نگرانی فعالان دانشجویی از فعالیتهای داعش درافغانستان
(last modified Thu, 07 Dec 2017 08:48:16 GMT )
قوس 16, 1396 13:18 Asia/Kabul
  • نگرانی فعالان دانشجویی از فعالیتهای داعش درافغانستان

نگرانی‌ها از حضور و فعالیت نیروهای مسلح منسوب به داعش در غرب افغانستان حالا به دانشگاه‌ها راه پیدا کرده و دانشجویان بیشتر از هر زمان دیگری خواهان مقابلۀ جدی با افکار تندروانه و افراطی هستند.

به گزارش خبرنگار رادیو دری ،این دانشجویان در سمیناری که به منظور بررسی وضعیت کشورو ظهور داعش در مناطق مختلف برگزار شده بود اشتراک کرده و گفته اند: دولت باید این خطر را جدی بگیرد و برای از بین بردن این گروه، از کشورهای منطقه نیزکمک بخواهد.

زینب سپهری، از فعالان  مدنی درولایت هرات که مسئول برگزاری این همایش هم بوده گفت: فعالیت‌های ضد انسانی و ضد اسلامی  داعش در افغانستان نگرانی‌های زیادی را در بین جامعه به بار آورده است.

سپهری با بیان اینکه، داعش در کشورهای عراق و سوریه نابود شده است ولی زمزمه‌های احیای مجدد این گروه در افغانستان، برای مردم غیر قابل تصور و تحمل است، اظهار داشت:نقش دولت در از بین بردن داعش، بارز و حایز اهمیت است و نباید رهبران دولت وحدت ملی در این زمینه کوتاهی کنند.

این کنشگر مدنی در هرات ضمن اینکه از دولت خواست تا با استفاده از نیروی مردمی و کشورهای منطقه، داعش را از افغانستان ریشه کن کند، تصریح کرد: دو کشور ایران و روسیه در منطقه، مهمترین عامل شکست داعش در عراق و سوریه محسوب می‌شوند و خواهند توانست در این خصوص با مردم افغانستان نیز همکار باشند.

این دانشجوی هراتی از کشورهایی که در افغانستان حضور نظامی دارند و به منظور مبارزه با تروریسم سال‌هاست در این کشور باقی مانده‌اند نیز خواست که  صداقت‌شان را در امر مقابله با افراط‌گرایی و تروریسم برای مردم جهان در مبارزه با داعش نشان دهند.

این فعال دانشجویی همچنین از دولت وحدت ملی خواست که نیروی پر توان مردمی را هم در امر مبارزه با اشغالگری و تروریسم نادیده نگیرد.

در همین حال مهدی حدید، نماینده مردم هرات در شورای ولایتی، داعش را یک پروژه اسرائیلی برای از بین بردن وحدت و انسجام مسلمانان دانست و گفت: دشمنا نصلح و امنیت مردم افغانستان این بار تلاش دارند با استفاده از نام اسلام و لباس اسلامی کشور را به سوی یک بحران دیگری سوق بدهند و سال‌های سال مردم خسته از جنگ را آواره‌تر و بیچاره‌تر کنند.

 این عضو شورای ولایتی هرات در زمینه اینکه کشورهای منطقه در نابودی داعش چه نقشی را می‌توانند داشته باشند، گفت: "این کشورها دارای تجربیات خوبی در زمینه نابود کردن داعش دارند و به خوبی می‌دانند که نقاط ضعف و قوت‌ این گروه در کجاست.

 حدید در خصوص فعالیت‌های تروریستی داعش در هرات صحبت کرد و گفت: گروه تروریستی – تکفیری داعش در هرات عملا پایگاه نظامی آنچنانی ندارد اما فعالیت‌های خرابکارانه، حمله بر مساجد و اماکن مقدسه توسط افراد این گروه صورت می‌گیرد و مردم را به شدت نگران کرده‌است.

نمایندۀ مردم هرات در شورای ولایتی نقش مردم را در از بین بردن دسیسه‌های این گروه تروریستی بسیار مهم دانست و تاکید کرد: باید دولت افغانستان در همکاری و هم‌فکری با مردم برای از بین بردن نطفۀ این گروه خبیث اقداماتی فوری و سنجیده شده را آغاز کند.

از سوی دیگر اما دانشجویان دانشگاه هرات نگران افزایش فعالیت‌های تروریستی منسوب به گروه داعش در این ولایت هستند و گفته اند: اگر جلو سربازگیری‌های داعش در هرات و غور گرفته نشود، این گروه در همۀ نقاط افغانستان ریشه می‌دواند و آیندۀ افغانستان را تیره و تار خواهد کرد.

برگزاری همایش‌های متعددی به منظور اطلاع‌رسانی در خصوص فعالیت‌های تروریستی- تکفیری داعش در هرات و سایر مناطق افغانستان نشان‌دهندۀ نگرانی‌های جدی مردم نسبت به قدرتمندتر شدن این گروه در کشور است.

کارشناسان سیاسی در هرات هشدار دادند که اگر دولت افغانستان از همین آغاز به فکر نابودی کامل این پدیده نشود، روزهای سختی برای نیروهای امنیتی افغانستان در مقابله با داعش پیش‌بینی می‌شود.

این در حالی‌است که روز گذشته افراد منسوب به داعش در ولایت غور به یکی از زیارت‌گاه‌ها در ولسوالی دولت‌یار این ولایت حمله کرده و مقبرۀ «ملا عبدالله» از مشاهیر غور را ویران کرده اند.