ایران؛ سرزمین طعم‌های جاودانه/ ۱۰ غذای محبوب میان ایرانیان
(last modified Wed, 11 Jun 2025 05:34:27 GMT )
جوزا 21, 1404 10:04 Asia/Kabul
  • ایران؛ سرزمین طعم‌های جاودانه/ ۱۰ غذای محبوب میان ایرانیان
    ایران؛ سرزمین طعم‌های جاودانه/ ۱۰ غذای محبوب میان ایرانیان

از کویرهای طلایی تا کوه‌های سر به فلک کشیده، ایران نه‌فقط با تاریخ کهنش، بلکه با گنجینه‌ای از طعم‌های اصیل جهان را مسحور خود کرده است. غذاهای ایرانی، روایتگر هنر آشپزی نیاکان هستند، هنری که امروز مرزها را درنوردیده و در بهترین رستوران‌های دنیا خودنمایی می‌کند.

به گزارش رادیو دری، ایران، سرزمینی که هر وعده‌ی غذایی‌اش یک شاهکار است! از کباب‌های داغ و معطر گرفته تا خورش‌های رنگارنگ، هر کدام داستانی از هنر آشپزی ایرانی را روایت می‌کنند. در این مطلب ۱۰ غذای برتر ایرانی معرفی شده است که نه‌فقط در ایران، بلکه در سراسر جهان طرفداران پروپاقرص دارند.

 

۱. کباب: سلطان بی‌رقابت غذاهای ایرانی

کباب کوبیده: ترکیب گوشت چرخ‌کرده، پیاز و ادویه‌های ساده که با ذغال به‌شکلی استادانه کباب می‌شود.کباب برگ: تکه‌های نازک گوشت بره یا گوساله که در آبلیمو، پیاز و زعفران خوابانده شده و با کره طلایی می‌شود.جوجه کباب: مرغ کامل با استخوان که با زعفران و کره طعم‌دار شده و عطر دود ذغال آن هوش از سر می‌برد!جگر کباب: کبد بره کباب‌شده با طعمی منحصربه‌فرد که با ریحان تازه و لیموترش سرو می‌شود.

کباب (بره، مرغ، جگر گوسفند و گوشت چرخ کرده)

۲. مرصع پلو: جواهر آشپزی ایرانی

برنجی زعفرانی و خوش‌عطر که با پسته، بادام، زرشک، هویج و پوست پرتقال تزئین شده است. این غذای مجلسی معمولاً با مرغ سرو می‌شود و نماد زندگی شیرین در مراسم عروسی است.

مرصع پلو

۳. ته‌دیگ: ترد و طلایی، مثل طلای ناب!

لایه‌ای از برنج که ته قابلمه به‌شکل ترد و طلایی درمی‌آید و محبوب‌ترین بخش هر غذای ایرانی است. مزه‌ی آن ترکیبی از پاپ‌کرن و چیپس سیب‌زمینی با عطر برنج باسماتی است.

ته دیگ (برنج سرخ شده‌ ترد)

۴. آش رشته: سوپ خوشمزه‌ی زندگی

سوپی غلیظ پر از رشته، لوبیا، سبزیجات و کشک که با نعنا داغ و پیاز سرخ‌شده تزئین می‌شود. این غذا نماد سفری طولانی و پربار است و در نوروز حتماً پخته می‌شود. 

آش رشته (رشته و سوپ لوبیا)

۵. قورمه سبزی: ترش و خوشمزه مثل بهار

ترکیبی از سبزیجات معطر، لوبیا قرمز و گوشت بره که با لیمو عمانی طعمی ترش و منحصربه‌فرد پیدا می‌کند. این غذا با برنج سرو می‌شود و عطر آن هر کسی را گرسنه می‌کند!

قورمه سبزی

۶. زرشک پلو: ترش و شیرین 

برنج زعفرانی که با زرشک قرمز پوشیده شده و با کره نرم می‌شود. این غذا معمولاً با مرغ سرو می‌شود و طعم ترش آن هوش از سر می‌برد.

زرشک پلو

۷. باقالی پلو: بهاری روی بشقاب

برنجی که با باقالی تازه و شوید پخته شده و معمولاً با گوشت بره سرو می‌شود. این غذا مخصوص فصل بهار است و عطر شوید آن هر کسی را وسوسه می‌کند.

باقالی پلو (برنج به‌همراه شوید و باقلا)

۸. خورشت بادمجان: نرم و خوشمزه

بادمجان‌های سرخ‌شده که با گوجه، گوشت بره و پیاز پخته می‌شوند. این خورش کمی ترش است و با برنج سرو می‌شود.

بادمجان (بادمجان به‌همراه تکه‌هایی از گوجه)

۹. فسنجان: طعمی از تاریخ

خورشی غلیظ از گردو، رب انار و مرغ که طعمی ترش و شیرین دارد. این غذا ریشه در تاریخ ایران دارد و در مراسم عروسی سرو می‌شود. 

 فسنجان

۱۰. نان و پنیر و سبزی

بشقابی از نعناع، ترخون، ریحان، پیازچه و تربچه که کنار هر غذای ایرانی دیده می‌شود. این سبزی‌ها با پنیر و نان تازه ترکیبی عالی می‌سازند.

نان و پنیر و سبزی