نماینده دولت پکن: چین به دنبال نفوذ در افغانستان نیست
نماینده ویژه دولت چین در کابل تاکید کرد: پکن به دنبال نفوذ در افغانستان نیست، بلکه نقش خود را به عنوان یک بازیگر سازنده و مسؤول در بازسازی این کشور پررنگ خواهد کرد.
به گزارش رادیو دری، یوه شیائویونگ در مصاحبه با خبرنگار مرکز گفتوگوهای بینالمللی پکن اظهار کرد: چین همواره به حل مسائل افغانستان از طریق همکاریهای منطقهای و چندجانبه تاکید کرده و به طور مستمر در تلاش است تا به بازسازی این کشور کمک کند.
نماینده ویژه چین در کابل با اشاره به نیاز روزافزون افغانستان به کمکهای انسانی، اقتصادی و امنیتی و خطر قحطی برای بیش از نیمی از جمعیت این کشور گفت: آمریکا هفت میلیارد دلار از دارایی های خارج از کشور افغانستان را مسدود کرده و تحریم های یکجانبه را علیه کابل حفظ کرده است و پکن همواره در سطح بین المللی خواهان استرداد دارایی ها و لغو همه تحریمهای علیه این کشور است.
شیائویونگ به نگرانی مشترک چین و کشورهای همسایه افغانستان درباره فعالیت های تروریستی در این کشور اشاره و تصریح کرد: به همین دلیل است که پکن فعالانه در حمایت همه طرفها از طرح «صلح و بازسازی در افغانستان»، «جمع آوری کمک از جوامع منطقه ای و بین المللی» و «همکاری با افغانستان برای مبارزه با تروریسم و حفظ امنیت» مشارکت کرده است.
این دیپلمات چینی با بیان اینکه طالبان در تلاش است تا وضعیت امنیتی افغانستان را بهبود بخشد اضافه کرد: حکومت سرپرست افغانستان در زمینه تامین امنیت موفقیتهایی کسب کرده که کنترل کامل این کشور، برقراری نظم، اجرای سیاست های توسعه محور اقتصادی، مبارزه شدید با فساد و کاهش ۹۵ درصدی کشت خشخاش از آن جمله است.
شیائویونگ اظهار کرد: سیاست دولت پکن نسبت به افغانستان بر اصل «سه احترام، سه هرگز» پایهگذاری شده و بر این مبنا، چین به «استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان»، «انتخاب های مستقل مردم افغانستان» و «باورهای مذهبی و آداب و رسوم ملی افغانستان» احترام میگذارد و هرگز در امور داخلی افغانستان مداخله نمیکند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت حقوق زنان و شرایط اجتماعی امروز افغانستان تاکید کرد: ما باید درباره وضع زنان افغانستان حساس باشیم، اما نباید فراموش کنیم که چالشهای اقتصادی و انسانی این کشور در اولویت قرار دارند.
نماینده چین در افغانستان گفت: دولت پکن از کابل میخواهد که به تدریج و بر اساس شرایط خود، حقوق زنان را ارتقا دهد و چین آماده است تا در این زمینه به افغانستان کمک کند.
شیائویونگ همچنین با اشاره به افزایش روند مهاجرت از افغانستان در دهه های گذشته اظهار کرد: ایران و پاکستان در همه این سالها میزبان میلیونها پناهنده افغانی بوده اند و به کمک های بین المللی بیشتری نیاز دارند.
چین از ابتدای روی کار آمدن طالبان در افغانستان روابط مثبتی را به این گروه برقرار کرده و در طرح های عمرانی، تجاری و به ویژه استخراج معادن این کشور نقش فعالی را بر عهده گرفته است.
چین همچنین اولین کشوری بود که سفیر طالبان را به طور رسمی پذیرفت.
نگرانی مشترک چین و پاکستان درباره فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان