اگر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدید، چه باید بکنید؟
افراد مبتلا یا مشکوک به کرونا باید برخی نکات بهداشتی مهم را انجام دهند.
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز، بیماری کووید ۱۹ از قدرت سرایت پذیری بالایی برخوردار است اما میزان کشندگی آن در مقایسه با آنفلوانزا پایین است.
افراد باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بهداشت را رعایت و از تردد بی جا و غیر ضروری در سطح شهر جدا خودداری کنند تا سلامت خود و جامعه به خطر نیفتد.
اگر به کووید ۱۹ مبتلا شده اید یا مشکوک به این ویروس هستید مراحل زیر را به منظور پیشگیری از انتقال بیماری به افراد در خانه و جامعه دنبال کنید.
به غیر از مواقعی که نیاز به مراقبت پزشکی دارید، باید فعالیتهای خارج از خانه را محدود کنید. به محل کار، مدرسه، یا مکانهای عمومی نروید. از حمل و نقل عمومی، سوار کردن دیگران، یا تاکسی استفاده نکنید.
در خانه خود را از دیگر افراد و… جدا کنید. افراد تا حدامکان، باید در یک اتاق مجزا و دور از بقیه افراد خانه بمانند همچنین، در صورت امکان، از دستشویی و حمام مجزا استفاده کنید.
پیشگیری از ابتلا کووید۱۹
حیوانات
در دوره بیماری از نگهداری حیوانات خانگی خودداری کنید و پیش از مراجعه حضوری به پزشک با وی تماس بگیرید. اگر از قبل وقت معاینه دارید، با پزشک باید تماس گرفته و او را از ببماری کووید ۱۹ خود مطلع کنید. زیرا انجام این کار به کادر درمانی کمک می کند که اقداماتی را جهت پیشگیری از آلوده شدن دیگران انجام دهند.
ماسک بزنید
زمانی که در ارتباط با دیگر افراد هستید پیش از ورود به مطب پزشک باید ماسک بزنید. اگر نمی توانید از ماسک استفاده کنید توجه داشته باشید که افرادی که با هم زندگی می کنند نباید همزمان در یک اتاق باشند و باید هنگام ورود به اتاق مشترک ماسک بزنند.
هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان خود را بگیرید
هنگامی که عطسه و سرفه می کنید جلوی دهان وبینی خود را بادستمال کاغذی بگیرید و دستمال کاغذی های استفاده شده را در سطل در داربیاندازید؛ سپس فوراً دست های خود را حداقل به مدت۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید و یا دست های خود را با مواد الکل دار تمیز کنید.
از لوازم خانگی مشترک استفاده نکنید
حتما از بشقاب، لیوان، فنجان، ظروف غذاخوری، حوله، و یا رختخواب مجزا از سایر افراد خانه استفاده کنید. پس از هر بار استفاده از این وسایل باید آنها را به طور کامل با آب و صابون بشویید ودستهای خود را مرتب تمیز نگه دارید.
دستهای خود را مرتباً با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. درصورتی که آب و صابون در دسترس نبود، دستهای خود را با مواد تمیزکننده الکل دار مخصوص دست که حاوی حداقل ۶۰ %الکل میباشد تمیز کنید؛ به طوریکه دستها را کاملا آغشته کرده و آن قدر به هم بمالید تا خشک شود. در صورتی که کثیفی دستها قابل توجه است ترجیحاً بایداز آب و صابون استفاده شود.
قبل از ورود به مرکز درمانی ماسک بزنید
انجام این کارها به کادر درمانی کمک می کند که اقداماتی را جهت پیشگیری از آلوده شدن افرادی که در مطب پزشک یا در اتاق انتظار هستند، انجام دهند.
از پزشک خود درخواست کنید که با وزارت بهداشت یا مرکز بهداشت محلی تماس بگیرد. افرادی که تحت مراقبت ویژه و یا مراقبت خانگی هستند بایداز دستورالعمل های ارائه شده از سوی مرکز بهداشت محلی خود و یا متخصصان بهداشت پیروی کنند.
در موارد اورژانسی باید با ۱۱۵ تماس بگیریدو به افراد اعزامی اورژانس اطلاع دهید که مبتلا و یا مشکوک به کووید ۱۹ هستید. در صورت امکان، تا پیش از رسیدن افراد اورژانس پزشکی ماسک بزنید.
خروج از قرنطینه خانگی
بیماران مبتلا به کووید ۱۹ باید تا زمانی که خطر انتقال ثانویه به افراد دیگر به حداقل برسد باید در قرنطینه خانگی قرار بگیرند. زمان خروج از قرنطینه خانگی برای هر فرد متفاوت است و طبق نظر پزشک و وزارت بهداشت و مرکز بهداشت محلی انجام می شود.