نشانگذاری جاده جوین به نیمروز با هزینه تاجران
مسیر ولسوالی جوین ولایت فراه تا مرکز ولایت نیمروز در چند سال گذشته محل جان باختن شماری از رانندگان و مسافران بوده است.
به گزارش فیض احمد محمدی، این مسیر یکی از راه هایی است که ولایت غربی فراه را به ولایت جنوبغربی نیمروز وصل می سازد و به دلیل کوتاهی راه مسافران زیادی برای رسیدن به ولایت نیمروز از این مسیر استفاده می کنند.
با این حال وجود ریگهای روان و ناآشنایی مسافران و رانندگان با این مسیر گاهی باعث جان باختن آنان می شود.
مولوی عبدالحی سباوون رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت فراه می گوید: به دلیل ناآشنایی با این مسیر شماری از شهروندان افغانستان در این راه ناپدید شده و به دلیل گرمای بیش از حد و تشنگی و گرسنگی جانهایشان را از دست دادند و اجساد آنان پس از چند روز پیدا شده است.
مولوی سباوون اظهارداشت: «در نتیجه مشورت والیان نیمروز و فراه با یکدیگر و همچنین در تفاهمی که بین مسئولان و تاجران صورت گرفت راه عمومی ولسوالی جوین و نیمروز که ده ها تن در این مسیر جانهای خود را از دست دادند نشانگذاری شده تا راه اصلی گم نشود. بر اساس این تفاهم پایه های سیمانی به عنوان نشان های مسیر از جوین تا نیمروز کارگذاری شده است.»
وی ضمن سپاسگزاری از تاجران از آنان خواست در کنار حکومت حضور داشته باشند.
در همین حال مولوی حبیب الرحمن معاون ولسوال لاش جوین ولایت فراه این اقدام تاجران را ستایش کرد و افزود: به دلیل متروکه بودن این مسیر مسافرانی که با راه آشنا نبودند ساعتها در دشت و بیابانها سرگردان می شدند و برخی از آنان نیز در این راه جان باختند.
مولوی حبیب الرحمن تصریح کرد: «امنیت تمامی مسیر راه ولسوالی جوین تا مرکز نیمروز را نیروهای امنیتی تامین کرده اند و جای هیچ نگرانی نیست. تنها مشکل بر سر راه، نبود تابلوهای راهنما و نشانه هایی برای تعین مسیر درست می باشد که پیشنهاد آن به مقام های ارشد حکومتی سپرده شده است.»
از سوی دیگر مسئولان اجرای این پروژه در ولایت فراه می گویند یکی از اساسی ترین کارها در این ولایت نشان گذاری مسیرها برای راهنمایی مسافران و رانندگان است.
عبداللطیف که مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده دارد می گوید: «هر سال خبرهای ناگواری از این مسیر به گوش می رسد. همین چند روز پیش نیز دو جوان که با مسیر راه آشنایی نداشتند به دلیل گرمی هوا و تشنگی جانهایشان را از دست دادند، به خاطر حل این مشکل تا کنون 75 پایه سیمانی در حاشیه سرک از ولسوالی جوین تا نزدیکی های نیمروز نصب شده است. این مسیر 48 کیلومتر است که نصب این پایه ها برای راهنمایی مسافران کارساز می باشد.»
شماری از ولایت های غربی افغانستان هنوز از داشتن جاده های آسفالت و خیابان های استندرد محروم هستند.
این مسأله شکایت شهروندان این مناطق را در پی داشته و مسئولان نیز بارها از اجرای پروژه هایی سخن گفتند که توسعه و رفاه اقتصادی را برای مردم افغانستان در پی خواهد داشت.