند وانزوای دو کشور و جوامع هر دو طرف از یکدیگر غیر طبیعی و غیر ممکن است.
این دیپلمات سابق پاکستانی یادآور شد: پس از خروج آمریکا و ناتو از افغانستان در سال 2021، پاکستان در شرایطی گرفتار شده که روابطش با افغانستان به لبه پرتگاه رسیده است؛ طعنهآمیز است که روابط پاکستان با دولت افغانستان تحت کنترل طالبان فراتر از حد تصور سرد شده است، در حالی که کشورهای مخالف با طالبان در دو دهه گذشته، به تدریج با این گروه روابطی برقرار کردهاند.
احمد خان تاکید کرد: آنچه پاکستان به آن نیاز دارد، یک سیاست داخلی قوی ضد تروریسم همراه با رویکردی عملگرایانه و ماهرانه برای تعامل معنادار با افغانستان است، زیرا برقرار نکردن تماس، چالشها را برای امنیت و ثبات پاکستان تشدید خواهد کرد.
سفیر سابق پاکستان تصریح کرد: رویکرد تعامل همهجانبه با دولت موقت افغانستان، به ویژه با تمرکز بر مسائل مربوط به مردم، راه را برای تأمین امنیت مرز طولانی پاکستان با افغانستان و همچنین برای ارتقای تعامل منطقهای پاکستان هموار خواهد کرد و برای پاکستان ضروری است که در ارتباط با دولت موقت افغانستان، یک مدل تعامل پایدار در زمینه های اقتصادی و مسائل امنیتی-تروریستی ایجاد کند.
بهبود روابط بین افغانستان و پاکستان در گرو تغییر سیاست و نگاه پاکستان نسبت به افغانستان است