جدی 08, 1398 11:58 Asia/Kabul

کتاب سلول های بنیادی و کاربردهای بالینی پزشکی اولین کتاب نوشته شده در این عنوان در ایران و بلکه در سایر نقاط دنیا است

پزشک افغانستانی نویسنده کتاب سلول های بنیادی و کاربردهای بالینی پزشکی گفت: این اولین کتاب نوشته شده در این عنوان در ایران و بلکه در سایر نقاط دنیا است.

داکتر احمدشاه فرهت در گفت و گو با خبرنگار رادیو دری در خصوص دلایل انتخاب این کتاب به عنوان کتاب برتر سال در دانشکده علوم پزشکی اظهار داشت: این کتاب مورد تائید دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته و کمتر از یک سال است که توسط انتشارات دانشگاه به چاپ رسیده است، کتاب هایی که توسط دانشگاه تائید و از سوی انتشارات دانشگاه چاپ می شوند در تمام دنیا کتاب های معتبری هستند و بین این کتاب ها هر سال یک کتاب به عنوان کتاب برتر انتخاب می شود که خوشبختانه امسال این کتاب به عنوان کتاب برتر انتخاب شد.

وی افزود: سالانه کتاب های زیادی در حیطه پزشکی و در دانشگاه علوم پزشکی مشهد چاپ می شود و این کتاب امسال به عنوان کتاب برتر دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتخاب شد و تقدیری هم از بنده و تیم نویسندگان کتاب به عمل آمد.

به گفته استادیار دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فردوسی مشهد پیش از این کتابی در رابطه با کاربردهای بالینی سلول های بنیادی در پزشکی نوشته نشده است و بنده این افتخار را داشتم که به همراه بیش از بیست همکارم از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه فردوسی مشهد و خارج از دانشگاه این کتاب را بنویسیم که مسئولیت رهبری این تیم استادان را به عهده داشتم و کتاب طی حدود چهار سال به نگارش در آمد و از طریق انتشارات دانشگاه چاپ شد.

این پزشک افغان و فوق تخصص کودکان و نوزادان عنوان کرد: خدواند متعال سلول را خلق کرده و سلول باعث ایجاد تمام اعضای بدن می شود به این دلیل ایده ای ایجاد شد که اگر یک سلول باعث ایجاد اعضای بدن می شود، آیا نمی شود توسط سلول بیماری ها را درمان کرد، دانشمندان سال هاست که به این موضوع فکر و در رابطه با آن تحقیق می کنند.

داکتر فرهت اظهار کرد: سلول بنیادی هم سلولی است که توانایی سلول های مختلف را دارا است و می تواند بیماری های مختلف را هم درمان کند. این فکر فکر بزرگی است و پزشکان مختلف در حیطه های مختلف کار می کنند و از سلول های بنیادی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کنند.

وی اضافه کرد: در این زمینه چیزی که اکنون مورد استفاده قرار می گیرد، درمان سرطان خون توسط سلول های بنیادی است، اما هنوز نیاز به کار بسیاری در این زمینه است و این امیدواری وجود دارد که روزی برسد که با یک سلول بنیادی بتوان تمام بیماری ها را درمان کرد.

 

کلیدواژه