طالبان مذاکره با دولت افغانستان در نشست علما را رد کرد
ساعتی پس از ابراز امیداواری شورای عالی صلح افغانستان درمورد شرکت گروه طالبان در نشست علمای دینی در ارتباط با جنگ این کشور که این هفته در عربستان برگزار می شود، این گروه در اطلاعیه ای روزنه ها را بست و وجود هر سطح مذاکره را رد کرد.
به گزارش ایرنا، «سید احسان طاهری » سخنگوی شورای عالی صلح افغانستان روز جمعه بدون اشاره به زمان دقیق برگزاری نشست دو روزه علمای دینی در هفته جاری در شهرهای مکه و جده خبر داد و گفت که امید است با حضور طالبان مذاکرات مستقیم صورت گیرد.
وی افزود که در نشست بینالمللی علمای دینی جهان اسلام قرار است دیدگاههای دو نشست قبل علما در اندونزی و کابل را تایید و درگیری های افغانستان را از منظر دینی مورد نقد قرار دهد و ما امیدواریم که در آنجا علمای طالبان هم شرکت کنند تا روی جنگ جاری و صلح افغانستان یک بحث دینی صورت گیرد.
به گفته وی از افغانستان یک هیات 40 نفری از علما در نشست عربستان حضور خواهند یافت و بر اساس گزارش های شورای عالی صلح در این نشست بیش از 150 تن از علمای دینی و مفتیان از 33 کشور اسلامی شرکت میکنند و موضوع مورد بحث در آن تنها صلح و جنگ افغانستان است.اما گروه طالبان ساعتی بعد از این سخنان و ابراز امیدواری ها با انتشار اطلاعیه ای در پایگاه اطلاع رسانی خود در فضای مجازی نشست علما در عربستان را تقبیح کرد و آن را نشستی فرمایشی و خواست آمریکا خواند.
طالبان در اطلاعیه طولانی خود آورده است: امارت اسلامی افغانستان این گونه نشست ها را که با استفاده از نام علما صورت می گیرد کاملا روند اسلام ستیزانه آمریکا می داند که برنامه کامل و اجرای آن از سوی آمریکایی های اشغالگر رهبری می شود، آمریکایی ها می خواهند توسط چنین نشست هایی اشغال ظالمانه نظامی خود را مشروعیت دینی ببخشند و جهاد ملت افغانستان در برابر آنها را ضعیف بسازند.
هفته قبل نیز «اکرم خپلواک» رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح افغانستان در جلسه یکی از کمیسیون های مجلس از امکان آغاز گفتگوهای رو در رو میان حکومت افغانستان و گروه طالبان سخن گفته و شروع مذاکرات صلح را نزدیک خوانده بود.
گروه طالبان دیروز جمعه این سخنان را نیز در اطلاعیه ای جداگانه رد کرد و موضوع گفت و گوهای رو در رو با حکومت افغانستان را در هر سطحی تکذیب کرد و مدعی شد که حکومت افغانستان میخواهد با پخش چنین اخباری ذهنیت مردم را مغشوش سازد.
طالبان تاکید کرده است که آنها در مورد مذاکره سیاست روشنی دارند و بارها اعلام شده است و مشکل اصلی جنجال بر سر اشغال با اشغالگران است که مادر همه مشکلات خوانده می شود و سخن گفتن با طرف هایی که اختیاری در مورد مسائل مهم ندارند و مباحثی کاملا خارجی همچون اشغال فایده ندارد.
شماری از علمای دینی کشورهای پاکستان، افغانستان و اندونزی در ثور امسال در اندونزی گردهم آمدند و در مورد حرام بودن خونریزی های جاری در افغانستان سخن گفتند و در 14 جوزا امسال نیز علمای افغانستان در کابل گردهم آمدند و با صدور فتوایی جمعی مبنی بر حرام بودن خونریزی ها در کشورشان خواستار آتش بس دو طرف درگیرشدند که در نتیجه آن برای نخستین بار مردم افغانستان بعد از افزون بر دو دهه جنگ برای سه روز در تعطیلات عید فطر طعم صلح را چشیدند.