از دست دادن حس بویایی کروناویروس متفاوت با سرماخوردگی و آنفلوآنزا
(last modified Sat, 22 Aug 2020 07:16:46 GMT )
سنبله 01, 1399 11:46 Asia/Kabul
  • از دست دادن حس بویایی کروناویروس متفاوت با سرماخوردگی و آنفلوآنزا

محققین اروپایی که مطالعاتی بر روی بیماران کرونایی داشته اند می گویند: تجربه از دست دادن حس بویایی همراه با کرونا ویروس کاملا منحصربفرد و متفاوت از تجربه کسانی است که دچار سرماخوردگی خیلی شدید یا آنفلوآنزا شده بودند.

به گزارش تابا، از بین رفتن حس بویایی بیماران کووید ۱۹ کاملا ناگهانی و با شدت خیلی زیاد است. معمولا بینی این افراد کیپ و بسته نبوده یا دچار آبریزش بینی نیستند، بلکه بیشتر افراد مبتلا به کرونا ویروس می توانند به راحتی و آزادنه از ناحیه بینی نفس بکشند. و چیزی دیگری که در این افراد ایجاد می شود این است که آنها بخشی از حس چشایی خود را به صورت واقعی از دست می دهند.

محققین در ژورنال Rhinoligy گفته اند که این از دست دادن حس چشایی نمی تواند خیلی مختل کننده باشد زیرا که حس بویایی آنها نیز خارج از فعالیت است. بیماران کرونا ویروس که حس چشایی خود را از دست داده اند واقعا نمی توانند تفاوت بین مزه های تلخ و شیرین را بیان کنند.

کارشناسان گمان می کنند که همه گیری ویروس بر روی سلول های عصبی که به صورت مستقیم با احساس های چشایی و بویایی درگیر هستند، تاثیر می گذارد.

 

در حال حاضر علائم اصلی بیماری کروناویروس عبارتند از :

* درجه حرارت بالا

* سرفه های جدید و ادامه دار

* از دست دادن حس های بویایی و چشایی

هر کسی که این علائم را داشته باشد، باید فورا خودش را ایزوله و قرنطینه خانگی کرده و برای قطعیت کاملا حتما آزمایش تشخیصی کرونا را انجام دهد ضمن آنکه برای جلوگیری از شیوع احتمالی اعضای خانواده نیز باید از این فرد جدا شوند.

 

تحقیقات بویایی:

محقق برجسته پروفسور کارل فیلپوت از دانشگاه آنجلیای شرقی آزمایش حس بویایی و چشایی را بر روی ۳۰ داوطلب شامل ۱۰ نفر با کووید ۱۹، ۱۰ نفر با سرماخوردگی شدید و ۱۰ نفر از افراد سالم بدون هیچگونه علامت سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، انجام داده است.

از دست دادن حس بویایی در بیماران کووید ۱۹ خیلی زیاد و عمیق تر بوده است. این افراد توانایی تشخیص بوها را از دست داده اند و آنها اصلا قادر نبودند مزه های تلخ و شیرین را از یکدیگر تشخیص دهند.

پروفسور فیلپوت که با موسسه خیریه Fifth Senes برای کمک به افراد مبتلا به اختلالات بو و طعم کار کرده است، می گوید: به نظر می رسد واقعا ویژگی های متمایزی وجود دارد که کرونا ویروس را از سایر ویروس های تنفسی جدا می کند.

وی ادامه می دهد: این می تواند خیلی شگفت انگیز باشد زیرا که این بدان معنا بوده که می توان برای تمایز قائل شدن بین بیماران کووید ۱۹ و افرادی با سرماخوردگی عادی یا مبتلایان به آنفلوآنزا؛ از آزمایشات بویایی و چشایی استفاده کرد.

فیلپوت می گوید: مردم می توانند خودشان تست های بویایی و چشایی را با استفاده از محصولاتی مانند کافه، سیر، پرتقال یا لیمو و شکر در خانه انجام دهند اما اگر کسی فکر می کند که احتمال دارد مبتلا به کرونا ویروس شده است، همچنان تست های سواب بینی و تشخیصی حلقوی در اولویت است.

فیلپوت اضافه می کند: حس های بویایی و چشایی در بیشتر افراد بهبودیافته از کرونا ویروس پس از چند هفته دوباره باز می گردد.

پروفسور آندره لین از متخصصان در زمینه بینی و مشکلات سینوزیتی در دانشگاه جانز هاپکینز در آمریکاست. او و تیم تحقیقاتیش مطالعاتی بر روی نمونه های بافتی از قسمت پشت بینی داشته اند تا بفهمند چگونه کروناویروس ممکن است سبب از بین بردن حس بویایی شود و یافته های آنها در ژورنال تنفسی اروپا منتشر شده است

آنها سطح بالایی از آنزیم هایی را که در نواحی بینی نسبت به حس بویایی واکنش نشان می دهند را شناسایی کرده اند. تصور می شود این آنزیم ها – به آنها ACE-۲ گفته می شود – که “نقطه ورود” هستند به کروناویروس اجازه بدهد تا وارد سلول های بدن شده و باعث ایجاد عفونت در بدن انسان شود.

بینی یکی از مکان هایی است که ویروس کووید ۱۹می تواند از طریق آن وارد بدن انسان شود.

پورفسور لین می گوید: ما در حال حاضر در حال انجام آزمایشات بیشتر در آزمایشگاه هستیم تا ببینیم که آیا ویروس از این سلول ها برای تکثیر و عفونت در بدن استفاده می کند یا خیر و اگر اینگونه باشد، ما ممکن است بتوانیم با درمان های ضدویروسی که مستقیما بر روی بینی انجام می شود، عفونت را برطرف کنیم.