جوزا 05, 1399 10:07 Asia/Kabul
  • بدترین مواد غذایی برای مبتلایان به فشار خون بالا

همیشه صحبت از خوراکی‌ها و غذاهای مفید برای مبتلایان به فشارخون بوده، اما این بار در سلامانه قصد داریم در این متن به بدترین موادغذایی که برای فشارخونی‌ها مفید نیست، اشاره کنیم.

۱. خیارشور

خیارشور در گروه مواد غذایی کم‌کالری قرار می‌گیرد، اما حاوی مقدار زیادی از سدیم است. یک خیارشور متوسط (حدودا ۱۲ سانتی‌متری) می‌تواند ۵۷۰ میلی‌گرم سدیم وارد بدن کند، درحالی که ما در طول هر روز فقط مجاز به مصرف ۲۳۰۰ میلی‌گرم از سدیم هستیم.

۲. سیب‌زمینی سرخ‌کرده

با این‌که بعضی از رستوران‌ها از روغن بدون چربی ترانس برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می‌کنند، اما این قاعده هنوز هم همگانی نشده است. بنابراین، سیب‌زمینی سرخ‌کرده هنوز هم مقدار زیادی از سدیم و چربی وارد بدن می‌کند. هر وعده مصرفی متوسط از سیب‌زمینی سرخ‌کرده حاوی ۱۹ گرم چربی و ۲۷۰۰ میلی‌گرم سدیم است.

۳. فرآورده‌های گوشتی

فرآورده‌های گوشتی عمدتا از چربی تشکیل شده‌اند. سه تکه بیکن یا کالباس حاوی ۴.۵ گرم چربی و ۲۷۰ میلی‌گرم سدیم است. البته بیکن بوقلمون، سدیم کمتری دارد. با این‌حال، استفاده از این محصولات هرگز نباید به رویه عادی در برنامه غذایی روزانه تبدیل شود.

۴. کره مارگارین

کره مارگارین لزوما بد و مضر نیست، اما فقط در صورتی که انواع بدون چربی ترانس را انتخاب کنید. بنابراین، موقع خرید کره مارگارین حتما برچسب آن را با دقت بخوانید. پرهیز از چربی‌های ترانس، یکی از ضرورت‌های رژیم غذایی برای مبتلایان به فشار خون بالا است.

۵. قند

استفاده از مواد غذایی دارای کالری و قند بیش از حد، درنهایت باعث افزایش وزن شما می‌شود. چاقی، عامل تعیین‌کننده مهمی در ابتلا به بیماری فشار خون بالا است. متاسفانه، بخش زیادی از قندهای اضافی در بدن به‌صورت چربی ذخیره می‌شوند و فرد را با افزایش وزن یا مرض چاقی مواجه می‌کنند. این روند نتیجه‌ای ندارد جز افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان. مصرف قند، خصوصا در افراد دارای اضافه‌وزن، فشار خون را بالا می‌برد.

۶. گوشت‌های قرمز

برنامه غذایی سالم باید شامل مقدار کمی از چربی‌های اشباع یا ترانس باشد و حتی بعضی از افراد اصلا نباید از این چربی‌ها در رژیم غذایی خودشان استفاده کنند. مواد غذایی چرب هم برای قلب و هم برای رگ‌های خونی مضر هستند. بنابراین، افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا باید از مصرف گوشت‌های قرمز، فست‌فودها و چربی‌های دیگر مانند روغن‌های هیدروژنه خودداری کنند.

۷. نمک

دریافت سدیم بیش از حد، مستقیما به قلب و رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و درنتیجه فشار خون را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. به‌علاوه، تحقیقات علمی نشان داده‌اند که افزایش مصرف نمک، واقعا خطر ابتلا به سرطان‌های معده، مری و مثانه را بیشتر می‌کند.

۸. قهوه

مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین زیاد مانند قهوه می‌تواند فشار خون شما را موقتا افزایش بدهد، مگر این‌که به‌طور منظم از قهوه استفاده کرده باشید. این‌که چه عاملی باعث این افزایش فشار خون می‌شود، هنوز دقیقا روشن نیست. با این‌حال، کافئین می‌تواند رگ‌های خونی را منقبض کند و حتی ترشح هورمون‌های کورتیزول و آدرنالین را افزایش بدهد. افزایش این دو هورمون در بدن، باعث افزایش فشار خون می‌شود.

کلیدواژه