محققان سلول‌های سرطانی را به سلول کم‌ضرر تبدیل کردند
(last modified Tue, 13 Dec 2022 04:56:36 GMT )
قوس 22, 1401 09:26 Asia/Kabul
  • محققان سلول‌های سرطانی را به سلول کم‌ضرر تبدیل کردند
    محققان سلول‌های سرطانی را به سلول کم‌ضرر تبدیل کردند

یک تیم تحقیقاتی پزشکی دانشگاه بازل موفق شدند یک نوع سلول‌ سرطانی تهاجمی را به نوعی سلول تبدیل کنند که درمان بهتری برای آن وجود دارد.

به گزارش رادیو دری، سلول های سرطانی همانند سلول‌های بنیادی بسیار انطباق‌پذیر هستند. محققان دانشگاه «بازل» در سوئیس موادی را کشف کرده‌اند که سلول‌های سرطانی پستان از نوع بسیار تهاجمی را به طور مصنوعی بالغ می‌کنند و آن‌ها را به حالتی مشابه سلول‌های طبیعی تبدیل می‌کنند.

سرطان زمانی ایجاد می‌شود که سلول ها به طور غیرقابل کنترل رشد می کنند و به سایر اندام‌ها گسترش می یابند. سلول های سرطانی با سلول های طبیعی کاملا تفاوت دارند.

سلول‌های سرطانی برای تطبیق بالای خود با تنظیمات مختلف در بدن و همچنین سازگاری با درمان های دارویی شناخته شده اند. آنها از این لحاظ شبیه سلول‌های بنیادی یا سلول‌ها در مراحل اولیه رشد هستند.

پژوهشگران دانشگاه بازل، دورنمای بالغ ساختن مصنوعی (یا به بیان دقیق‌تر متمایز ساختن)‌ سلول‌های سرطانی پستان را به عنوان یک استراتژی برای تبدیل آنها به یک نوع سلول طبیعی‌تر مورد بررسی قرار دادند.

تمایز (تفکیک / Differentiation ) یک استراتژی درمانی است که به طور موثر در درمان سرطان‌های ناشی از خون استفاده شده، اما هنوز در مورد تومورهای جامد به کار نرفته است.

با این حال، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور محمد بنتیرس-الج (Mohamed Bentires-Alj) یافته‌های جدید دلگرم کننده‌ای را در مجله «انکوژن» ( Oncogene ) ارایه کرده است. یک نوع سرطان تهاجمی خاص یا «کارسینوم» (carcinoma ) به نام سرطان سینه سه گانه منفی با روش متمایزسازی با موفقیت درمان شد.

بنتیرس-الج که یکی از رهبران گروه تحقیقاتی در دپارتمان پزشکی زیستی است، می‌گوید: «ما در اینجا نشان دادیم که می‌توانیم سلول‌های سرطان سینه را به سلول‌های کمتر مضر که رشدشان متوقف می‌شود، تبدیل کنیم.