دیابتی ها از دارچین فراموش نکنند
دارچین ادویهای لذیذ و خوش بو است که به کاهش قند خون کمک میکند.
به گزارش رادیو دری، دیابت بیماری شایع است که با افزایش قند خون غیرطبیعی در بدن شروع میشود که اگر کنترل نشود، میتواند منجر به عوارضی مانند بیماری قلبی، بیماری کلیوی و آسیب عصبی شود. درمان دیابت شامل داروها و تزریق انسولین است.
اما غذاهایی هستند که میتوانند به کاهش قند خون کمک کنند.
دارچین، ادویهای است که معمولاً به غذاهای شیرین اضافه میشود، وبه کاهش قند خون کمک میکند.
فواید دارچین برای بیماران دیابتی
۱. استرس اکسیداتیو را کاهش دهید
دارچین حاوی آنتی اکسیدانهایی است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. درست است که دارچین یک غذای فوق العاده نیست که حاوی ویتامینها یا مواد معدنی زیادی باشد، اما حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که به بدن کمک میکند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و فعالیت رادیکالهای آزاد آسیب رسان به سلولهای بدن را کاهش دهد.
۲. بهبود انتقال گلوکز
در دیابت یا لوزالمعده نمیتواند انسولین کافی تولید کند یا سلولها به انسولین به درستی پاسخ نمیدهند و در نتیجه سطح قند خون بالا میرود. دارچین ممکن است با تقلید از اثرات انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلولها، به کاهش قند خون و مبارزه با دیابت کمک کند.
دارچین همچنین میتواند با افزایش حساسیت به انسولین، به کاهش قند خون کمک کند، که باعث میشود انسولین در انتقال گلوکز به سلولها کارآمدتر باشد.
یک مطالعه روی هفت مرد نشان داد که خوردن دارچین حساسیت انسولین را بلافاصله پس از مصرف افزایش میدهد و اثر آن حداقل ۱۲ ساعت طول میکشد و در مطالعه دیگری که بر روی هشت فرد دیگر نیز انجام شد بعد از دو هفته مصرف مکملهای دارچین، حساسیت به انسولین را افزایش میدهند.
۳. کاهش قند خون بعد از غذا
بسته به اندازه وعده غذایی و میزان کربوهیدرات موجود در آن، سطح قند خون پس از خوردن غذا به صورت چشمگیری افزایش مییابد و نوسانات قند خون میتواند سطح استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش دهد که میتواند آسیبهای زیادی به سلولهای بدن وارد کند و شما را در معرض ابتلا به بیماریهای مزمن قرار میدهد.
مطالعات نشان میدهد که دارچین ممکن است قند خون را بعد از غذا با مسدود کردن آنزیمهای گوارشی که کربوهیدراتها را در روده کوچک تجزیه میکنند، کاهش دهد.
۴. کاهش عوارض دیابت
دارچین ممکن است خطر عوارض شایع دیابت مانند بیماری قلبی و کلسترول بالا را کاهش دهد.
با این حال هنگام مصرف دارچین باید مراقب باشید، زیرا حاوی مادهای مضر به نام کومارین است، یک ماده ارگانیک که در بسیاری از گیاهان یافت میشود.
چندین مطالعه روی موشها نشان داده است که کومارین میتواند برای کبد سمی باشد و این باعث نگرانی میشود که در انسان نیز باعث آسیب کبدی شود، بنابراین اداره ایمنی مواد غذایی اروپا میزان مصرف روزانه قابل تحمل کومارین را حدود نیم قاشق چایخوری تعیین کرده است.