۱۰ روش کاربردی برای کاهش مصرف اینترنت تلفن همراه
(last modified Tue, 21 Apr 2020 08:02:32 GMT )
ثور 02, 1399 12:32 Asia/Kabul
  • ۱۰ روش کاربردی برای کاهش مصرف اینترنت تلفن همراه
    ۱۰ روش کاربردی برای کاهش مصرف اینترنت تلفن همراه

در این گزارش روش‌هایی برای کنترل و کاهش میزان مصرف اینترنت همراه در گوشی‌های هوشمند آماده شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، از آنجایی که تمامی علاقه دارند تا همواره به دنیای مجازی متصل باشند، اینترنت همراه به وجود آمده تا اشخاص را به این هدف برساند. اشخاص توسط اینترنت همراه قادرند تا در هر مکانی که اوپراتور‌ها اجازه دهند به فضای مجازی متصل شوند و اقداماتی از قبیل مشاهده ایمیل‌ها و جست‌وجو در فضای مجازی را صورت دهند.

متاسفانه به هنگام ورود به فضای مجازی و مراجعه به شبکه‌های اجتماعی زمان از دست افراد خارج می‌شود و در این صورت حجم زیادی از اشتراک اینترنت همراه اشخاص مصرف می‌شود. در این گزارش ما به مواردی پرداخته‌ایم که با توجه به آن‌ها کاربران می‌توانند میزان مصرف حجم اشتراک خود را کنترل کرده و آن را تا حد قابل توجه‌ای کاهش دهند.

اینترنت همراه و Cellular Data چیست؟
اینترنت همراه اتصال بی‌سیم به سرویس اینترنت از طریق اپراتوری است که به دارندگان سیم‌کارت اجازه برقراری تماس و ارسال SMS را می‌دهد. بر خلاف وای‌فای‌ها که به محلی ثابت محدود می‌شوند، اینترنت همراه در مناطق وسیعی پشتیبانی می‌شود و به این طریق کاربران می‌توانند خارج از محل استقامت و سکونت خود به اینترنت متصل شوند. در واقع تا زمانی که افراد در مناطق تحت پوشش اوپراتورهای خود قرار دارند قادر خواهند بود تا از اینترنت همراهشان استفاده کنند.

 

هر فعالیت چقدر از حجم اینترنت همراه را مصرف می‌کند؟
از اینترنت همراه می‌شود استفاده‌های متفاوتی کرد و به بخش‌های متفاوت دست یافت. در واقع این سرویس همانند وای‌فای از هر فعالیت اینترنتی حمایت می‌کند. از آنجایی که محاسبه و زیر نظر داشتن میزان استفاده از اینترنت همراه پس از هر فعالیت کمی دشوار است ما فهرستی از میانگین حجم استفاده شده پس از هر فعالیت را در اینجا قرار دادیم تا کاربران از مصرف اینترنت خود اطلاع دقیق‌تری داشته باشند.

به طور حدودی مصارف اینترنت همراه به شکل زیر است:

ارسال پیام متنی از طریق ایمیل: ۰.۰۳۵ مگابایت
ارسال پیام متنی از طریق پیامرسان‌ها: ۰.۰۲۵ مگابایت
مشاهده یک صفحه در وبسایت‌ها: ۱ مگابایت
دانلود و یا بارگذاری تصویر: ۳ مگابایت
دانلود موسیقی: ۶ الی ۱۰ مگابایت
ارسال ایمیل به همراه پوشه الحاقات: ۳ مگابایت
طی کردن مسیری مطابق با ۲۵ کیلومتر با همراهی سرویس نقشه گوگل: ۱ مگابایت
استریم موسیقی برای یک ساعت: ۴۲ مگابایت
جست‌وجو در شبکه‌های اجتماعی به مدت یک ساعت: ۱۵۰ مگابایت
تماس تصویری به مدت یک ساعت: ۵۰۰ مگابایت
استریم ویدیو با کیفیت معمولی به مدت یک ساعت: ۵۰۰ مگابایت
استریم ویدیو با کیفیت عالی به مدت یک ساعت: ۱.۶ گیگابایت
بازی کردن به صورت آنلاین به مدت یک ساعت: ۲۰ مگابایت
طریقه مشاهده میزان اینترنت همراه مصرف شده در گوشی‌های هوشمند
کاربران گوشی‌های شرکت اپل می‌توانند با مراجعه به بخش تنظیمات و سپس Cellular به گزینه Cellular Data دسترسی پیدا کرده و میزان اینترنت مصرف شده خود توسط هر برنامه را مشاهده کنند. افرادی که تلفن‌های همراه اندرویدی دارند پس از ورود به تنظیمات باید وارد Wireless & Network شده و به بخش Data Usage بروند. از آنجا کاربران می‌توانند به Mobile Data Usage دسترسی پیدا کرده و میزان اینترنت خود را مورد بررسی قرار دهند.

راه‌هایی برای کاهش و کنترل میزان مصرف اینترنت همراه
راه‌های مختلفی برای کنترل و کاهش میزان استفاده از اینترنت همراه وجود دارد که کاربران می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند. در اینجا برخی از برترین راه‌های پیشگیری از مصرف بی‌رویه اینترنت همراه قرار گرفته تا کاربران کنترل بیشتری بر روی فعالیت‌های خود داشته باشند. توجه داشته باشید ممکن است تنظیمات به نسبت سیستم عامل گوشی شما متفاوت باشند در نتیجه در زمان اعمال آن‌ها با دقت عمل کنید.

برنامه‌ها را به صورت کامل ببندید و فعالیت در پشت‌زمینه آن‌ها را غیرفعال سازید
بسیاری از برنامه‌ها به صورت پیش‌فرض در پشت‌زمینه گوشی هوشمند فعالیت خود را ادامه می‌دهند حتی در زمانی که شما از آن‌ها خارج شده‌اید. این برنامه‌ها برای برقراری ارتباط و دریافت اعلان‌های تازه همواره از اینترنت همراه استفاده می‌کنند. برای متوقف ساختن این عمل کاربر می‌بایست از برنامه به طور کلی خارج شده و یا قابلیت تازه‌سازی برنامه در پشت‌زمینه را غیرفعال کند.

کاربران سیستم عامل iOS با مراجعه به تنظیمات و قسمت General باید به بخش Backrounf App Refresh رفته و گزینه همنام با این بخش را به حالت خاموش در بیاورند. افرادی که گوشی‌های هوشمند اندرویدی دارند نیز پس از مراجعه به تنظیمات و قسمت Wireless & Networks به Data Usage رفته، قسمت Mobile Data Usage را انتخاب کرده و در آنجا گزینه Allow Background Data Usage را غیرفعال سازند.

محدودسازی استفاده از سرویس‌های مسیریابی
برخی از برنامه‌ها از سرویس‌های مسیریابی به عنوان یک ویژگی اصلی استفاده می‌کنند. این ویژگی جدیدا در پیامرسان‌ها و بسیاری از نرم افزار‌های دیگر دیده می‌شود که اینترنت غیرضروری زیادی را به خود اختصاص می‌دهند. برای جلوگیری از این اتفاق کاربران باید دسترسی این برنامه‌ها را محدود کنند. دارندگان گوشی‌های اپل پس از ورود به تنظیمات می‌بایست به بخش Privacy رفته و سپس قسمت Location Services را انتخاب کنند.

پس از مراجعه به بخش مذکور، افراد می‌توانند با انتخاب برنامه مورد نظر دسترسی آن‌ها را محدود سازند. کاربران اندرویدی نیز پس از رجوع به تنظیمات باید قسمت Location را انتخاب کرده و گزینه App Premissions را لمس کنند. در اینجا افراد با انتخاب برنامه مورد نظر می‌توانند دسترسی‌ها آن‌ها را غیرفعال کنند.

غیرفعال‌سازی اعلان ایمیل‌ها
اعلان ایمیل‌ها به افراد در زمان دریافت پیام تذکر می‌دهند و آن‌ها را از این رویه آگاه می‌سازد. این قابلیت برای افرادی که عموم فعالیت‌های خود را با ایمیل‌ها انجام می‌دهند مفید است. اما برای بسیاری دیگر که میزان استفاده آن‌ها از سرویس پیام الکتریکی کم است، تنها یک مکش برای حجم اینترنت به حساب می‌آید. برای ذخیره‌سازی اینترنت همراه افراد می‌بایست آن‌ها را غیر فعال کنند. گفتنی است که کاربران به هنگام مراجعه به برنامه، همواره می‌توانند تا پیام‌های جدید را دریافت کرده و این اقدام بر روی دریافت اطلاعات تاثیری نخواهد گذاشت.

کاربران گوشی‌های شرکت اپل تنها کافیست تا پس از مراجعه به تنظیمات، به بخش ایمیل رفته و گزینه Fetch New Data را انتخاب کنند. دارندگان گوشی‌های اندرویدی اما، پس از ورود به تنظیمات می‌بایست به قسمت Notifications رفته و در فهرست برنامه‌ها نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب کرده و اعلان‌های آن را خاموش سازند.

از برنامه‌های تبلیغاتی استفاده نکنید
عموم برنامه‌های رایگان، به خصوص بازی‌های گوشی‌های هوشمند از تبلیغات بسیاری در خود برخوردار هستند. از آنجایی که این تبلیغات نیاز به دانلود شدن دارند و همواره در حال تغییر هستند، حجم بالایی از اینترنت همراه را به خود اختصاص می‌دهند. بهترین راه آن است که از این بازی‌ها بر روی گوشی هوشمند خود نصب نکنید.

گفتنی است برخی از این بازی‌ها بدون اتصال به اینترنت نیز قابل استفاده هستند، در نتیجه کاربرانی که بسیار به عناوین سرگرم کننده در تلفن همراه خود علاقه دارند می‌توانند با در زمان استفاده از این برنامه‌ها، اینترنت همراه خود را خاموش سازند.

غیرفعال کردن امکان پخش خودکار ویدیو‌ها در برنامه‌ها
ویدیو‌ها در فضای مجازی نیاز دارند تا ابتدا دانلود شده و سپس به صورت کامل اجرا شوند. استفاده از قابلیت پخش خودکار، هرچند که مفید و کاربردی باشد می‌تواند دانلود ویدیو‌های مختلف را آغاز کرده و به این ترتیب قسمت بزرگی از حجم اینترنت کاربران را کاهش دهند.

با غیرفعال سازی این قابلیت کاربران می‌توانند تنها در صورت لزوم و تمایل شخصی ویدیو‌های مورد نظر را انتخاب کرده و به دانلود آن‌ها بپردازند. گفتنی است که نحوه غیرفعال‌سازی این ویژگی در هر برنامه متفاوت است و کاربران می‌بایست بسته به نرم افزار خود به تنظیمات آن مراجعه کرده و این قابلیت را غیرفعال کنند.

استفاده از برنامه گوگل کروم برای جست‌وجو در اینترنت
مرورگر شرکت گوگل یکی از برترین گزینه‌ها برای جست‌وجو در فضای مجازی است. این مرورگر یک قابلیت پیش‌فرض دارد که با استفاده از آن کاربران می‌تواند میزان استفاده از داده‌های اینترنت همراه خود را کاهش دهند. وقتی کاربران قابلیت فشرده‌سازی داده‌ها را فعال سازند تمامی داده‌ها توسط گوگل محدود و کم حجم می‌شوند.

این داده‌ها پیش از ارسال به کاربر توسط گوگل فشرده می‌شوند تا افراد در هنگام دریافت آن‌ها نیاز به دریافت حجم بالای داده‌ها را نداشته باشند. برای فعال‌سازی این قابلیت کاربران باید در برنامه گوگل کروم، به بخش تنظیمات رفته و سپس گزینه Data Saver را روشن کنند.

خودداری از استریم و پخش آنلاین موسیقی
با این که بسیاری از کاربران از میزان حجم استفاده شده در زمان استریم ویدیو خبر دارند، اما خیلی از افراد باوری غلط مبنی بر کم بودن میزان حجم استفاده شده در پخش موسیقی به صورت آنلاین دارند. این در حالی است که میزان حجم استفاده شده در یک ساعت گوش دادن به موسیقی به صورت آنلاین ۴۲ مگابایت است و اگر فرد این رویه را در یک ماه ادامه دهد می‌تواند حدود ۱.۶ گیگابایت از حجم اینترنت همراه خود را مصرف کند.

بروزرسانی تنها در زمان اتصال به وای‌فای
یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای کاهش استفاده از حجم اینترنت همراه آن است که بروزرسانی برنامه‌ها تنها در زمان اتصال به وای‌فای صورت گیرد. کاربران می‌توانند با مراجعه به برنامه مرکزی دانلود برنامه‌های خود تنظیمات آن‌ها را به صورت دلخواه قرار دهند. به عنوان مثال کاربران اندرویدی با مراجعه به برنامه Play Store باید به تنظیمات رفته و سپس بخش Auto Update Apps را انتخاب کنند. در این بخش با فعال‌سازی گزینه Auto Update Apps Over WiFi Only افراد می‌توانند از امنیت اینترنت همراه خود مطمئن شوند.

استفاده از Google Maps برای مسیریابی
برخلاف بسیاری از مسیریاب‌ها که نیاز است برای هر بار استفاده به اینترنت متصل شد و داده‌ها را دانلود کرد، گوگل مپ این قابلیت را در اختیار کاربران خود قرار داده تا در صورت تمایل داده‌ها را یک بار برای همیشه دانلود کرده و در تلفن همراه خود ذخیره سازند. افراد تنها لازم است تا با مراجعه به برنامه، منوی آن را باز کرده قابلیت نقشه آفلاین را فعال سازند. پس از آن برنامه شرکت گوگل به کاربران امکان دانلود نقشه محل مورد نظر را فراهم می‌سازد.

آگاهی از فعالیت برنامه‌های گوشی
برخی از برنامه‌ها درست پس از نصب شدن بر روی گوشی، اقدام به استفاده از اینترنت همراه را می‌کنند. در این زمان افراد می‌توانند با نصب برنامه‌های نظارتی همانند GlassWire و My Data Manager کنترل کامل بر روی فعالیت‌های گوشی خود داشته و میزان داده‌های اینترنت همراه خود را بررسی کنند. برخی از برنامه‌های این چنینی پس از استفاده حجم اینترنت توسط نرم افزارها، به کاربران اطلاع‌رسانی کرده و آن‌ها را در جریان میزان اینترنت مصرفی می‌گذارند.