محکومیت دولت آمریکا در پرونده تحریم کودکان پروانهای ایران
-
محکومیت دولت آمریکا در پرونده تحریم کودکان پروانهای ایران
دادگاه حقوقی روابط بین الملل تهران، دولت و مقامات آمریکایی را به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهانهای پرونده بیماران پروانه ای محکوم کرد.
به گزارش رادیو دری، پس از طرح دعوای حقوقی ۲۹۵ نفر از بازماندگان و همچنین بیماران پروانهای علیه ۳۰ شخص حقیقی و حقوقی دولت آمریکا که در وضع و اجرای تحریمها ضد این کودکان بیمار نقش داشتند، دادگاه حقوقی روابط بینالملل تهران تحریمهای غیرقانونی را که منجر به جنایت و ایراد درد و رنج بی دلیل به این بیماران شده است احراز کرد و به محکومیت دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت شش میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلار خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهانهای این پرونده رای داد.
در پی خروج دولت وقت آمریکا از توافق بین المللی برجام در سال ۲۰۱۸ برخی از شرکتهای وابسته به آمریکا و کشورهای اروپایی مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را قطع کردند که از جمله این موارد شرکت سوئدی "مونلیکه " است.
این شرکت تنها تولیدکننده پانسمانهای التیام بخش و بهبودکننده زخمهای بیماران پروانهای در دنیا محسوب میشود که به محض اعمال تحریمهای مجدد توسط آمریکا نمایندگی خود در ایران را تعطیل و هرگونه تبادلات با این کشور را قطع کرد.
در فاصله حدود هشت ماه بعد از این تصمیم، بیماران پروانهای فاقد هرگونه دارو و پمادی برای التیام و بهبود زخمهای وخیم و عمیق پوستی شدند و به همین دلیل حدود ۲۰ نفر از آنان جان باختند.
سایر بیماران که زنده ماندند علاوه بر درد و رنج فراوان، آسیبهای جسمی غیرقابل جبرانی را تحمل میکنند.
بیماری پروانهای یا "اپیدرمولیزیس بولوسا" Epidermolysi bullosa که به "ای بی" EB شناخته می شود، یک بیماری ارثی است که در پوست و غشای مخاطی تاول ایجاد می کند و افراد دچار این بیماری در معرض سرطان پوست هستند.
واشنگتن پست: تحریمهای آمریکا مانع واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ایران است
پاسخ ایران به ادعای وزارت خارجه آمریکا درباره تحریم نبودن غذا و دارو
وزیر بهداشت ایران: تحریم دارو و تجهیزات پزشکی جنایت ضد بشریت است