کشف یک مکانیسم دفاعی جدید در برابر ویروس کرونا
دانشمندان دانشگاه هوکایدو موفق به کشف یک مکانیسم دفاعی جدید در برابر ویروس کووید-۱۹شدند که میتواند پاسخ ایمنی بدن بیماران مبتلا به کرونا را تقویت کند.
به گزارش رادیو دری به نقل از مدیکال اکسپرس، دانشمندان دانشگاه هوکایدو ژاپن یک پاسخ دفاعی جدید به سارس-کوو ۲ کشف کردهاند که شامل گیرنده تشخیص الگوی ویروسی RIG-I است. تنظیم مجدد بیان این پروتئین میتواند پاسخ ایمنی را در بیماران مبتلا به کرونا تقویت کند.
در طی ۱۸ ماه از زمان اولین گزارش کووید-۱۹ و شیوع همه گیری، تحقیقات زیادی در زمینه درک آن و ایجاد راهی برای درمان آن انجام شده است. کووید-۱۹ بر همه افراد آلوده به طور مساوی تاثیر نمیگذارد. بسیاری از افراد بدون علامت هستند و کسانی هم که علامت دار هستند، اکثریت عمده علائم خفیف داشته و فقط تعداد کمی موارد شدید دارند. دلایل این امر به طور کامل درک نشده و زمینه مهمی از تحقیقات در حال انجام است.
تیمی از دانشمندان دانشگاه هوکایدو به سرپرستی پروفسور آکینوری تاکاکا از انستیتوی طب ژنتیک نشان دادهاند که RIG-I، یک مولکول بیولوژیکی است که ویروسهای RNA را تشخیص داده و همانند سازی سارس-کوو ۲ را در سلولهای ریه انسان مهار میکند. یافتههای آنها میتواند به پیش بینی نتایج درمان بیمار کرونایی کمک کند. این مطالعه در مجله نیچر منتشر شده است.
تاکنون بیش از ۱۶۲ میلیون نفر تحت تاثیر کووید-۱۹ قرار گرفتهاند. حدود ۴۰ ٪ - ۴۵ ٪ این افراد بدون علامت هستند. حدود ۳۵ ٪ - ۴۰ ٪ نوع خفیف بیماری را تجربه کردند، این در حالی است که ۱۹ ٪ باقی تحت تاثیر علائمی قرار گرفتند که به اندازه کافی شدید بوده و یا منجر به مرگ شد که معمولا با بیماریهای همراه و عوامل خطر مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) همراه بوده است. این دامنه علائم نشان میدهد تفاوتهای زیادی بین پاسخهای فردی به ویروس وجود دارد.
پاتوژنهای میکروبی در بدن ما توسط پروتئینهایی به نام گیرندههای تشخیص الگو (PRR) شناسایی میشوند که باعث پاسخهای ایمنی به این عوامل بیماریزا میشوند. عفونتهای ویروسی توسط زیرمجموعه PRR تشخیص داده میشوند. دانشمندان توجه خود را بر روی پروتئین RIG-I متمرکز کردند که متعلق به این زیر مجموعه است. RIG-I شناخته شده برای تشخیص و پاسخ به ویروسهای RNA مانند ویروس آنفلوآنزا بسیار مهم است.
در آزمایشهای انجام شده در خطوط کشت سلولی، دانشمندان دریافتند که پاسخ ایمنی ذاتی کمی به سلولهای ریوی به سارس-کوو ۲ وجود دارد که نشان میدهد مسیر سیگنالینگ منجر به پاسخ ایمنی از بین رفته است.
دانشمندان نقش RIG-I را بررسی کردند و دریافتند که کمبود آن باعث افزایش تکثیر ویروس میشود. آزمایشها بیشتر تایید کرد که سرکوب تکثیر ویروس به RIG-I وابسته است.
یک مطالعه قبلی نشان داده است که بیان RIG-I در سلولهای ریوی بیماران کرونایی تنظیم نادرستی میشود. دانشمندان با استفاده از سلولهای ریوی اولیه از دو بیمار مبتلا به کرونا نشان دادند که این کاهش تنظیم RIG-I منجر به تکثیر ویروس پس از ۵ روز میشود. آنها همچنین نشان دادند که درمان این سلولها با اسید رتینوئیک تمام ترانس (ATRA) که بیان RIG-I را تنظیم میکند، عناصر ویروسی را به میزان قابل توجهی در سلولها کاهش میدهد؛ علاوه بر این با استفاده از جهشهای RIG-I، آنها توانستند مکانیزمی را که RIG-I، سارس-کوو ۲ را سرکوب میکند، روشن کنند: دامنه هلیکاز، یک عنصر ساختاری در RIG-I، با RNA ویروسی تعامل کرده و یک ویروس را مسدود میکند، آنزیم مشتق شده مسئول تکثیر است.
این مطالعه یک حالت شناسایی ویروسی منحصر به فرد RIG-I را نشان داده است که همان مکانیسم دفاعی ضد سارس-کوو ۲ با سیگنالینگ واسطه با استفاده از RIG-I است، همچنین نشان داده شد که سطح بیان RIG-I یکی از پارامترهای بالقوه برای پیش بینی نتایج بیماری کووید-۱۹ است. برای کشف عوامل یا شرایط تعدیل کننده سطح بیان RIG-I باید کار بیشتری انجام شود و ممکن است منجر به استراتژیهای جدیدی برای کنترل عفونت سارس-کوو ۲ شود.