رشد دوباره پای قطع شده قورباغه پنجهدار آفریقایی
گروهی از محققان توانستهاند طی یک فرآیند علمی کاری کنند که پای قطع شده یک قورباغه پنجهدار آفریقایی از نو رشد کند.
به گزارش رادیودری، قورباغههای پنجهدار آفریقایی زمانی که هنوز بالغ نشدهاند این توانایی را دارند که دمها و اندامهای تحتانی از دست رفته خود را بازسازی کنند. اما این قدرت با بلوغ از دست میرود و برای مثال پای کنده شده آنها هرچند دوباره رشد میکند اما عضوی کاربردی نیست و بیشتر شبیه یک تکه گوشت زائد است.
اکنون گروهی از دانشمندان در دانشگاههای تافتس و هاروارد آمریکا راهی برای مهار سلولهای قورباغه بالغ یافتهاند. محققان برای این کار یک کلاهک سیلیکونی شامل ترکیبی از داروهای احیاکننده را به مدت ۲۴ ساعت روی زخم عضو قطع شده قرار دادند. در طی ۱۸ ماه، قورباغهها به تدریج پای از دست رفته را دوباره بازسازی کردند و ساختار ساق شامل اعصاب، ماهیچهها، استخوانها و حتی برآمدگی پنجههای پا از نو تشکیل شد.
شماری از حیوانات آبزی همچون سمندر مهارتهای بازسازی اندام چشمگیری دارند که به آنها اجازه میدهد بافت، بخشهایی از اندامهای اصلی و حتی کل اندامها را دوباره رشد دهند. با این حال قورباغههای پنجهدار آفریقایی بالغ هیچیک از این قدرتها را ندارند.
کن آزتکین، محقق موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان که سرگرم مطالعه در زمینه بازسازی اندام است میگوید: «این امیدوارکننده است که فقط یک درمان یک روزه میتواند چنین تأثیر مثبتی بر روی یک حیوان بالغ داشته باشد.»
دانشمندان میگویند پیش از انجام آزمایشهای انسانی، این روش باید بر روی موشها تست شود. آزمایشهایی که از هماکنون آغاز شدهاند.