حمل 31, 1396 16:17 Asia/Kabul
  • مانتیتسکی : مسکو نیت رقابت با امریکا و ناتو در افغانستان را ندارد

الکساندر مانتیتسکی، سفیر روسیه در افغانستان روز چهارشنبه (۳۰ حمل) در یک نشست خبری در کابل با اشاره به پرتاب بزرگترین بمب غیر هسته‌یی در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار از سوی ارتش امریکا گفت هنوز از تاثیر‌گذاری این بمب جزئیات در دست نیست و ما منتظر هستیم تا بدانیم که آیا هدف که امریکا برای توجیه پرتاب این بمب اعلان کرد، به دست آمده است یا نه.

به گزارش رادیو دری، وی در واکنش به اتهام‌هایی که گویا روسیه از طالبان حمایت سیاسی و تسلیحاتی می‌کند گفت که این اتهام‌ها تلاش برای ایجاد فضای بی‌اعتمادی میان کابل و مسکو است و تأکید کرد که روسیه هیچ‌گونه برنامه مخفی را در قبال افغانستان دنبال نمی‌کند

الکساندر مانتیتسکی، سفیر روسیه در افغانستان روز چهارشنبه (۳۰ حمل) در یک نشست خبری در کابل با اشاره به پرتاب بزرگترین بمب غیر هسته‌یی  در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار از سوی ارتش امریکا گفت هنوز از تاثیر‌گذاری این بمب جزئیات در دست نیست و ما منتظر هستیم تا بدانیم که آیا هدف که امریکا برای توجیه پرتاب این بمب اعلان کرد، به دست آمده است یا نه.

وی گفت: «سوال اصلی این است که آیا هدف نظامی که در نظر بود، در نتیجه پرتاب این بمب به دست آمده است یا نه؟ اما در کل روسیه مانند امریکا با داعش مبارزه می‌کند. ما در این مبارزه هم در عراق، هم در سوریه و هم در افغانستان با امریکا همکاری می‌کنیم.»

وی در واکنش به اتهام‌هایی که گویا روسیه از طالبان حمایت سیاسی و تسلیحاتی می‌کند گفت که این اتهام‌ها تلاش برای ایجاد فضای بی‌اعتمادی میان کابل و مسکو است و تأکید کرد که روسیه هیچ‌گونه برنامه مخفی را در قبال افغانستان دنبال نمی‌کند.

این مقام روسی تأکید می‌ورزد که روسیه با امریکا در افغانستان به رقابت نمی‌پردازد و ماموریت امریکا و ناتو را نیز به چالش نمی‌کشد.

وی گفت: «ما در افغانستان هیچ گونه دستور کار پنهانی نداریم. به همین گونه هیچ اراده تقابل با امریکا در افغانستان را نیز نداریم.»

مانتیتسکی در اظهارات‌اش از گروه طالبان منحیث یک گروه مطرح سیاسی یاد کرد و گفت که بحران افغانستان راه حل نظامی ندارد و گفت‌وگو با گروه طالبان تنها گزینه برای حکومت افغانستان است. 

وی گفت: «تا جای که من می‌دانم طالبان یک نیرو هست، نیرویی که همه خواستار مذاکره با آن‌ها هستند. وقتی که ضرورت مذاکره با آن‌ها مطرح هست، ما نمی‌توانیم آن‌ها را از نظر اندازیم. اماموتو نماینده ویژۀ سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان هم در ماه مارچ به شورای امنیت گفت که طالبان نیروی سیاسی است و باید با آن‌ها بر سر میز مذاکره نشست.»