پیشنهاد طرح شکایت علیه همسر خلیلزاد
(last modified Thu, 22 May 2025 11:21:23 GMT )
جوزا 01, 1404 15:51 Asia/Kabul
  • پیشنهاد طرح شکایت علیه همسر خلیلزاد
    پیشنهاد طرح شکایت علیه همسر خلیلزاد

پس از نشر مقاله شرل بنارد همسر زلمی خلیلزاد و بازتاب های گسترده آن، شماری از حقوقدانان و پژوهشگران افغانستانی پیشنهاد شکایت علیه او را در دادگاه‌های بین‌المللی مطرح کرده‌اند.

به گزارش رادیو دری به نقل از شفقنا، مقاله‌ی تازه منتشر شده شرل بنارد همسر زلمی‌ خلیل‌زاد نماینده ویژه پیشین امریکا در امور افغانستان و معمار توافق‌نامه دوحه، با واکنش منفی شماری از شهروندان افغانستان مواجه و «سفیدنمایی شرم‌آور طالبان» خوانده شده است.

بنارد در مقاله‌ای که در وبسایت «نشنال اینترست» منتشر کرده است، نگرانی‌ها از اخراج مهاجران افغانستان از امریکا را «بی‌اساس» دانسته و گفته است که مهاجران نباید از بازگشت به افغانستان ترس داشته باشند.

همسر زلمی‌ خلیل‌زاد همچنین برخلاف واقعیت عینی جاری در افغانستان مدعی شده است که آموزش دختران تنها در مکاتب دولتی ممنوع است و آنان در مکاتب خصوصی «تا هر سطحی» می‌توانند تحصیل کنند.

او همچنین ممنوعیت کار زنان و مشکلات اقتصادی آنان را رد کرده و گفته است که در کابل زنانی را دیده که عطرفروشی داشته‌اند و یا با چرخ‌دستی، در خیابان‌ها فروشندگی می‌کرده‌اند.

در برابر این اظهارات، شماری از حقوق دانان و پژوهشگران افغانستانی پیشنهاد کرده اند که از شرل بنارد در دادگاه‌های بین‌المللی شکایت شود.

دکتر محمد امین احمدی پژوهشگر و عضو هیأت صلح حکومت پیشین افغانستان گفته است که زنان افغانستان می‌توانند علیه شرل بنارد به‌دلیل انکار واقعیت آپارتاید جنسیتی و توجیه آن با استفاده از موقعیت تأثیرگذاری که دارد، شکایت کنند.

او اضافه کرده است که راه‌های حقوقی و سیاسی طرح این مسأله باید بررسی شود زیرا اظهارات شرل بنارد ممکن است آپارتاید جنسیتی موجود را به سود طالبان عادی ‌سازی کند و بنابراین می‌تواند مصداق معاونت در این جرم علیه زنان به حساب آید.

پس از طرح این پیشنهاد، شماری از جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان نیز اعلام کرده‌اند که درباره لابی زلمی خلیل‌زاد و همسرش برای طالبان سکوت نمی‌کنند و از او شکایت خواهند کرد.

شماری از فعالان زن نیز گفته‌اند که حاضرند علیه شرل بنارد به اتهام انکار جنایت علیه بشریت در افغانستانِ تحت تسلط طالبان، شکایت کنند.

این اولین بار نیست که همسر زلمی‌خلیل‌زاد در حمایت از طالبان مقاله می‌نویسد.

او در سال ۲۰۱۹ میلادی که مذاکرات دوحه برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان جریان داشت و نگرانی‌های گسترده در مورد حقوق زنان با بازگشت زنان مطرح بود نیز مقاله‌ای در نشریه «نشنال اینترست» نوشت و از زنان افغانستان خواست که با خروج نیروهای آمریکایی مخالفت نکنند.

بنارد در سال ۲۰۲۳ نیز با نشر مقاله‌ای، به طالبان توصیه کرد که «حلقه‌ی خودکامه قندهار» فاصله بگیرند تا بتوانند در قدرت باقی بمانند و روابط خود را با جهان عادی سازند.

بسیاری از فعالان سیاسی و شهروندان افغانستان معتقد هستند که این مقاله‌ها با هدایت و راهنمایی شخص زلمی‌ خلیل‌زاد منتشر می‌شود.

همسر خلیل‌زاد: اوضاع زنان در هند بدتر از وضعیت زنان افغان است