برگزاری نمایشگاه آثار خوشنویسی در ولایت هرات
نمایشگاه آثار خوشنویسی استاد محمد علی عطار هروی برای اولین بار در هرات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار رادیو دری،موسسه فرهنگی- پژوهشی آرتاکوانا برای اولین بار بیش از ۲۰۰ اثر خوشنویسی استاد محمد علی عطار هروی را در همکاری مستقیم اداره اطلاعات و فرهنگ و همکاری نهادهای دیگر فرهنگی چون موسسه علمی-آموزشی هرات اندیشه و بنیاد خیریه امام جواد (ع) گردآوری و در قالب یک نمایشگاه در تالار علامه سلجوقی به نمایش گذاشت.
استاد محمد علی عطار هروی یکتن از استادان چیرهدست و پُر افتخار افغانستان است که در طول زندگی خویش در قسمت خطاطی و کتیبه نویسی آثار ارزشمند و بی بدیلی را خلق کرده است.
آریا رئوفیان رییس اداره اطلاعات و فرهنگ ابتکار مسوولین موسسه فرهنگی-پژوهشی آرتاکوانا و دیگر نهادهای همکار را در قسمت جمع آوری آثار ارزشمند استاد عطار، قابل قدر دانسته و گفت: برای اولین بار پس از درگذشت این استاد فرزانه، شاهد گردآوری این مجموعه نفیس و بسیار ارزشمند از آثار استاد هستیم و این یک کار بزرگ و باارزش فرهنگی در قسمت هنر و قدردانی از زحمات استاد عطار هروی است.
رئوفیان استاد هروی را یکی از اساتید چیرهدستعرصه خوشنویسی دانست و افزود: عطار هروی نه تنها یک خوشنویس بود، بلکه یک محقق بلند پرواز است که در طول حیات خویش در باره انواع خطوط و دورههای تاریخی آن به تحقیق پرداخته و بسیاری از خطوط را دوبارهنویسی کرده است.
رییس اطلاعات و فرهنگ هرات ضمن سپردن وعده اینکه به زودی این آثار بصورت منظم و در یک مکان مشخص بهصورت یک نمایشگاه دائمی به نمایش گذاشته خواهد شد، خاطرنشان کرد: چاپ کتابی از این آثار و نسخهبرداری الکترونیک از آنها در آینده نزدیک اتفاق خواهد افتاد.
در همین حال عبدالرزاق قاری زاده و عصمت الله هروی از جمعآوری این آثار، نگهداری و حفظ آنها و همچنان معرفی شخصیت و هنر استاد هروی برای نسل نو، ایجاد پیوند بین نسل گذشته و آینده و جاودانه ساختن زحمات استاد در طول تاریخ افغانستان را ارزش قایل شدن به هنر خوشنویسی دانستند و تاکید کردند: دولت افغانستان و بخصوص وزارت اطلاعات و فرهنگ باید برنامه ای را به هدف حفظ ارزش های فرهنگی کشور روی دست بگیرد و از کسانیکه خالق این آثار ارزشمند هنری هستند یادبود و حمایت کند.
از سوی دیگر کارشناسان فرهنگی در هرات با بیان اینکه این ولایت با سابقهی درخشان هنری و فرهنگی همواره و در طول تاریخ زبانزد خاص و عام بودهاست، تاکید دارند: حمایت از بخش فرهنگی و توجه بیشتر به شگوفایی هنر بخصوص خوشنویسی این ولایت را هم چنان در صدر قرار خواهد داد.
علی اصغر یاسینزاده آگاه امور فرهنگی در هرات با اشاره بر اینکه این نمایشگاه بی مانند است، خاطرنشان کرد: به دلیل جنگ و بحران در ۴ دههی گذشته در افغانستان چندان توجهی به هنر و فرهنگ نشده اما امید میرود که پس از این دولتمردان برای بقای هنر برنامه ریزیهای بهتر و بیشتری داشته باشند.
مسئولان اطلاعات و فرهنگ هرات از تمامی شهروندان هرات خواسته اند، تا اگر از استادان شعر، ادب و هنر این سرزمین اثری در نزدشان است، آنرا بگونهی اهدا یا فروش، در اختیار این اداره قرار دهند، تا این مجموعه هرچه کاملتر و ماندگارتر در طول سالیان آینده حفظ و در معرض نمایش و دید تمامی مردم کشور و جهانیان قرار گیرد.
قرار است این نمایشگاه برای ۵ روز در هرات به روی علاقه مندان وبازدید کنندگان باز باشد.
استاد محمد علی عطار هروی یکی از چهرههای ماندگار و برجستهی هنری قرن معاصر افغانستان بود وآثار خطاطی و خوشنویسی عطار هروی در سطح کشورهای منطقه بینظیر دانسته شدهاست.
جزئیات بیشتر این خبر درگزارش همکارمان محمدی موجود است.