ورود ایران به عرصه فعالیت کوانتومی
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران از ورود ایران به عرصه فعالیت کوانتومی خبر داد.
به گزارش خبرنگار رادیو دری، "علی اکبر صالحی" دوشنبه شب در مراسم رونمایی از سومین آزمایش انتقال اطلاعات به روش کوانتومی بین برج میلاد تهران و سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه ایران وارد عرصه فعالیت کوانتومی شده است، گفت: از این فناوری میتوان در حوزه های مختلف از جمله مخابرات، دفاعی، ارتباطات بانکی، پزشکی، کامپیوتر، تصویربرداری، هوش مصنوعی، حسگرها، ساعت اتمی، رادار، بیولوژی و زیستشناسی استفاده کرد.
"صالحی" افزود، بهطورکلی هر کجا که نیاز به انتقال اطلاعات بهصورت رمزدار باشد فناوری کوانتومی مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در تشریح فعالیت کوانتومی خاطرنشان کرد: کلید ورود به فناوری کوانتومی بحث درهم تنیدگی ذرات نور است که نام آن را فوتون گذاشتهاند.
"صالحی" با بیان اینکه بحث فعالیت کوانتومی از سال 1395 در ایران آغاز شد افزود، در سال 1397 هجری شمسی پس از 2 سال تلاش شبانهروزی و کار سخت، اولین فوتونهای درهمتنیده در مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران تولید شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در ادامه در خصوص کشورهایی که از این فناوری استفاده میکنند گفت: در غرب آسیا تاکنون کشوری این آزمایش را انجام نداده است. در دنیا کشورهای معدودی مانند اتریش، آمریکا، چین، روسیه، هند، بریتانیا و کانادا موفق به انجام فعالیت در این حوزه شدهاند و سرمایه گذاری عظیمی در فناوریهای کوانتومی شده است.
صالحی تاکید کرد، جمهوری اسلامی ایران در حوزه فناوری کوانتوم سرآمد کشورهای اسلامی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در پایان با بیان اینکه ماه بهمن، ماه عزت ملت ایران است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریمها و محدودیتها در حوزههای مختلف قدم های بلندی برداشته است.