تاکید کشاورزان هراتی بر توسعه تجارت و صادرات زعفران
کشاورزان و شرکتهای تولید زعفران در ولایت هرات بر توسعۀ این تجارت و صادرات زعفران به خارج کشور تاکید دارند.
به گزارش خبرنگار رادیو دری،شماری از زمینداران و کشاورزانیکه به کار کشت و برداشت محصول زعفران مشغول اند، از دولت افغانستان میخواهند تا زمینۀ صادرات این محصول به کشورهای مختلف جهان را مساعد کند تا کشاورزی آنان رونق بیشتری پیدا کند.
کشاورزان فعال در بخش زعفران و صاحبان شرکتهای تولید زعفران در هرات گردهم جمع شده تا به اینگونه بتوانند با مساعی مشترک برنامههای بهتری را برای کشت، جمعاوری و صادرات زعفران به خارج کشور را طرح و اجرایی کنند.
آنان بر این باورند که همکاریهای بیشتر بین کشاورزان و شرکتهای صادراتی زعفران خواهد توانست باعث افزایش صادرات و رونق کار آنان شود.
این فعالان بخش تولید و صادرات زعفران که از ولایتهای کابل، بلخ و ۶ ولسوالی هرات گردهم آمدند، براین باورند که زعفران میتواند راه چارۀ مبارزه با کشت، تولید و ترانزیت مواد مخدر باشد.
عبدالکریم نیازی برگزار کنندۀ این مراسم با تاکید بر اینکه ولایت هرات با دارا بودن آب و هوای مناسب در تولید زعفران مرغوب از جایگاه ویژۀ برخوردار است و این همفکری و همکاری میتواند راه رسیدن به هدف ترویج کشت و برداشت محصول زعفران را کوتاهتر کند.
نیازی هدف از این نشست را شناخت بیشتر و ایجاد ارتباط مستقیم میان کشاورزان تولید کننده وشرکتهای تجارتی فروش و صادرات زعفران دانست و تصریح کرد: هم اکنون زعفران افغانستان در جهان حرف اول را میزند و با افزایش این همکاریها و توجه دولت بهتر و بیشتر از این نیز خواهد شد.
صدیق کاکر رییس انجمن زعفرانکاران ولایت بلخ که در این نشست حضور داشت، اظهار امیدواری کرد: با همکاری مستقیم بین کشاورزان و صاحبان شرکتهای تجاری میزان صادران این محصول به خارج کشور افزایش پیدا کند.
آذیتا سلیمشاهی رییس انجمن زعفرانکاران ولسوالی پشتونزرغون ولایت هرات هم از آغاز این فعالیتها ابراز خرسندی کرد و افزود: مردم افغانستان و بخصوص دهقانان و زمینداران این کشور در تلاش هستند تا زعفرانکاری و تولید این محصول با ارزش را نهادینه کنند که در این راه حمایتهای دولت افغانستان برای شگوفایی آن حایز اهمیت است.
در همین حال بشیر احمد رشیدی رییس اتحادیۀ ملی زعفران گفت: این محصول افغانستان هم اکنون به کشورهای اروپایی، آمریکا، هند و کشورهای عربی صادر میشود.
رشیدی تصریح کرد: اتحادیۀ ملی زعفران میخواهد طلای سرخ افغانستان را به کشور چین نیز صادر کند.
از سوی دیگر عتیقالله برمل مدیر برنامهریزی ادارۀ زراعت و مالداری ولایت هرات ضمن تقدیر از کشاورزان و زمیندارانی که کشت زعفران را انجام میدهند، گفت: دولت افغانستان نیز به این امر عطف توجه دارد و در تلاش است تا برای محصول زعفران افغانستان بازار مناسب جهانی را بیابد.
برمل تاکید کرد: هماهنگی در بین کشاورزان و صادرکنندگان زعفران میتواند رونق این محصول را در پی داشته باشد.
گفتنیاست که بر اساس بررسیهای جهانی زعفران افغانستان یکی از بهترین نمونههای این محصول شناخته شد، اما نبود امکانات و دستگاههای پیش رفته برای بسته بندی استاندارد زعفران یکی از مشکلات عمده بر سر راه صادرات زعفران افغانستان است