مقام ایرانی: توسعه‌ی افغانستان، توسعه‌ ایران است ،ما خانواده‌ای هستیم که هیچ مرزی نمی‌تواند ما را از هم جدا کند
(last modified 1396-06-07T10:28:07+00:00 )
سنبله 07, 1396 14:58 Asia/Kabul
  • مقام ایرانی: توسعه‌ی افغانستان، توسعه‌ ایران است ،ما خانواده‌ای هستیم که هیچ مرزی نمی‌تواند ما را از هم جدا کند

رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران، گفت: از ایران، به‌خاطر توجه به وضعیت تحصیلی مهاجرین در این کشور، سپاسگذار هستیم. ایران برای افغانستان، به عنوان برادر بزرگتر است و در یک خانواده اعضا از بزرگترها توقع بیشتری دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس،  رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران، در  جشنواره یک‌روزه «هم‌دلی کودکان افغانستان و ایران» که به‌منظور نزدیکی و شناخت بیش‌تر حوزه‌ فرهنگی و اجتماعی مردم افغانستان و ایران، به همت کارگروه روشنایی انجمن برنا، با همکاری خانه کودکان افغانستان و رادیو بهار ملی،  در تهران، برگزار شد.گفت: توجه به کودکان، توجه به توجه به آینده است و هیچ امری مهم‌تر از این نیست. 

 وی افزود: مقدس‌ترین وظیفه خدمت به کودکان است، جشنواره هم‌دلی کودکان افغانستان و ایران برای ما بسیار ارزشمند و مهم است. چون کودکان با دل پاکی که دارند؛ با همه هم‌دل هستند.

رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران، تصریح کرد: ما از جمهوری اسلامی ایران، به‌خاطر توجه به وضعیت تحصیلی مهاجرین در این کشور، سپاسگذار هستیم. ایران برای افغانستان، حیثیت برادر بزرگ را دارد و در یک خانواده اعضای خانواده از بزرگ‌ترها توقع بیشتری دارند.

«شهریور» مدیر کل اجتماعی استانداری تهران نیز با اشاره به تاریخ مشترک افغانستان و ایران، و صحبت‌های  شرق، اظهار داشت: برادر بزرگ، برادر کوچک‌تر را بیش‌تر از جانش دوست می‌دارد. افغانستان و ایران، دارای تاریخ و فرهنگ مشترک هستند. ما در رنج‌ها و غم‌های هم‌دیگر شریک هستیم و یک خانواده هستیم. ما خانواده‌ای هستیم که هیچ مرزی نمی‌تواند ما را از هم جدا کند.

شهریور، افزود: کودکان افغانستانی باید آموزش ببیند و از حق تحصیل برخوردار باشند. این کودکان در آینده سفرای کشور افغانستان هستند. توسعه‌ی افغانستان، توسعه‌ ایران است و این توسعه زمانی به‌وجود می‌آید که کودک افغانستانی تحصیل کند.

«قاسم‌زاده» از اعضای شبکه یاری کودکان کار، در این جشنواره، اظهار داشت: در شبکه یاری کودکان کار، هیچ تفاوتی میان کودکان افغانستانی، ایرانی و پاکستانی وجود ندارد و تمام کودکانی که در ایران زندگی و تحصیل می‌کنند باید از حقوق و امکاناتی که کودکان ایرانی برخوردارند؛ برخوردار باشند.

وی افزود: بزرگترین دلیل مهاجرت، جنگ است و همه‌ ما باید بخواهیم جنگ از تمام کشورها دور شود و صلح و آرامش تمام دنیا را فرا بگیرد تا هر کودکی بتواند در کشور خویش با آرامش زندگی کند.

وی با اشاره به توئیت شب گذشته وزیر آموزش و پرورش ایران، مبنی بر تحصیل همه‌ی ملیت‌ها  در ایران، ابراز خرسندی کرد تا دیگر هیچ کودکی از تحصیل باز نماند.

قاسم‌زاده، گفت: از بخش فرهنگی سفارت افغانستان در تهران، خواهشمندم، مسئولیت آموزش‌های فرهنگی لازم برای کودکان افغانستان را در نظر بگیرند. چون‌ آموزش‌هایی که دانش‌آموزان در مدارس، ایران فرا می‌گیرند؛ آموزش‌های کلی است. کودک مهاجری که در ایران زندگی می‌کند، باید با فرهنگ افغانستان، آشنا باشد و آنرا بشناسد.

خبرگزاری فرهنگ نوشت: از برنامه های این جشنواره، می‌توان به اجرای مسابقه، تئاتر، اجرای سرود و برگزاری غرفه‌هایی به‌منظور آشنایی با فرهنگ ۲ کشور، اشاره کرد.