روانچی: کمکهای بشردوستانه نباید سیاسی شود
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تاکید بر حمایت بیشتراز غیرنظامیان و تسهیل کمک های بشردوستانه در مناطق درگیر منازعات گفت: کمکهای بشردوستانه نباید تحت هیچ شرایطی سیاسی شود.
به گزارش رادیو دری، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل با موضوع حمایت از غیرنظامیان در مخاصمات مسلحانه، با اشاره به آثار منازعات بر خاورمیانه اظهار داشت: منازعات و درگیرها اثرات مخربی بر منطقه خاورمیانه داشته است، جایی که قوانین بین المللی بشردوستانه به طور آشکار نقض می شود.
وی با استناد به گزارش دبیر کل سازمان ملل گفت: در یمن، حملات علیه مدارس، بیمارستانها، زیرساختهای مخابراتی، جادهها، کارخانهها، خانهها و سایر اهداف غیرنظامی منجر به ناامنی غذایی حاد شده است که با افزایش ۸ درصدی تعداد افراد نیازمند، نسبت به اوایل سال ۲۰۲۱ وضعیت وخیم تر شده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به همین ترتیب، وضعیت بشردوستانه در فلسطین در نتیجه دههها اشغالگری و سیاستهای آپارتاید رژیم اسرائیل بدتر شده است.
وی افزود: کشتار دسته جمعی و سیستماتیک غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان همچنان ادامه دارد و سرزمین فلسطین اشغالی بیشترین تعداد مجروحان بخش بهداشت و درمان را در جهان دارد.
تخت روانچی اظهار داشت: در غزه زیرساخت ها آسیب دیده است و فلسطینی ها به دلیل محاصره غیرقانونی از خدمات اولیه محروم شده اند. در سوریه، ادامه اشغال، تروریسم و تحریمهای یکجانبه میلیونها نفر را آواره کرده، زیرساختها آسیب دیده، دسترسی محدود به منابع حیاتی و تجارت و عرضه مواد غذایی و محصولات کشاورزی را مختل کرده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد؛ حمایت از غیرنظامیان در درگیری های مسلحانه یک اصل اساسی حقوق بشردوستانه است. با این حال، جامعه بین المللی شاهد عدم رعایت قوانین بین المللی بشردوستانه و همچنین عدم پاسخگویی در قبال نقض شدید آن است.
سفیر ایران در سازمان ملل همچنین به اثرات همه گیری بیماری کووید -۱۹ و توزیع ناعادلانه واکسن کرونا اشاره کرد و اظهار داشت، همهگیری بیماری کووید-۱۹ همچنین رنج مردم را تشدید کرده و فشارهای بیشتری را بر سیستمهای مراقبتهای بهداشتی وارد کرده است.
تخت روانچی گفت: براساس گزارش دبیرکل، تولید واکسن ها به بسیاری از نقاط جهان کمک کرده اند تا همه گیری را کنترل کنند، با این حال، توزیع آنها عمیقاً نابرابر است. نزدیک به سه میلیارد نفر هنوز منتظر اولین تزریق هستند که بسیاری از آنها در مناطق درگیری با سیستم های بهداشتی ضعیف زندگی می کنند.
روسیه: کمک به سایر کشور در مبارزه با بیماری کرونا نباید سیاسی شود