برگزاری دوره‌های آموزش حرفه ای برای جوانان در روستاهای غوریان
(last modified Thu, 28 Nov 2024 08:03:57 GMT )
قوس 08, 1403 12:33 Asia/Kabul

یک نهاد خیریه در هرات در تلاش است تا با برگزاری دوره های آموزش حرفه و فن در روستاهای ولسوالی غوریان ولایت هرات به جوانان و نوجوانان این مناطق حرفه بیاموزد.

به گزارش فیض احمد محمدی خبرنگار رادیو دری، برگزاری دوره‌های آموزش حرفه و فن در مناطق محروم ولایت هرات یکی از اساسی ترین نیازهای جوانان است.

این دوره‌ها به جوانان و افراد بیکار مهارت‌هایی می‌آموزد که برای اشتغال در بازار کار به آن نیاز دارند و کمک می‌کند تا وابستگی به کمک‌های خارجی یا شغل‌های کاذب که اغلب با مشکلات اجتماعی و اقتصادی همراه است، کاهش یابد.

با توجه به شرایط خاص مناطق محروم هرات، دوره‌هایی که مهارت‌های کاربردی و مورد نیاز بازار را آموزش دهند می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

دوره‌های آموزشی در زمینه‌هایی مانند برق‌کاری، لوله‌کشی، خیاطی، نجاری، تعمیرات ماشین‌آلات کشاورزی و یا حتی دوره‌های آموزشی مرتبط با صنعت غذا مانند نانوایی و پخت‌وپز می‌تواند فرصت‌های شغلی پایدار ایجاد کند.

بنیاد عاطفی که یکی از نهادهای خیریه در هرات است تلاش کرده تا با برگزاری این دوره ها در روستاهای ولسوالی غوریان ولایت هرات به جوانان و نوجوانان این مناطق حرفه بیاموزد.

محمد ظاهر ارشاد معاون بنیاد عاطفی در هرات در گفت وگو با رادیو دری با تاکید بر اینکه این دوره‌ها می‌تواند باعث افزایش استقلال اقتصادی، کاهش مهاجرت، و ارتقاء سطح زندگی در این مناطق شود گفت: ده ها تن از ساکنان غوریان از این دوره‌ها سند فراغت به دست آورده و شماری از آنان به کار و اشتغال مشغول شدند.

برگزاری صنوف آموزشی حرفه و فن به مردم مناطق محروم مهارت‌هایی آموزش می‌دهد که می‌توانند برای تأمین معیشت از آن استفاده کنند. این مسأله به کاهش بیکاری و افزایش درآمد خانواده‌ها کمک های خوبی کرده است.

معاون بنیاد عاطفی در هرات خاطرنشان کرد: این نوع آموزش‌ها حس اعتمادبه‌نفس و توانمندی را در افراد تقویت می‌کند؛ به‌ویژه برای جوانان و زنان که در برخی مناطق دسترسی کمتری به چنین فرصت‌ها دارند.

ارشاد با اشاره بر اینکه جوانانی که به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی مجبور به مهاجرت یا انجام کارهای غیررسمی می‌شوند، با یادگیری مهارت‌های جدید می‌توانند شغل‌های پایدارتر و با درآمد بهتر پیدا کنند، اظهارداشت: این دوره‌ها می‌توانند به جوانان این امکان را بدهند که در داخل کشور باقی بمانند و با استفاده از مهارت‌های جدید به خودکفایی برسند.

این مسؤول بنیاد عاطفی در هرات همچنین گفت: این امر نه تنها می‌تواند باعث کاهش مهاجرت‌ها شود بلکه به کاهش میزان آسیب‌های اجتماعی نیز کمک می‌کند.

آقای ارشاد با بیان اینکه این نهادها می‌توانند به‌عنوان پل ارتباطی بین آموزش‌دهندگان و بازار کار عمل کنند، تصریح کرد: بسیاری از این سازمان‌ها در پروژه‌های خود منابعی برای کمک به ایجاد کسب‌وکارهای کوچک دارند و می‌توانند از طریق اعطای وام‌ها، مشاوره، یا شبکه‌سازی با بازارهای محلی و بین‌المللی، افراد را حمایت کنند.

در همین حال کارشناسان امور اجتماعی در هرات نیز بر این باورند که حکومت، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی نیز می‌توانند با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های توسعه‌ای محلی یا فراهم آوردن فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان دوره‌های آموزشی کمک کنند.

جلال الدین قادری آگاه امور اجتماعی در هرات نیز به رادیو دری گفت: یکی از چالش‌های اصلی پس از پایان دوره‌های آموزشی، کمبود منابع و امکانات برای آغاز کارهای مستقل است.

قادری با تاکید بر اینکه این همکاری‌ها می‌تواند به‌طور خاص به بخش‌هایی مثل فناوری اطلاعات، کشاورزی مدرن، یا صنایع دستی کمک کند، اظهار داشت: ایجاد شبکه‌های محلی از کسب‌وکارها و حرفه‌ای‌ها می‌تواند کارساز باشد و این شبکه‌ها می‌توانند به افراد کمک کنند تا بازار خود را پیدا کنند، تجربیات و منابع را به اشتراک بگذارند، و در صورت لزوم یکدیگر را حمایت کنند.

این کارشناسان می گویند: این همکاری‌های چندجانبه می‌تواند تضمین کند که آموزش‌های حرفه‌ای تنها یک نقطه شروع نباشد، بلکه زمینه‌ای برای رشد و استقلال اقتصادی پایدار فراهم کند.

آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای بیش از دو هزار جوان در ننگرهار

آموزش های فنی و حرفه‌ای برای شهروندان افغان