رئیسی: بریکس قدرت نوظهور در مقابله با یکجانبه گرایی است
(last modified Thu, 24 Aug 2023 04:16:23 GMT )
سنبله 02, 1402 08:46 Asia/Kabul
  • رئیسی: بریکس قدرت نوظهور در مقابله با یکجانبه گرایی است
    رئیسی: بریکس قدرت نوظهور در مقابله با یکجانبه گرایی است

رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: گروه بریکس توانسته کشورهای مستقل را با هدف همکاری‌های اقتصادی و مقابله با یکجانبه‌گرایی دور هم جمع کند.

به گزارش رادیو دری، «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران قبل از عزیمت به آفریقای جنوبی برای شرکت در اجلاس بریکس، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ارتباط خود با کشورهای مستقل دنیا را در دستورکار سیاست خارجی قرار داده است، گفت: بریکس توانسته کشورهای مستقل را با هدف همکاری‌های اقتصادی و مقابله با یکجانبه‌گرایی دور هم جمع کند و هدف ما همکاری با این جمع است.

رئیسی با اشاره به اینکه بریکس 40 درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد و می‌تواند به عنوان یک مجموعه، توسعه پیدا کند، گفت: هدف از شرکت در اجلاس بریکس اعلام مواضع جمهوری اسلامی و دیدار با سران عضو بریکس برای توسعه روابط جمهوری اسلامی و سایر کشورها است.

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران دیشب چهارشنبه در صدر هیأتی سیاسی در نخستین سفر رسمی و به‌منظور حضور در نشست سران کشورهای عضو «بریکس»، عازم ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی شد.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیرامور خارجه و «محمد جمشیدی» معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از جمله همراهان سید ابراهیم رئیسی در این سفر هستند.

رئیسی در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در پانزدهمین نشست «بریکس‌پلاس» که سران ۷۰ کشور جهان به آن دعوت شده‌اند، با شماری از سران کشورهای حاضر در این اجلاس نیز دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

قرار است در نشست ژوهانسبورگ، درباره معیارها و فرآیند و زمان‌بندی پذیرش کشورهای مختلف متقاضی در گروه بریکس توافق شود.

بریکس (BRICS) نام گروهی به رهبری قدرت‌های نوظهور اقتصادی است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی تشکیل شد.

مهم‌ترین شاخصه در این گروه کارکردهای اقتصادی، مالی و پولی و همچنین گستره فرامنطقه‌ای و جهانی بودن اعضا و اثرگذاری آن بوده که به گروه «قدرت‌های اقتصادی نوظهور» معروف است.

اکنون علاوه بر پنج عضو اصلی، ۲۳ کشور به شکل رسمی و ۶ کشور به‌صورت غیررسمی و اعلامی خواهان عضویت در این گروه هستند که ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشورهای در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تأثیرگذار در این روزهای اقتصاد جهانی هستند.

بهبود نظام پولی بانکی جهانی، عزم جدی بر دلارزدایی و تمرکز بر ارزهای ملّی، حضور نمایندگانی از همه قاره‌ها، اتخاذ رویکردهای سیاسی ضدهژمون و تجدیدنظرطلبانه و مخالفت با تسلط غرب بر نهادها و ساختارهای بین‌المللی عمده‌ترین رویکردهای این گروه است.

امیرعبداللهیان: اعضای بریکس علاقه مند به روابط اقتصادی نیرومندتر با ایران هستند