چه زمانی بخاطر ریزش مو به دکتر مراجعه کنیم؟
(last modified Thu, 25 Jun 2020 05:40:35 GMT )
سرطان 05, 1399 10:10 Asia/Kabul
  • چه زمانی بخاطر ریزش مو به دکتر مراجعه کنیم؟

گاهی ریزش مو جنبه ژنتیکی دارد، مانند الگوی ریزش مو و کچلی در مردان. هورمون ها، مشکلات تیروئیدی، عفونت، داروها و دیگر بیماری ها عوامل دیگری برای ریزش مو هستند.

به گزارش بهداشت نیوز، ریزش مو یکی از مشکلاتی است که هر کدام از ما به آن دچار می شویم. همیشه ریزش مو ژنتیکی نیست. در ادامه به مهم ترین دلایل ریزش مو که ارتباطی به ژنتیک ندارند اشاره می کنیم.

 اینکه در هنگام شانه زدن موها موی زیادی را در شانه یا برس خود مشاهده کنید، چیز عجیبی نیست. زمانی که موهایی بیشتر از حالت عادی شروع به ریختن می کند، می تواند نگران کننده باشد.

ریزش مو به طور طبیعی بر روی ظاهر شما تاثیری ندارد، چرا که تعداد موهای موجود روی سر آنقدر زیاد هست که موهای ریخته شده را جبران می کند. اما ممکن است ریزش زیاد مو دلیل خاصی داشته باشد.

در ادامه به مهم ترین علل ریزش مو و راه حل هایی برای رفع آن اشاره می کنیم.

ریزش مو و تغییرات هورمونی

خانم ها بعد از تولد نوزاد یا در دوران یائسگی ممکن است دچار ریزش مو شوند. در مردها هم علاوه بر عوامل ژنتیکی که باعث الگوی کچلی مردانه می شود، تغییرات هورمونی ناشی از افزایش سن نیز عامل دیگری در ریزش مو هستند.

ریزش مو و بیماری های تیروئید

شاید یکی از رایج ترین علل هورمونی ریزش مو بیماری تیروئید است. هم کم کاری و هم پرکاری تیروئید هر دو منجر به ریزش مو می شوند. درمان بیماری تیروئید می تواند ریزش مو را برطرف کند.

کمبود آهن و زینک مهم ترین عوامل تغذیه ای ریزش مو محسوب می شوند.

ریزش مو و استرس

استرس های روحی و جسمی منجر به ریزش مو خواهند شد. جراحی، تب بالا و کم خونی عواملی هستند که می توانند استرس هایی به بدن وارد کرده و منجر به ریزش مو می شوند. زایمان تا چند ماه منجر به ریزش مو می شود. گرچه استرس های روحی و روانی ارتباط کمتری با ریزش مو دارند، اما بسیاری از مردم زمانی که مضطرب می شوند، دچار ریزش مو می شوند.

خوشبختانه ریزش مو ناشی از مشکلات و استرس های جسمی موقت هستند و بعد از برطرف شدن مشکل ریزش مو نیز متوقف می شود. در مورد استرس روحی نیز می توانید با ورزش روزانه، تغذیه مناسب، دارو و برطرف کردن عوامل استرس زا این استرس را کاهش دهید.

ریزش مو و داروها

داروها گاهی دارای یک لیست طولانی عوارض جانبی از جمله ریزش مو هستند. شیمی درمانی یکی از شناخته شده ترین علل ریزش مو است، اما دیگر داروها عبارتند از:

داروهای تیروئید

برخی داروهای خوراکی ضد بارداری

مسدود کننده های بتا

داروهای ضد انعقاد

داروهای ضد افسردگی

این داروها به شکل های مختلف بر روی افراد تاثیر می گذارند و در همه مصرف کنندگان منجر به ریزش مو نمی شوند.

ریزش مو و کمبود مواد مغذی

کمبود زینک و آهن مهم ترین عواملی هستند که باعث ریزش مو می شوند. اما برخی شواهد نشان می دهند که کمبود دریافت چربی ها، ویتامین D، ویتامین B 12، ویتامین C، ویتامین A، سلنیوم و بیوتین نیز منجر به ریزش مو می شوند.

ریزش مو و لوپوس

لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که منجر به ریزش مو می شود. به طور کل به شکل تکه ای اتفاق می افتد و با ضایعات پوستی روی پوست سر همراه است. برخی داروهای لوپوس نیز منجر به ریزش مو می شوند.

دیگر شرایطی که منجر به ریزش مو می شوند

شرایط پزشکی دیگری نیز وجود دارند که منجر به ریزش غیر طبیعی مو می شوند، از جمله:

نارسایی کلیه

بیماری التهابی روده

بیماری کبد

برخی شرایط پوستی مانند پسوریازیس و درماتیت نیز بر روی پوست سر بروز می کنند و بر روی رشد مو تاثیر می گذارند.

نگرانی شما در مورد ریزش مو کاملا قابل درک است. ریزش مو باعث کاهش اعتماد به نفس و نگرانی می شود. خوشبختانه ریزش مو که عامل ژنتیکی نداشته باشد، به راحتی قابل درمان خواهد بود و موهای از دست داده را مجددا به دست خواهید آورد.