بمب کلسیم بدن را بشناسید !
-
بمب کلسیم بدن را بشناسید
رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مصرف کافی شیر و لبنیات (2 دو تا سه واحد روزانه) را برای تامین کلسیم بدن ضروری خواند.
کشورهای مختلف دنیا برنامههای تغذیهای و قوانین بهداشتی خاصی برای تغذیه با شیر را در برنامههای جامع خود قرار دادهاند.
طبق توصیههای سازمانهای جهانی، هر کودک بالای ۱۲ ماه باید دو وعده لبنیات در روز مصرف کند که از این میان شیر یکی از بهترین گزینهها برای کودکان است.
سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک متولی بزرگ در سلامت انسانها، تغذیه انحصاری نوزاد تا شش ماهگی با شیر مادر را توصیه کرده؛ البته این سازمان مصرف شیر تا دو سالگی را در کنار سایر غذاها هم توصیه کرده است.
از دیرباز شیر به محصولات مختلفی مانند خامه، کره، ماست، کفیر، بستنی و پنیر تبدیل شده بود و اکنون هم با فرایندهای صنعتی مدرن از این نوشیدنی سفید برای تولید پروتئین آب پنیر، لاکتوز، شیر تغلیظشده، شیرخشک و بسیاری دیگر از مواد افزودنی غذایی و محصولات صنعتی استفاده میشود.
در این میان کره و خامه دارای بالاترین سطح چربی اشباع شده هستند و قند لاکتوز فقط در شیر موجود است.
فرشته فزونی،رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت ایران گفت: شیر و لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم غذایی و ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ است.
به گفته وی با توجه به این که کلسیم شیر به راحتی جذب میشود، بنابراین شیر و فرآردههای لبنی از منابع غنی کلسیم محسوب میشوند.
این کارشناس تغذیه معاونت بهداشت افزود: مصرف گروه شیر و لبنیات میتواند بسیاری از نیازهای تغذیهای انسان نظیر بخشی از نیاز روزانه به فسفر، ویتامینهای گروه « آ»، «ب» ، اسیدهای چرب، اسیدهای آمینه ضروری و پروتیینهای مورد نیاز بدن را تامین کند.
فزونی با تاکید بر این که منابع غذایی گیاهی نظیر مثل بادام، پودر سنجد و تخم شربتی جایگزین مناسبی برای گروه شیر و لبنیات در تامین کلسیم نیستند، خاطرنشان کرد: این منابع گیاهی در کنار شیر و لبنیات میتوانند به افزایش دریافت کلسیم کمک کنند.
وی با اشاره به یک باور اشتباه گفت: بسیاری از مردم تصور میکنند شیر خام به دلیل آن که هیچ فرآیندی روی آن انجام نمیشود، یک محصول کاملا طبیعی است و برای مصرف مناسبتر است در حالی که این یک تصور اشتباه است.
رئیس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت با تاکید بر استفاده از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه کم چرب، گفت: شیرهای پاستوریزه ارزش غذایی بهتری نسبت به شیرهای فلهای خام و لبنیات سنتی دارند.