شرایط روزه داری برای بهبود یافتگان کرونا
(last modified Fri, 23 Apr 2021 09:39:08 GMT )
ثور 03, 1400 14:09 Asia/Kabul
  • شرایط روزه داری برای بهبود یافتگان کرونا
    شرایط روزه داری برای بهبود یافتگان کرونا

تداوم شیوع کرونا باعث شده است تا شرایط روزه‌داری تغییر کند و الزاماتی قابل توجه برای این روز‌های ماه رمضان قائل شویم.

به گزارش رادیو دری، روزه داری ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای تقویت جسم و روح است و طبق آخرین تحقیقات تاثیرات مثبتی روی سلامت و تقویت جسم دارد . 

با توجه به تقابل ماه مبارک رمضان و فصل بهار و طولانی و نسبتا گرم بودن روزها، روزه داری ممکن است برای برخی افراد به ویژه روزه اولی ها سخت باشد که با رعایت نکات تغذیه ای مثل مصرف مداوم مایعات، به ویژه آب در مدت زمان افطار تا سحر و مصرف میوه های آبدار و پرهیز از مصرف غذاهای خیلی شیرین و خیلی شور می توان به راحتی زمان سحر تا افطار را پشت سر گذاشت.

نکته دیگری که محققان بر آن تاکید دارند، اجتناب از فعالیت های سختی است که باعث افزایش تعریق و از دست رفتن آب بدن و در نتیجه ایجاد تشنگی و بیحالی می‌شود . 

با توجه به شرایط کرونایی و در معرض خطر قرار گرفتن سیستم ایمنی بدن، این تصور ایجاد می‌شود که روزه داری و تحمل گرسنگی و تشنگی می‌تواند سیستم ایمنی را ضعیف کند و این شائبه درست نیست که متخصصان تغذیه معتقدند رعایت اصول درست تغذیه مثل مصرف مواد مغذی حاوی آنتی اکسیدان، در وعده های سحر و افطار باعث افزایش ایمنی بدن می شود.

متخصصان عفونی معتقدند، افرادی که به کرونا مبتلا شده اند، به دلیل نقص سیستم ایمنی به ویژه ریه ها، تا ۶ هفته پس از بهبودی کامل مجاز به روزه داری نیستند. اما به طور کلی، برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف مجموعه مواد غذایی مختلف که در غذا‌های گوناگون وجود دارد، باعث می‌شود تا سیستم ایمنی بدن به درستی عمل و در برابر بیماری‌ها از خود دفاع کند.

به گفته متخصصان، روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان، احتمال ابتلا به بیماری را بالا نمی‌برد، اما اگر فرد به هر طریقی، ناقل ویروس باشد ممکن است علائم بیماری اش تشدید شود؛ بنابراین لازم است در این دوران، شیوه‌نامه‌های بهداشتی بیش از پیش رعایت شود تا علاوه بر بهره مندی از مزایای روزه داری، احتمال ابتلا و ضعف سیستم ایمنی بدن کاهش یابد . 

کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گفت: کرونا بیماری ویروسی است که معمولا با تب و لرز و درد عضلات شروع می‌شود و برای مبارزه با آن به یک سیستم ایمنی قوی احتیاج است؛ قوی بودن سیستم ایمنی بدن مستلزم وجود شرایطی است علاوه بر آن باید به وسیله دارو و درمان به رفع بیماری کمک کرد.

صمدپور افزود: با توجه به این موضوع که هر ویروس کدام سیستم ایمنی را بیشتر درگیر می‌کند، باید برای تقویت همان بخش اقدام کرد. کرونا ریه‌ها را درگیر می‌کند که در صورت درگیری شدید، به مصرف دارو‌هایی نیاز است.

او ادامه داد: وقتی با یک بیماری با شدت زیاد روبه رو هستیم و نیازمند افزایش ایمنی سیستم ایمنی بدن هستیم باید از همان ابتدا با روش‌های تغذیه، به این افزایش ایمنی کمک کنیم.

صمدپور گفت: به این منظور باید مصرف آب را افزایش دهیم و حداقل روزانه ۸ لیوان آب بنوشیم، از آنتی اکسیدان موجود در مواد غذایی طبیعی مثل میوه‌ها استفاده و استراحت کافی و مناسب داشته باشیم.

اما و اگرهای روزه‌داری بری بیماران کرونایی

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: وقتی نتیجه تمام آزمایشات مشخص شد و فرد از مثبت بودن آزمایش کرونا آگاه شد باید بلافاصله به مدت دو هفته خود را قرنطینه کند و از تمام گروه‌های مواد غذایی به میزان مناسب استفاده کند و به صورت مداوم از نوشیدنی‌های سالم به ویژه آب در طول روز استفاده کند.

صمدپور ادامه داد: افرادی داریم که بیماری کرونا را پشت سر گذاشته اند و دوره  بروز علائم و نقاهتشان هم به پایان رسیده است، همچنین با هیچ کدام از نشانه های بیماری مواجه نیستند و هیچ بیماری زمینه ای هم ندارند؛ این افراد می توانند روزه بگیرند و هیچ مشکلی برایشان پیش نمی آید.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در مورد روزه داری افراد سالم و احتمال کاهش ایمنی بدن و ضعف افراد گفت: در مورد سایر افراد، روزه داری اگر اصولی و صحیح انجام شود هیچ آسیبی به سیستم ایمنی بدن نمی زند زیرا این مقدار گرسنگی در طول روز خطرناک نیست و مشکلی را ایجاد نخواهد کرد.

صمدپور تصریح کرد: استثنائا بعضی افرادی که در مناطق خیلی گرم هستند باید مراقب باشند که دچار کم آبی نشوند و حتی الامکان در معرض تابش خورشید و گرما قرار نگیرند یا کارهای سنگینی که منجر به تشنگی و تعریقشان می شود کمتر انجام دهند یا آن را به ساعاتی که روزه نیستند، موکول کنند.

او بیان کرد: روزه داری صحیح و اصولی که در وعده های سحر و افطار از تمام گروه های غذایی در آن استفاده شود و مایعات به میزان کافی و فراوان استفاده شود هیچ مشکلی را ایجاد نخواهد کرد و موکدا باعث ضعف سیستم ایمنی نخواهد شد.

طبق نظر پزشکان، روزه داری علاوه بر نشاط روحی، به سلامت جسم هم کمک شایانی می کند و صحبت هایی مبنی بر تاثیر منفی روزه داری بر سیستم ایمنی بدن، پایه و اساس علمی ندارد .

با رعایت تغذیه سالم و اصول بهداشتی، می توان علاوه بر بهره مندی از برکات این ماه مبارک، روزهای سخت کرونایی را نیز بدون آسیب ناشی از روزه داری پشت سر گذاشت .